• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
17

ΕΚΑΒ - «Στοίχημα» η λειτουργία ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου
Εκτύπωση

200 πομποδέκτες ψηφιακής επικοινωνίας θα προμηθευτεί η 7η Περιφέρεια, ώστε να καταργηθούν τα τηλεφωνικά κέντρα στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα για να ακολουθήσουν τα κέντρα σε Άρτα και Πρέβεζα

 

Συνεχής είναι τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια αναβάθμισης της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορέσει να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες και πάντα πιο άμεσες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΕΚΑΒ, συντονίζει όλες τις ενέργειές της, ώστε να αποκτηθεί και να λειτουργήσει ένα ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο, με έδρα τα Ιωάννινα, που θα εξυπηρετεί το σύνολο της 7ης Περιφέρειας.

Νοε
17

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Ομφαλός της γης» για την παθολογία του τραχήλου
Εκτύπωση

 

Το ετήσιο σεμινάριο κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου των Ιωαννίνων έχουν καταστήσει την πόλη, το επίκεντρο του παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο τομέα – Ξεκίνησε χθες το σεμινάριο που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Τραχήλου

 

Στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος της παθολογίας τραχήλου, βρίσκονται τα Γιάννενα, τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο στην πράξη και δεν αποτελεί μόνο «ευχολόγια».

Η πόλη των Ιωαννίνων, χάρη στο εξαιρετικό ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό της, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και στον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα το ετήσιο σεμινάριο κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου να θέτουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου, στο επίκεντρο του παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Νοε
17

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Επιλογή η μη κατάτμηση των έργων
Εκτύπωση

Τι απαντά στην ΠΕΔΜΕΔΕ για τις απευθείας αναθέσεις έργων, ο Θ. Μπέγκας

 

Την ξεκάθαρη θέση πως η μη κατάτμηση έργων, αποτελεί επιλογή της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, εκφράζει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απαντώντας στο Τμήμα Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ για το θέμα των απευθείας αναθέσεων.

Αρχικά ο κ. Μπέγκας στην επιστολή του προς το Τμήμα Ηπείρου της ΠΕΔΜΕΔΕ, σημειώνει πως ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους λίγους Δήμους που έχουν καταφέρει στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα γενικά και η αυτοδιοίκηση ειδικότερα να προκηρύσσει και να εκτελεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων και μάλιστα από ίδιους πόρους.

Νοε
17

«Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

 

Η παράσταση, διάρκειας 25’, «ανεβαίνει» στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, (ώρες 11:00, 12:00, 16:00, 17:00), έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Νοε
17

Η «Κυρά της Ρω», στο Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

 

Η «Λυκόφως» παρουσιάζει 22 και 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας», στα Ιωάννινα την Κυρά της Ρω, το νέο θεατρικό μονόλογο του συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκά, που παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά, στην Αθήνα στο θέατρο «Σφενδόνη», τον Οκτώβριο του 2017 .

Νοε
17

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - Πάντα επίκαιρα τα συνθήματα της εξέγερσης
Εκτύπωση

 

Καταθέσεις στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 11 το πρωί από το Πανεπιστήμιο και στις 12 το μεσημέρι, από το ΕΚΙ, Φοιτητικούς Συλλόγους και το ΚΚΕ – Σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία

 

Την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμά σήμερα η χώρα μας, με την ερμηνεία των συνθημάτων του τότε, να εξακολουθεί να είναι επίκαιρη: Ίσες ευκαιρίες για Παιδεία, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Σε τοπικό επίπεδο, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν δυο διαφορετικές καταθέσεις στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, εκεί όπου πριν από 43 χρόνια, το αίμα «έβραζε», λίγο πιο πέρα από το παλιό και ερειπωμένο πλέον, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: μία στις 11 το πρωί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μία στις 12 το μεσημέρι, από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και Φοιτητικούς Συλλόγους, στην οποία θα συμμετέχει και το ΚΚΕ.

Νοε
17

ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων
Εκτύπωση

 

Αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ρεύμα εισόδου στην πόλη, απέναντι

από την είσοδο του «Χατζηκώστα» - Παραμένει κλειστή και η οδός Κουντουριώτη

 

Επιτακτική είναι η ανάγκη εργασιών στην οδό Μακρυγιάννη, εξαιτίας του φαινομένου της πτώσης βράχων, από το πρανές.

Το θέμα, ανέδειξε χθες το Ioannina TV, και στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώθηκε πως είναι θέμα χρόνου η οριστική διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου της πόλης στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς πλέον τα προστατευτικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια δεν είναι αρκετά να συγκρατήσουν τους βράχους που αποκολλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες πέφτοντας στο πεζοδρόμιο.

Νοε
17

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ - Πέντε χρόνια στήριξης και ενίσχυσης των παραγωγών
Εκτύπωση

 

Σε σχέση με τη περασμένη χρονιά, ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών αυξήθηκε

σε ποσοστό 4% ενώ η συνολική προμήθεια ποσοτήτων γάλακτος αυξήθηκε κατά 5,5%. – Μόνο το 2017, η εταιρεία αναμένεται να επεξεργαστεί πάνω από 73.000 τόνους γάλα

 

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια υπό τη νέα διοίκηση, και με αφορμή τη νέα γαλακτοκομική περίοδο 2017-2018 προχώρησε για μια ακόμη χρονιά στην πολιτική προκαταβολών για γάλα νέας περιόδου, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτήσεων που υπεβλήθησαν, διαθέτοντας συνολικά το ποσό των 4 εκ. ευρώ.

Νοε
17

«ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» - Αναγκαιότητα η συνεργασία των Επιμελητηρίων της Ηπείρου
Εκτύπωση

Νέες προτάσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, κατέθεσε ο υποψήφιος

πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γρ. Γκίκας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη

 

Μια συνάντηση η οποία είχε πολλές ουσιαστικές προτάσεις για την ανάπτυξη του επιχειρείν, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ανάμεσα στον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Γρηγόρη Γκίκα και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Νοε
16

«Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Εκτύπωση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

 

Η παράσταση, διάρκειας 25’, «ανεβαίνει» στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, (ώρες 11:00, 12:00, 16:00, 17:00), έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Νοε
16

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Εκδήλωση για τους μαθητές με την Άννα Βερούλη και το Νίκο Μιχαλόπουλο
Εκτύπωση

«Πρωταθλητές στη ζωή μας μπορούμε να γίνουμε όλοι. Αρκεί το όνειρό μας να κατασταλάξει στην ψυχή μας και το ονειρεύομαι να μετατραπεί σε θέλω-μπορώ», προέτρεψε τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Νοε
16

Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ - Συστάσεις σε εμπόρους και καταναλωτές ενόψει Black Friday
Εκτύπωση

Συστάσεις στους καταναλωτές ενόψει της Black Friday την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας και Καταναλωτή.

Ειδικότερα, ενόψει της υλοποίησης της δράσης «Black Friday», η οποία θα διενεργηθεί προαιρετικά από τους εμπόρους κατά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου βάσει των διατάξεων του ν. 4177/2013 «Kανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 'Α 173/08-08-2013), θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με την αναφερόμενη δράση, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή της.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος