Σεπ
15

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ - Αγιασμός σε πρωτόγνωρες συνθήκες
Εκτύπωση

Με όλους τους υγειονομικούς κανόνες το πρώτο κουδούνι, στα σχολεία των Ιωαννίνων - Δέσμευση Ελισάφ να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα νέο πρότυπο Μουσικό σχολείο

 

Με τους νέους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 έγινε το πρωί της Δευτέρας η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σεπ
15

Στην Περιφέρεια Ηπείρου το στρατόπεδο Παπακώστα
Εκτύπωση

Το πλέον καθοριστικό βήμα για να δοθεί λύση στο μείζον κτηριακό πρόβλημα της ΠΕ Άρτας με την ανέγερση νέου διοικητηρίου και υπηρεσιών της Περιφέρειας, αποτέλεσε η οριστική παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Παπακώστα» στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το προτελευταίο βήμα έγινε με την απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, και ακολούθησε η Κοινή Υπουργική Απόφαση παραχώρησης της αιτούμενης έκτασης από τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα.

Σεπ
11

«ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» - Έντονος προβληματισμός μετά τη συρροή κρουσμάτων
Εκτύπωση

Το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε εστία υπερμετάδοσης προβληματίζει τις τοπικές αρχές

 

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της πόλης, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία μετά την επιβεβαίωση επτά ακόμη – μέχρι χθες το απόγευμα τουλάχιστον - κρουσμάτων κορωνοϊού σε διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη» στον Άγιο Ιωάννη.

Σεπ
11

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ - Ενέκρινε έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο
Εκτύπωση

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης - βελτίωσης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας και παρεμβάσεις (καθαρισμός – προστασία) ρεμάτων έλαβε – μεταξύ άλλων – στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σεπ
11

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ - Παρέμβαση για τις τουριστικές μεταφορές
Εκτύπωση

Με κλάδους και επαγγελματίες που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού και τα παρατεταμένα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία του πληθυσμού, επικοινώνησε η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Σεπ
11

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - Περισσεύουν οι προτάσεις, απουσιάζει ο σχεδιασμός
Εκτύπωση

Χρονοβόρα και νομικά δυσεπίλυτη η προοπτική δημιουργίας ενιαίου αθλητικού πάρκου πλησίον του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή -Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεταφοράς του Κλειστού από το Ελληνικό στα Καρδαμίτσια - «Ασύμφορη» λόγω τεράστιου κόστους για τις επιπλέον εργασίες «στεγανοποίησης» του εδάφους στην Ανατολή, είχε κριθεί η πρόθεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για ανέγερση γηπέδου στην ίδια έκταση…

 

Από το Βοτανικό στα Καρδαμίτσια και από τα Καρδαμίτσια στην Ανατολή και ποιος ξέρει που αλλού θα «ταξιδέψει» ακόμη, το Κλειστό γυμναστήριο που πρόκειται(;) να μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Σεπ
11

Τίποτε δε θα είναι όπως παλιά…
Εκτύπωση

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς με τον δήμο Ιωαννιτών να δηλώνει απόλυτη ετοιμότητα και προετοιμασία για την ασφαλή λειτουργία

 

Το «πρώτο κουδούνι» για χιλιάδες μαθητές της χώρας, που θα χτυπήσει τη Δευτέρα, σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δε θα μοιάζει με κανένα από τα προηγούμενα. Οι συνθήκες της πανδημίας μπορεί να ίσχυαν και τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις, η παρούσα κατάσταση όμως με την έξαρση του ιού και της διασποράς του στη χώρα έχει δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό, με τον φόβο και την αγωνία όλων να είναι ευδιάκριτα.

Σεπ
11

ΦΟΡΕΑΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΒΕΤ - Η τσίμα θα αποκαταστήσει την ισορροπία του οικοσυστήματος
Εκτύπωση

Ο εντοπισμός πληθυσμών της ηπειρωτικής τσίμας στην Παμβώτιδα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μείωση του φυτοπλαγκτού και των κυανοβακτηρίων - Κεντρική πρόταση του Εργαστηρίου Ζωολογίας του ΒΕΤ, η μαζική αλίευση της ξενικής δρομίτσας

 

Μπορεί μία παρέμβαση για την προστασία του απειλούμενου με εξαφάνιση ενδημικού είδους της τσίμας από την Παμβώτιδα, να αποτελέσει ταυτόχρονα και μία δυναμική παρέμβαση για την αποκατάσταση των ευαίσθητων οικολογικών και περιβαλλοντικών ισορροπιών στο οικοσύστημά της; Η επιστημονική κοινότητα που ασχολήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με τον εντοπισμό της ηπειρωτικής τσίμας και την επιβεβαίωση της ύπαρξής μικρών πληθυσμών έδωσε μία σαφή απάντηση, ότι αυτό μπορεί να γίνει.

Σεπ
10

ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» - Σε καθεστώς καραντίνας μετά τα δύο κρούσματα
Εκτύπωση

Απαγορεύεται η έξοδος από τη δομή και γίνεται αυστηρός έλεγχος στην είσοδο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε δύο ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στην Παιδόπολη «Αγία Ελένη».

Σεπ
10

Απουσία σε όσους δε φορούν μάσκα στο σχολείο
Εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη λειτουργία σχολείων, φροντιστηρίων, βιβλιοθηκών και κυλικείων

 

 

Δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της κυβέρνησης, η νέα ΚΥΑ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας σχολείων, φροντιστηρίων, κέντρων γλωσσών και βιβλιοθηκών.

Σεπ
10

IOANNINA LAKE RUN - Η μεγαλύτερη πρόκληση, ο φετινός αγώνας
Εκτύπωση

Πανέτοιμοι οι διοργανωτές να διασφαλίσουν την τήρηση του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου

Το μεγαλύτερο ίσως στοίχημα στη διαδρομή των 14 ετών από την πρώτη διοργάνωση του Γύρου Λίμνης, είναι αυτό που καλείται να κερδίσει η φετινή διοργάνωση του Ioannina Lake Run.

Σεπ
09

Μ. ΚΕΦΑΛΑ - Πολιτικό δείπνο με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου
Εκτύπωση

Τραπέζι σε βουλευτές της ΝΔ έκανε το βράδυ της Τρίτης ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο στενότερος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη παραθέτει δείπνο σε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να «αφουγκραστεί» τις απόψεις των βουλευτών και να συζητήσει μαζί τους διεξοδικά τα θέματα της επικαιρότητας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος