Νοε
26

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Πήραν θέση Πανεπιστήμιο και Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Τις δικές τους θέσεις για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Γιάννενα, την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

 

Συγκεκριμένα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ηθική του συμπαράσταση στους φοιτητές που συνελήφθησαν από την αστυνομία στις κινητοποιήσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νοε
26

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ - Σοκ προκαλούν οι εικόνες με τα κομμένα πλατάνια
Εκτύπωση

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες στο παραλίμνιο της πόλης, μετά την ολοκλήρωση της κοπής και απομάκρυνσης επτά συνολικά αιωνόβιων πλατάνων που διαπιστώθηκε, πως έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Νοε
26

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Η Πολιτεία δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις της»
Εκτύπωση

Αιχμές κατά της Πολιτείας αφήνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, που σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση πως ενώ το Κράτος ζητά από τους αστυνομικούς να τηρούν τις υποχρεώσεις, η ίδια η Πολιτεία δεν έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα καμία από τις δεσμεύσεις της.

Στην ανακοίνωση της ΕΑΥΙ, σημειώνεται αρχικά πως «εδώ και περίπου τρεις βδομάδες η Χώρα μας, για δεύτερη φορά φέτος λόγω της πανδημίας προχώρησε στην καθολική εφαρμογή του μέτρου αναστολής δραστηριοτήτων και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, γνωστού και ως «lock down». Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας για μία ακόμη φορά κομβικός, με το προσωπικό να βρίσκεται εκ νέου σε καθεστώς αναστολής χορήγησης αδειών, στους δρόμους τις πλατείες και τα μπλόκα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάδοση του φονικού αυτού ιού».

Νοε
26

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Αγώνας για να απαλλαγούν από τον εφιάλτη εκατοντάδες γυναίκες
Εκτύπωση

Μηνύματα ευαισθητοποίησης ώστε πολλές γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους, από την υπηρεσία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ, και το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εξαιρετικά αυξημένες ήταν το διάστημα της πρώτης καραντίνας την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου οι περιπτώσεις καταγραφής γυναικών που έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Νοε
26

Σε λειτουργία οι τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος
Εκτύπωση

Σε λειτουργία βρίσκονται από τα μέσα Νοεμβρίου οι τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ενισχύοντας την παρουσία του προγράμματος στην Περιφέρεια Ηπείρου και τη δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες.

Νοε
26

Εξετάσεις για την άσκηση φαρμακευτικού επαγγέλματος
Εκτύπωση

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου Δεκεμβρίου 2020 ορίστηκε η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Νοε
26

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ - Διακοπές κυκλοφορίας στα τμήματα από Α/Κ Αράχθου έως Α/Κ Παναγιάς
Εκτύπωση

Από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια των απαιτούμενων εργασιών ελέγχου των συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας (TMS) σηράγγων και ανοικτής οδοποιίας στα τμήματα από Α/Κ Αράχθου έως Α/Κ Παναγιάς της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιηθούν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας ως κάτωθι:

Νοε
26

SUPERFRUITS WATER ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ - Το νέο βιταμινούχο νερό διακρίθηκε στα Best Launching Προϊόντα
Εκτύπωση

Το βραβείο του καλύτερου λανσαρίσματος για το 2020 στην κατηγορία Βιταμινούχο Νερό, έλαβαν τα νέα προϊόντα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, SUPERFRUITS WATER, RED BOOST, READY 4 ACTION & LEMON BLISS, στο πλαίσιο των βραβεύσεων BEST LAUNCHING ΠΡΟΙΟΝΤΑ για το 2020.

Νοε
25

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Και με τη… βούλα η φθίνουσα πορεία του κορωνοϊού
Εκτύπωση

- Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιβεβαιώνει από τις αναλύσεις των λυμάτων του Λεκανοπεδίου, τη φθίνουσα πορεία του ιού σε τοπικό επίπεδο - 16 νέα κρούσματα χθες στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 21 στην Ήπειρο

Σε 2.135 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν ακόμη 101 θάνατοι.

Νοε
24

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC - Επιστολή προς την ΕΟΚ που… ταράζει τα νερά!
Εκτύπωση

Μια εξαιρετική επιστολή, που αν μη τι άλλο ταράζει τα «ήρεμα νερά» της ΕΟΚ, απέστειλε πριν λίγες ώρες ο Γυναικείος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Νοε
24

ΦΟΔΣΑ - Αβέβαιο – και πάλι – το μέλλον του διαγωνισμού για τους ΣΜΑ
Εκτύπωση

Στο προσκήνιο η σύνταξη μίας νέας οικονομοτεχνικής μελέτης – Μεσολαβητική προσπάθεια από τον Θ. Μπέγκα, οργισμένη αντίδραση από τον Δήμαρχο Β. Τζουμέρκων, Γ. Σεντελέ – Μ. Ελισάφ: «Να παγώσει η απόφαση και να συζητήσουμε όλοι μαζί όλες τις πτυχές του προβλήματος»

 

Αρκετά… αβέβαια παρουσιάζεται, μετά την ολοκλήρωση του Σαββατοκύριακου, η υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων στη συνεδρίασή του την Παρασκευή, αναφορικά με τον διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση λειτουργίας των ΣΜΑ.

Νοε
24

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Προετοιμασίες για κλίνες ΜΕΘ – covid 19 στο Πολυδύναμο
Εκτύπωση

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Πολυδύναμο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπου πρόκειται σύντομα, πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας, να λειτουργήσουν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19.

 

Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγα 24ωρα και άμεσα ο σχεδιασμός πέρασε σε φάση υλοποίησης, με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος