• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Σεπ
12

5η ΕΜΑΚ - Εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν οι δυο Ισραηλινοί ορειβάτες
Εκτύπωση

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι λιγότερο από 20 ώρες, για να καταφέρουν τελικά οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ, έχοντας καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, να εντοπίσουν και να φέρουν σώους στο Πάπιγκο, τους δυο Ισραηλινούς πεζοπόρους που είχαν εγκλωβιστεί σε εξαιρετικά δύσβατο κι επικίνδυνο σημείο, στην Αστράκα, περίπου 300 μέτρα πριν την κορυφή.

Σεπ
12

Συνεχίζει σε καλό δρόμο ο ΠΑΣ
Εκτύπωση

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα η ομάδα του Γ. Πετράκη πήρε εύκολα την ισοπαλία στο Περιστέρι

 

Ένα εύκολο βαθμό πήρε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο Περιστέρι, δείχνοντας για ένα ακόμη παιχνίδι, πως η ομάδα αυτή μπορεί να καταφέρει αρκετά πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Μάλιστα οι εμφανίσεις της ομάδας αναμένεται να γίνουν ακόμη καλύτερες, καθώς απουσιάζουν οι Κόντε, Νικολιάς και Σολτάνι στην επίθεση, οπότε ο ΠΑΣ αναμφισβήτητα είναι σε θέση να ανέβει επίπεδο και να δημιουργεί έντονο πονοκέφαλο σε κάθε ομάδα της κατηγορίας.

Σεπ
12

ΗΠΕΙΡΟΣ - Επενδύει στην Παιδεία και τις σχολικές υποδομές
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία σε όλη την Περιφέρεια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες – Πρώτο κουδούνι με ευχές και περιβαλλοντικά μηνύματα στο Δήμο Ιωαννιτών

 

Τις ευχές του προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Ηπείρου, για καλή σχολική χρονιά έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας παράλληλα ότι στη νέα γενιά προσβλέπει η πατρίδα μας, ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και να αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει στο σύγχρονο κόσμο.

Σεπ
12

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Αγιασμοί χωρίς προβλήματα στους περιφερειακούς δήμους
Εκτύπωση

 

- Πως κύλησε η πρώτη ημέρα στα σχολεία των Δήμων Ζίτσας, Δωδώνης, Ζαγορίου και Πωγωνίου

- Μείζον ζήτημα η συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού

 

Με δύο νέα δεδομένα, τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Βροσίνας στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, και την έναρξη λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού στην Δ.Κ. Ελεούσας ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Ζίτσας.

Σεπ
12

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Και μέσω ΕΣΠΑ η επίλυση κοινωνικών προβλημάτων
Εκτύπωση

 

Ικανοποίηση στη Δημοτική Αρχή, από την έγκριση κατασκευής νέου νηπιαγωγείου στο οικόπεδο των πρώην στρατιωτικών φούρνων, με προϋπολογισμό 1,95 εκ. ευρώ

 

Στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» εντάχθηκε η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Ιωαννιτών, δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των «πρώην στρατιωτικών αρτοποιείων Ιωαννίνων».

Σεπ
12

MOTOTOUR OF NATIONS - Προβολή της Ηπείρου από μοτοσικλετιστές απ’ όλο τον κόσμο
Εκτύπωση

Συγκεντρώθηκαν στο νέο λιμανάκι στο Πέραμα, απόλαυσαν τα χωριά του Ζαγορίου

και πέρασαν και από την Άρτα

 

Στο νέο λιμανάκι του Περάματος το οποίο μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά έκαναν στάση περισσότεροι από 300 μοτοσικλετιστές οι οποίοι συμμετέχουν στην Mototour of Nations 2017 που για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ήπειρο.

Σεπ
12

ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ - Προβληματισμός για τις συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ
Εκτύπωση

 

Στο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων ο Γ. Καψάλης – Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου

 

Αγωνία και προβληματισμός αναφορικά με το ενδεχόμενο συνενώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκφράζει η Σύνοδος Πρυτάνεων που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα με αρκετά ανοικτά ζητήματα στο επίκεντρο.

Στο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μαζί με τους ομολόγους του από το ΑΠΘ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξελέγη και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής Γιώργος Καψάλης.

Σεπ
09

ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ - «Στους δρόμους του Νησιού» με δωρεάν συμμετοχή
Εκτύπωση

Από το Νησί, τη «διαμαντόπετρα» της λίμνης Παμβώτιδας, που αποτελεί το στολίδι των Ιωαννίνων, ξεκινά και φέτος ο 11ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η αυλαία ανοίγει με τον αγώνα ««Στους δρόμους του Νησιού», έναν αγώνα για παιδιά και οικογένειες, με δωρεάν συμμετοχή. Μάλιστα, από τη φετινή χρονιά, στους αγώνες των 3.600 μ. και 1.600 μ. για παιδιά, προστίθεται και το Family Run 1.600 μ., με τη χορηγική υποστήριξη του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος».

Σεπ
09

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΜΟΥ - Σε Ζαγόρι, Μέτσοβο και Γιάννενα, μοτοσικλετιστές απ’ όλη την Ευρώπη
Εκτύπωση

Μια μεγάλη εκδήλωση που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, φιλοξενεί η Ήπειρος, με επίκεντρο τα Γιάννινα και πολλές περιοχές τόσο στα ορεινά, όσο και στα παράλια της περιφέρειας.

Ο λόγος για την ετήσια Ταξιδιωτική – Περιηγητική Συνάντηση Μοτοσικλετιστών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλετισμού (FIM). Η διοργάνωση Mototour of Nations 2017 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι εκατοντάδες μοτοσικλετιστές από πολλές χώρες θα επισκεφτούν και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και την ομορφιά του Ζαγορίου.

Σεπ
09

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Ζητούμενο το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης
Εκτύπωση

Στο επίκεντρο της εσπερίδας που διοργανώθηκε από το υπουργείο και το ΓΕΩΤΕΕ, η χρόνια απαξίωση του πρωτογενούς τομέα

 

Με πολύτιμα και ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Γιάννενα, ενημερωτική εσπερίδα που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Παράρτημα Ηπείρου-Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με στόχο να αναλυθούν οι προοπτικές για την κτηνοτροφία στις ορεινές περιοχές.

Σεπ
09

ΔΗΜΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΖΙΤΣΑΣ - Πανέτοιμα τα σχολικά κτίρια για τη νέα χρονιά
Εκτύπωση

Το πρόγραμμα Δημάρχου και αντιδημάρχων Ιωαννίνων για τους αγιασμούς της Δευτέρας – Ποιες παρεμβάσεις έγιναν σε σχολεία του δήμου Ζίτσας

 

Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά είναι τα σχολεία των Ιωαννίνων. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα με τις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου να έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.

Σεπ
09

ΗΠΕΙΡΟΣ - «Μπαράζ» συλλήψεων για ποινικά αδικήματα
Εκτύπωση

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος