• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Φεβ
04

«Όπλο» η συνεργασία για τη νέα γενιά ανακύκλωσης
Εκτύπωση

Το νέο πολυχώρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Γιάννενα, εγκαινίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος – Κ. Τασούλας: Ανακύκλωση είναι η συμφιλίωση του ανθρώπου με το περιβάλλον – Στην αναγκαία συνεργασία πολιτών και φορέων, αναφέρθηκαν οι Αλ. Καχριμάνης και Μ. Ελισάφ

 

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης» στο οποίο μετέχουν πέντε δήμοι της χώρας εγκαινίασε στα Γιάννενα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Φεβ
04

ΔΕΔΑ - Φιλόδοξο πρόγραμμα για φυσικό αέριο στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής προγραμματίζει την επέκταση της διείσδυσης του αερίου, σε 39 πόλεις – Σύμφωνα με ανακοινώσεις για την Ήπειρο έχουν ολοκληρωθεί οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν το 2021

 

Δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου σε 39 πόλεις της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ) η οποία προγραμματίζει την επέκταση της διείσδυσης του αερίου, μεταξύ άλλων, και στις λιγνιτικές περιοχές, όχι μόνο για την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά και για την εξασφάλιση της τηλεθέρμανσης, που παρέχουν σήμερα στους κατοίκους οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Ιαν
31

Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - «Zastava, με σπασμένα φρένα»
Εκτύπωση

Με πολιτικές αναφορές η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων

 

Παρουσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της Πολιτικής Κίνησης «Πράττω» Νίκου Κοτζιά, σε μία κατάμεστη αίθουσα της ΕΗΜ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Γ. Καραγιάννη με τίτλο «Zastava, με σπασμένα φρένα». Μία ιστορία που ξεπηδά μέσα από τις μέρες της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας του Τίτο και την περιπετειώδη ζωή ενός αιώνιου φοιτητή της Ιατρικής, που ξέμεινε στο Βελιγράδι και έστησε μπίζνες στη συνέχεια, για να καταλήξει στη φυλακή της Φιλιππούπολης.

Ιαν
31

Κλείνουν άλλα 12 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Εκτύπωση

Το κλείσιμο 12 ακόμη σχολείων, για σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, αποφάσισε ο δήμος Ιωαννιτών, μετά από την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιαν
31

Και αδικημένοι και με ελαφρύτερη τσέπη…
Εκτύπωση

Μονόδρομος για την Ήπειρο η κοινή διεκδίκηση της ολοκλήρωσης των οδικών υποδομών

- Σφοδρή κριτική Καχριμάνη κατά του Χρ. Σπίρτζη για την πενταετία αδράνειας και απραξίας

 

Μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι ο δρόμος για την οριστική απόφαση και την υλοποίησή της σχετικά με το τμήμα της Ιόνιας από τα Γιάννενα ως το Καλπάκι αρχικά και μετέπειτα ως την Κακαβιά, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Ιαν
30

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Εκτύπωση

Παρουσία πρώην διοικητών και των εργαζομένων, η κοπή πίτας

 

Ένα ανοικτό κάλεσμα συνεργασίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και των αναγκών του πολίτη, απεύθυνε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπή της πίτας από την Διοίκηση και τους εργαζόμενους.

Ιαν
30

Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο μόνο στα Καρδαμίτσια
Εκτύπωση

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, ανακοίνωσε πως το μεγάλο Κλειστό μπορεί να κατασκευασθεί ή να μεταφερθεί από το Ελληνικό, μόνο στα Καρδαμίτσια – «Υποδειγματική» χαρακτήρισε τη λειτουργία του Νέου Κλειστού

 

Το μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο που έχει ανάγκη η πόλη των Ιωαννίνων και η προσφορά του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην άνοδο του τοπικού μπάσκετ, ήταν τα δυο θέματα που επισημάνθηκαν από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την κοπή πίτας, που οργάνωσε το βράδυ της Τρίτης, η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού.

Ιαν
30

ΑΞΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ - Προβληματισμός, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία…
Εκτύπωση

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνίου, μετά και τη συνάντηση της Δευτέρας, αγωνιούν για το εάν είναι εύκολο να ξεπεραστούν τα εμπόδια ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για το τμήμα μέχρι το Καλπάκι και φυσικά για τη συνέχεια του δρόμου μέχρι την Κακαβιά

 

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει, όπως είναι ήδη γνωστό, αναφορικά με το μέλλον του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, μετά και τη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, στη Βουλή, με τον υπουργό Υποδομών και τους τοπικούς φορείς και βουλευτές.

Ιαν
30

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Κλείνουν λόγω εποχικής γρίπης 36 σχολεία
Εκτύπωση

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εξ αιτίας των αυξημένων κρουσμάτων εποχικής γρίπης μεταξύ των μαθητών, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αποφάσισε το κλείσιμο 36 συνολικά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Ιαν
30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - «Η Ήπειρος ουδέποτε έπαιξε παιχνίδια με το προσφυγικό»
Εκτύπωση

Σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα συζητηθεί το μείζον ζήτημα του προσφυγικού

 

Το μείζον ζήτημα του προσφυγικού τέθηκε χθες, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από παρέμβαση της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ιαν
30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Σε «τροχιά» ανάδειξης ο ιστορικός χώρος του Σουλίου
Εκτύπωση

Μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το ΕΜΠ και στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτισμικού τοπίου – «Πράσινο φως» και για την ανάδειξη της ευεργετικής δράσης του μελιού της Πίνδου

 

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Μ.Π. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Ιαν
29

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ - Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διπλωματίας των πόλεων
Εκτύπωση

Με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, δέχθηκε χθες στο γραφείο του, τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος, Γιάννη Μπουτάρη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος