• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
27

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ - Κενά στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία
Εκτύπωση

Στην έλλειψη μόνιμης χρηματοδότησης, στην υποστελέχωση και στην αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών εστίασε την κριτική του για το σύστημα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο Βασίλης Γιόγιακας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ιουλ
27

Απογοήτευσε και… έφυγε ο Πασχαλάκης
Εκτύπωση

Για αχαριστία και ανέντιμη συμπεριφορά κατηγορεί τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Ένας πραγματικός χαμός επικράτησε από χθες μέχρι και σήμερα στα social media, με το που έγινε γνωστή η παράξενη και εντελώς ξαφνική απόφαση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, να καταθέσει προσφυγή σε βάρος της ομάδας.

Ο τερματοφύλακας που αγαπήθηκε όσο λίγοι παίκτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο παίκτης που με τις εμφανίσεις του στον ΠΑΣ, άγγιξε το κατώφλι της Εθνικής Ελλάδος, πλέον αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, και μάλιστα για κάτι παραπάνω από… 2.000 ευρώ!

Ιουλ
27

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Υποτροφίες, ύψους 60.000 ευρώ, μέσω του κληροδοτήματος «Ελ. Μπάρκα»
Εκτύπωση

Υποτροφίες ύψους 60.000 ευρώ σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων για μεταπτυχιακές ή μεταδιδακτορικές σπουδές εξωτερικού, χρονικής διάρκειας ενός ή δύο ετών ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που θα κατατεθεί από τον κάθε υποψήφιο θα χορηγήσει μέσω του κληροδοτήματος «Ελ. Μπάρκα» ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ιουλ
27

Εκλογές στα επιμελητήρια και με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Εκτύπωση

Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών των Επιμελητηρίων του ν. 2081/1992 (Α' 154), οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου καθορίζεται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2016/881 και άλλες διατάξεις».

Οι εκλογές, όπως αναφέρεται σχετικά, διεξάγονται και με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.

Ιουλ
27

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ - Κίνδυνος «λουκέτου» σε Τμήματα περιφερειακών Πανεπιστημίων
Εκτύπωση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τα περιφερειακά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη ΔΕΠ των περιφερειακών Πανεπιστημίων να μετακινηθούν προς τα Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Ιουλ
27

«Επτά επί Θήβας» στην αρχαία Δωδώνη
Εκτύπωση

 

 

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος«Επτά επί Θήβας», που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος».

Ιουλ
27

ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - Έκθεση φωτογραφίας του Αγιορείτη μοναχού Γαβριήλ, στο Ριζάρειο Κέντρο
Εκτύπωση

 

Το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας, «Ἄθως ἐν ἑτέρᾳ μορφῇ», του Αγιορείτη μοναχού Γαβριήλ, αν και ο μοναχός -καλλιτέχνης, μέλος της Μοναστικής Αδελφότητoς της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, δεν υπογράφει το έργο του δηλώνοντας ότι είναι έργο του Θεού.

Ιουλ
27

«Ο Πολιτισμός δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης»
Εκτύπωση

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, απαντά στο δήμαρχο Δωδώνης για το Φεστιβάλ

 

Άμεση ήταν χθες η απάντηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, προς το Δήμαρχο Δωδώνης, Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος με δηλώσεις του την Τρίτη, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης είχε αφήσει αιχμές για το Δημοτικό Θέατρο και τη διεξαγωγή παράλληλων Φεστιβάλ.

Ιουλ
27

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - Υποβολή επενδυτικών σχεδίων για αγροδιατροφή, υγεία και βιοτεχνολογία
Εκτύπωση

Στο ΕΣΠΑ και ο εξοπλισμός της προσθήκης νοσηλευτικών μονάδων στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

 

Από την Τρίτη 25 Ιουλίου, ξεκίνησε η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών Σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), στο πλαίσιο της προκήρυξης της δράσης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς αγροδιατροφής, δημιουργικής βιομηχανίας, ΤΠΕ, υγείας και βιοτεχνολογίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ιουλ
27

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - «Βουνό» τα προβλήματα σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών
Εκτύπωση

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα στελέχωσης των νοσοκομείων της Ηπείρου, σε βάρος του έργου και του ρόλου των γιατρών.

Οι διοικήσεις σε κάποια νοσοκομεία κυρίως της περιφέρειας, όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, συνεχίζουν να αξιοποιούν γνωστές από παλιότερα μεθόδους, χρησιμοποιώντας την υπερεργασία, τον εξαναγκασμό και την μη εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ιουλ
27

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Εν αναμονή των εξελίξεων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών
Εκτύπωση

Λίγες ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν ακόμη, οι τοπικοί φορείς και οι επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, προκειμένου να μάθουν το τι μέλλει γενέσθαι με το μείζον ζήτημα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών με καύσιμα, στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ιουλ
27

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - «Παρελθόν» το Μενίδι, νέες προοπτικές ανάπτυξης
Εκτύπωση

Ένα μόνο κομμάτι απομένει για να συμπληρωθεί το «παζλ» του νέου αυτοκινητόδρομου, μετά

τη χθεσινή παράδοση του τμήματος Αμφιλοχία – Σελλάδες • Σε λιγότερο από δυο ώρες το Αντίρριο από τα Γιάννενα, τον Σεπτέμβριο η επίσημη παράδοση του συνόλου της Ιόνιας οδού

 

Ακόμη πιο κοντά στα Γιάννενα… ήρθε από χθες η Αθήνα και η Πάτρα, καθώς με κάθε επισημότητα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Αμφιλοχία - Σελλάδες της Ιόνιας Οδού, το οποίο συμπληρώνει το «παζλ» ενός συνεχόμενου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 182 χλμ. από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος