• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαρ
28

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Μια χορηγία που προκάλεσε αντιδράσεις…
Εκτύπωση

Και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

 

Βολές κατά της απόφασης του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου Ιωαννιτών να δεχθεί χορηγία ύψους 50.000 δολαρίων από το Ίδρυμα «Open Society Foundations», εξαπέλυσαν χθες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους.

Μαρ
27

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Ηρεμία και σοβαρότητα συνιστούν οι επιστήμονες
Εκτύπωση

Αμετάβλητη για μια ακόμη μέρα παρέμεινε χθες η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου – 26 οι νεκροί σε όλη τη χώρα, 71 τα νέα κρούσματα στη χώρα και 54 οι διασωληνωμένοι, ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας

Μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα, απέναντι στην πανδημία, με το νέο κορωνοϊό, να αποτελεί έναν «αόρατο εχθρό» που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζεται εξαιρετικά δύσκολα.

Μαρ
27

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - Η δημόσια υγεία στο επίκεντρο των φετινών μηνυμάτων
Εκτύπωση

Τα δικά τους μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, απέστειλαν πολιτικοί και άνθρωποι της Αυοδιοίκησης, βάζοντας στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία και τα όσα πρωτόγνωρα βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης.

Μαρ
27

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Συνεχείς οι έλεγχοι για παραβίαση των μέτρων
Εκτύπωση

66 παραβάσεις στην Ήπειρο, μόνο την Τετάρτη για άσκοπες μετακινήσεις και μια σύλληψη για λειτουργία καταστήματος

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Μαρ
27

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ζητούμενο η διαμονή των φοιτητών που έμειναν στην πόλη
Εκτύπωση

Θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό θέτει με ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο

- Ανακοινώσεις για τη μετακίνηση και τη σίτιση των φοιτητών

 

Το ξενοδοχείο ή τα ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν, εντός του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, τους 116 φοιτητές, Έλληνες και ξένους που παραμένουν στην πόλη, αναζητά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχοντας άριστη συνεργασία τόσο με το υπουργείο Παιδείας, όσο και με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

Μαρ
27

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - Διοικητή θα αποκτήσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας
Εκτύπωση

Τη μεταφορά στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου της διοικητικής ευθύνης όλων των δομών που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση.

 

Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία όλου του συστήματος υποδοχής, ταυτοποίησης και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο θα περιέλθει στο κράτος, ενώ αυτή τη στιγμή την ευθύνη έχουν σε πολλές περιπτώσεις ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμοί.

Μαρ
27

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Στην εποχή της τηλεδιάσκεψης και η Οικονομική Επιτροπή
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» στους όρους δημοπράτησης για τη διενέργεια των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την προμήθεια γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας

 

 

Τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους δημοπράτησης για την διενέργεια των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την προμήθεια γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Μαρ
24

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Απαντήσεις σε ερωτήματα για τον κορωνοϊό
Εκτύπωση

Από την Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης από τον Covid-19 – Ενημέρωση και από τη Β’ Καρδιολογική Κλινική - Έκκληση από την κυβέρνηση για εθελοντές στις δομές υγείας

 

Η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης από τον Covid-19 του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, απαντά σε ερωτήματα που τίθενται καθημερινά από τους πολίτες για την έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωσή τους.

Μαρ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Στην πράξη η στήριξη του Δήμου στους επιχειρηματίες
Εκτύπωση

Η Οικονομική Υπηρεσία επεξεργάζεται τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα γίνει η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και από τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων

 

Πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι δίνεται παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για την ανακούφιση όσων επιχειρηματιών πλήττονται από τα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοιού.

Μαρ
24

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Αυξάνονται τα κρούσματα, βαρύτητα στις ευπαθείς ομάδες
Εκτύπωση

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, στην κοινή συνεδρίαση του υπουργού Εσωτερικών, με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ, για τα ζητήματα που υπάρχουν στην Ήπειρο - Έληξε ο περιορισμός κατ’ οίκον του γκρουπ από τα Ιωάννινα που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους

 

Ως την μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ύστερα από τη μεταπολίτευση χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στους περιφερειάρχες και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Μαρ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Εντατικοί έλεγχοι στις μετακινήσεις των πολιτών
Εκτύπωση

Η αστυνομία δίνει έμφαση στην κίνηση των πολιτών σε πάρκα, άλση, χώρους άθλησης, παιδικές χαρές και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων

 

Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, έλεγχοι που φυσικά γίνονται με ένταση και στην Ήπειρο και στα Γιάννενα.

Μαρ
24

ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Κάτοικοι και φορείς μετρούν τις «πληγές» από τον σεισμό
Εκτύπωση

96 σπίτια χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα στον Δήμο Πάργας– Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, ζητά από την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών των Δήμων Σουλίου, Πάργας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Δωδώνης

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή από την Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους, των ζημιών που έγιναν στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ της Παρασκευής, προς Σάββατο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος