• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
02

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Επόμενο βήμα η δημιουργία μιας… «Τεχνόπολης»
Εκτύπωση

Έκταση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τοπικές επιχειρήσεις πληροφορικής, αναζητά η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών – Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου του οδικού άξονα Ζωτικό – Μπεστιά

 

Θετικές είναι οι εξελίξεις που διαγράφονται για δυο ακόμη σημαντικά ζητήματα που ενδιαφέρουν την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως προέκυψε από συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης με κυβερνητικά στελέχη.

Νοε
01

Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία
Εκτύπωση

Εγκαίνια τη Δευτέρα στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας στον Κατσικά

 

Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία της Ηπείρου αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου του Κατσικά Ιωαννίνων και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (4 Νοεμβρίου) στις 12.00.

Νοε
01

Τα μονοπάτια στο δρόμο της ανάπτυξης
Εκτύπωση

Στο Μέτσοβο φιλοξενείται η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

 

Η ραγδαία ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, μέρος του οποίου αποτελεί ο πεζοπορικός και ορειβατικός τουρισμός, αποτελεί ένα νέο πεδίο ευκαιρίας για την προώθηση του ρεύματος επισκεψιμότητας προς την περιοχή της Ηπείρου. Η διαπίστωση αυτή γίνεται πλέον από το σύνολο των φορέων που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφορά ή επικεντρώνεται στην Ήπειρο, αφού αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις άλλες περιφέρειες της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Νοε
01

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη
Εκτύπωση

Οι χρήστες της Ζωσιμαίας ήταν έως σήμερα εξοικειωμένοι με τον κατάλογο και τις λειτουργίες της Βιβλιοθήκης, όπως αυτά εμφανιζόταν μέσω του αυτοματοποιημένου βιβλιοθηκονομικού προγράμματος ΑΒΕΚΤ 5.6 και μέσω της ιστοσελίδας της Ζωσιμαίας και της σελίδας ΑΡΓΩ του ΕΚΤ.

Νοε
01

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 - Μεθοδική αντιπολίτευση και επαφή με τους πολίτες
Εκτύπωση

Στην ολομέλεια της παράταξης συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει για την επόμενη τετραετία

 

Τα στοιχεία και την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος του Μαΐου στο δήμο Ιωαννιτών παρουσίασε στην παράταξη «Ιωάννινα 2023 – Το μέλλον σήμερα», η επικεφαλής της Τατ. Καλογιάννη το βράδυ της Τετάρτης. Η κα Καλογιάννη αναφέρθηκε στον σκληρό ανταγωνισμό της παράταξης όσο και στις αντικειμενικές οργανωτικές της αδυναμίες, αφού δημιουργήθηκε σε ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές.

Νοε
01

Ένα βήμα για την περιβαλλοντική προστασία
Εκτύπωση

Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη συλλογή συσκευασιών φυτοφαρμάκων υλοποιείται στο δ. Ζίτσας

 

Στη συλλογή των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που έχουν συγκεντρώσει οι αγρότες – παραγωγοί προχωρούν ο δήμος Ζίτσας, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης στο οποίο συμμετέχει ο δήμος.

Νοε
01

Το παίρνει πάνω της η Δημοτική Αστυνομία
Εκτύπωση

Σε λειτουργία η εφαρμογή του έργου Motivate για τον έλεγχο των 100 θέσεων στάθμευσης στο κέντρο

 

Στη διάθεση της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Ιωαννιτών βρίσκεται ήδη το λογισμικό και ο εξοπλισμός που έχει προκύψει από την εφαρμογή του έργο Motivate που στοχεύει στη συμβολή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Νοε
01

Διεκδικεί το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης
Εκτύπωση

Με πλήρες ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΤΕΕ, η Δ.Ε.Σ.ΜΗ με επικεφαλής τον Γ. Λυκοτραφίτη

 

Την ψήφο των μηχανικών διεκδικεί η παράταξη Δ.Ε.Σ.ΜΗ (Δημοκρατική Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών Ηπείρου – Λευκάδας) που κατέρχεται στις εκλογές ανάδειξης της νέας διοίκησης του ΤΕΕ Ηπείρου την ερχόμενη Κυριακή, με πλήρες ψηφοδέλτιο. Συνολικά 53 μηχανικοί συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Γιάννη Λυκοτραφίτη, πρώην πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στα τοπικά μέσα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Νοε
01

Με στόχο να αναδειχθεί και πάλι πρώτη δύναμη
Εκτύπωση

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εμφανίζεται ενισχυμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του ΤΕΕ

 

Το μοντέλο της απλής αναλογικής, που απαιτεί συνεργασίες και μετά τις εκλογές και όχι μόνο συγκλίσεις σε προγραμματικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις και τους συσχετισμούς πριν από τρία χρόνια, επηρέασαν καθοριστικά ώστε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, να μην συμμετέχει στην πλειοψηφία της διοικούσας του ΤΕΕ, αλλά να είναι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Νοε
01

Σε αναζήτηση κοινού βηματισμού για τον ίδιο στόχο
Εκτύπωση

Επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση και θεσμικοί φορείς συγκροτούν ενιαίο μέτωπο συνεργασίας για την επιχειρηματικότητα - Κομβικός ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου, η συμβολή της οποίας συνάντησε την καθολική αναγνώριση


Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων και περιθωρίων που υπάρχουν ώστε η μέχρι σήμερα συνεργασία να ενισχυθεί και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, πλην της συμμετοχής σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις, εξέτασαν από κοινού τα Επιμελητήρια της Ηπείρου, μέσω του περιφερειακού τους οργάνου, οι φορείς της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, όπως και θεσμικοί φορείς της Ηπείρου.

Οκτ
31

ΔΕΥΑΙ - Προχωρά η διαδικασία για την έγκριση νέων προσλήψεων
Εκτύπωση

Την απόφαση που είχε λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα πλαίσια της συμπληρωματικής της 3Κ προκήρυξης του ΑΣΕΠ ενέκρινε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οκτ
31

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Φωτισμός LED μέσω ΣΔΙΤ και… φόντο το ΕΣΠΑ
Εκτύπωση

Οριστικό «ναι» στην πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής για αντικατάσταση του φωτισμού με ιδιωτικά κεφάλαια – Μέσω ΕΣΠΑ το έργο, αν γίνει αποδεκτή η προσφυγή από την Αποκεντρωμένη - Νέοι διαξιφισμοί μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης


Με κύριο χαρακτηριστικό την πολιτική, κυρίως, αντιπαράθεση τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο και την επόμενη ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, το Σώμα, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τρίτη, την αντικατάσταση του φωτισμού σε όλη την έκταση με την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος