Ιουλ
07

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ζητά στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω… ΔΕΥΑΙ
Εκτύπωση

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου, ζητώντας να φέρει ο δήμαρχος προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, το αίτημα του Επιμελητηρίου για μείωση της τιμής του νερού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ιουλ
07

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - «Εμείς και οι αστυνομικοί δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι»
Εκτύπωση

Συνέχεια στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τους υγειονομικούς ελέγχους στα σύνορα με την Αλβανία, ειδικά αυτό το διάστημα που έξαρση της πανδημίας, στη γειτονική χώρα είναι μεγάλη, δίνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ιουλ
07

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - Η Οικ. Επιτροπή, βήμα για απεμπλοκή του οδοφωτισμού
Εκτύπωση

Την άποψη πως η συζήτηση του θέματος του οδοφωτισμού στην Οικονομική Επιτροπή αποτελεί βήμα για απεμπλοκή του έργου εξέφρασε χθες με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

Ιουλ
07

ΗΠΕΙΡΟΣ - Καθημερινή «συνήθεια» οι παραβάσεις του ΚΟΚ
Εκτύπωση

Μετά την καραντίνα και την άρση των μέτρων οι οδηγοί στην ευρύτερη περιοχή, υπέπεσαν σε πάνω από 6.600 παραβάσεις τον μήνα Ιούνιο

 

Χρειάστηκαν να περάσουν δυο μήνες σε… καραντίνα για να δείξουν λίγο πιο σωστοί απέναντι στον ΚΟΚ, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Ηπείρου, και μόλις υπήρξε η άρση των μέτρων και οι ρυθμοί μας, επανήλθαν στους φυσιολογικούς, οι παραβάσεις του ΚΟΚ, έφτασαν και πάλι στα ύψη.

Ιουλ
07

ΗΠΕΙΡΟΣ - Προβληματισμός για την υποτονική κίνηση στα παράλια
Εκτύπωση

«Πισωγυρίσματα» προκαλούνται για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, από τις τελευταίες εξελίξεις – Στ. Ιωάννου: «Ελκυστικές οι τιμές στην Ήπειρο, συμβαδίζουν απόλυτα με την ποιότητα των καταλυμάτων και των υπηρεσιών»

 

Μια πραγματικά διαφορετική σεζόν από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια, είναι η φετινή και για τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ήπειρο, μετά την καραντίνα και την πανδημία που έχει επηρεάσει την οικονομία σε όλο τον πλανήτη.

Ιουλ
07

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Με «σφραγίδα» στον χάρτη των Ευρωπαϊκών βιώσιμων πόλεων
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη για την πόλη από τη συμμετοχή στη λίστα των 100 «έξυπνων πόλεων» της Ευρώπης

- Ο Δήμος θα λάβει δωρεάν τεχνογνωσία προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες της πόλης

Ιουλ
04

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Την Τρίτη, στην Οικονομική Επιτροπή ο οδοφωτισμός
Εκτύπωση

Συνεχώς στην επικαιρότητα βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το μείζον ζήτημα του οδοφωτισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Ιωαννιτών.

 

Πλέον, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις το θέμα με τον φωτισμό led, θα συζητηθεί εκτενώς στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ιουλ
04

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - «Απαρχαιωμένη λογική» οι εξορύξεις
Εκτύπωση

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν και στα Γιάννενα τις απόψεις τους και τις θέσεις τους απέναντι στις εξορύξεις, είχαν χθες στελέχη των Πρασίνων.

Οι Πράσινοι, ξεκίνησαν να διαγράφουν μια νέα πορεία μετά από τις αναταράξεις και τις αποστασιοποιήσεις από συνεργαζόμενους πολιτικούς σχηματισμούς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιουλ
04

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ - «Εργαλείο» για μια καλύτερη καθημερινότητα στους δήμους
Εκτύπωση

Δεκατρία έργα για δέκα Δήμους της Ηπείρου, προτάθηκαν στην πρόσκληση για την «Αστική Αναζωογόνηση» που καταδεικνύει την αλληλένδετη σχέση Ταμείου και Αυτοδιοίκησης - 172 Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις σε όλη τη χώρα για 197 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 90,71 εκ. ευρώ

 

Με το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι ιδιαίτερα έντονο για την αξιοποίηση του «Πράσινου Ταμείου», ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο - Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020» του Ταμείου.

Ιουλ
04

Ακόμη 3,5 δις ευρώ για την στήριξη εργασίας και οικονομίας
Εκτύπωση

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την χορήγηση 3ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» και μείωση ή μηδενισμό της προκαταβολής φόρου σε επιχειρήσεις

 

Σε επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2020 προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως ανακοίνωσαν μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στη Βουλή.

Ιουλ
04

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ - Ματαιώνεται λόγω πανδημίας η επίσκεψη Βαρθολομαίου
Εκτύπωση

Επίσημα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ανακοίνωσε πως δεν θα έρθει για τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της ματαίωσης των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, προχώρησε χθες, με δηλώσεις του στο Ioannina TV, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος.

Ιουλ
03

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Στην πράξη, μέσω δωρεάς, η ενίσχυση της ΜΕΘ
Εκτύπωση

Μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του νοσοκομείου έκανε η εταιρεία «Χήτος ΑΒΕΕ», με την προσφορά τεσσάρων ειδικών κλινών που θα εξοπλίσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο το δημόσιο σύστημα υγείας, η επιχειρηματικότητα στηρίζει στην πράξη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το δύσκολο έργο του εν μέσω πανδημίας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος