Οκτ
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Μεγαλώνει η «πίεση» στις Μονάδες Λοιμωδών
Εκτύπωση

Σημαντική πίεση δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο είναι μοναδικό στην Ήπειρο που νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19.

Οκτ
16

Πρεμιέρα, με καλή τιμή, για το πετρέλαιο θέρμανσης
Εκτύπωση

Η πλειονότητα των καταναλωτών αποθεματοποίησε πετρέλαιο την περίοδο του Απριλίου και του Μαΐου οπότε, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς και οι λιανικές τιμές βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα – Τι θα ισχύει για το επίδομα

 

Από τα 77 λεπτά το λίτρο ξεκίνησε χθες σε κάποιες πόλεις της χώρας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται στην αγορά, ωστόσο παρά τη χαμηλή (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) τιμή η ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Οκτ
16

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Αναγκαίος ο χωρικός σχεδιασμός για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης
Εκτύπωση

Στην ημερίδα με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας σε θεματικά πεδία του χωρικού σχεδιασμού που διοργανώνουν το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο Boulogne sur Mer, ήταν ομιλητής ο Σταύρος Καλογιάννης.

Οκτ
16

ΗΠΕΙΡΟΣ - 19 νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας την Τετάρτη
Εκτύπωση

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οκτ
16

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός και τα μέτρα για την εστίαση
Εκτύπωση

Επιστολές προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, απέστειλε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, κρατώντας στο προσκήνιο δυο μείζονα ζητήματα και για το νομό Ιωαννίνων, αυτό του Αναπτυξιακού Νόμου και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη της εστίασης και του λιανεμπορίου, εν μέσω πανδημίας.

Οκτ
15

ΗΠΕΙΡΟΣ - Συνεχίζεται το «αλαλούμ» στα Τελωνεία
Εκτύπωση

«Ναι» από τα συναρμόδια υπουργεία στη συνέχιση λειτουργίας του τελωνείου Κακαβιάς, «όχι» για Μαυρομάτι και Μέρτζανη

 

Δεν έχει τέλος φαίνεται το «αλαλούμ» που έχει προκληθεί με τη λειτουργία ή τη μη λειτουργία των τελωνείων στην Ήπειρο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Οκτ
15

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ - Με τον καλύτερο τρόπο η αξιοποίηση της Παπαζόγλειου Σχολής
Εκτύπωση

Πολλαπλά και αισιόδοξα μηνύματα δίνει στην τοπική κοινωνία η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο κτήριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής.

Οκτ
15

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα 4,48 εκ. ευρώ η επιχορήγηση του υπουργείου Παιδείας
Εκτύπωση

H κατανομή χρηματοδότησης, στη βάση της εισήγησης του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), ανακοινώθηκε χθες με Υπουργική Απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο της δέσμευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τακτική επιχορήγηση των Πανεπιστημίων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως προβλέπει ο νόμος 4653/2020 που ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος από τη Βουλή.

Οκτ
15

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - 6 εκ. ευρώ για τη «θωράκιση» των νοσοκομείων
Εκτύπωση

Με στόχο τη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης, προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ, προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

 

Σε μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση που θα θωρακίσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου, εν μέσω πανδημίας.

Οκτ
15

ΟΚΠΑΠΑ - Αναστολή λειτουργίας λόγω κρούσματος στον 2ο Παιδικό Σταθμό
Εκτύπωση

Μετά την ενημέρωση του ΟΚΠΑΠΑ από τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Οργανισμός κάνει γνωστή την αναστολή λειτουργίας του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ιωαννιτών, από χθες ημέρα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, έπειτα από την διάγνωση θετικού μοριακού τεστ σε εργαζόμενο του συγκεκριμένου σταθμού.

Οκτ
15

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Κανένας εφησυχασμός για τη στήριξη των εμπόρων
Εκτύπωση

Τη δέσμευση του αντιδημάρχου Φ. Βάββα, εξασφάλισε ο Σύλλογος για νέα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, στα πλαίσια της κινητοποίησης που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, συναντηθήκε με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βάββα.

Οκτ
14

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - «Χειροπέδες» για διακίνηση κάνναβης
Εκτύπωση

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος