Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Με σύμμαχο τον καλό καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με σύμμαχο τον εξαιρετικά καλό, για την εποχή, καιρό, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, μέλη πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, που αναφέρθηκε στο μήνυμα της ενότητας του λαού, στο οποίο επίσης στάθηκαν και οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

«Τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας, που έδωσαν και τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η ελευθερία όμως δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, αλλά χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και έχει ως βασική της προϋπόθεση την ενότητα του λαού. Χρέος μας λοιπόν προς τους αγωνιστές του 1821 αλλά και στις επόμενες γενιές, είναι να είμαστε ενωμένοι, γιατί όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, κάνουμε θαύματα», ανέφερε ο κ. Αμυράς.

«Η χώρα βγαίνει από πολλαπλές κρίσεις, την πανδημία και την ενεργειακή κρίση και σήμερα τιμά τους αγωνιστές, με ομόνοια, ομοψυχία, σχέδιο και σκληρή δουλειά θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.

«Οι Έλληνες ξέρουν να αγωνίζονται και να κερδίζουν και αυτό το πετυχαίνουμε, όταν είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε η κα Κεφάλα.

«Είναι η ημέρα που τιμούμε το ελληνορθόδοξο πνεύμα, που έδειξε ότι άντεξε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και έδωσε το νέο ελληνικό κράτος», είπε ο Αλ. Καχιρμάνης ενώ τους στίχους του Ανδρέα Κάλβου θυμήθηκε ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου. «Όσοι το χέρι βαρύ αισθάνονται του φόβου, ζυγόν ας έχουσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Είναι χρέος τιμής στους προγόνους που αγωνίστηκαν με διάλογο, ενότητα και ανιδιοτέλεια, να δικαιώσουμε τον αγώνα τους για την Ελλάδα».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Ελένη Αλεξίου, διευθύντρια του 16ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων και ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ