• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαρ
12

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - Στο «μικροσκόπιο» όλα τα σενάρια για την αναπλήρωση ωρών
Εκτύπωση

Ακυρώνονται και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης

 

Κλειστά για 14 ημέρες θα παραμείνουν τα σχολεία και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Κώστα Καμπουράκη, να αναφέρεται χθες σε δηλώσεις του, στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Μαρ
12

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Παρακολουθεί τις εξελίξεις, σε εφαρμογή τα αναγκαία μέτρα
Εκτύπωση

Παρά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν κανονικά οι διοικητικές και ερευνητικές δραστηριότητες, οι ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας και οι φοιτητικές εστίες

 

Σε εφαρμογή έθεσε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από το απόγευμα της Τρίτης την απόφαση αναστολής λειτουργίας για διάστημα 14 ημερών.

Η απόφαση περιλαμβάνειτο εκπαιδευτικό έργο (μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές) και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Μαρ
12

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Οδηγίες προς τους πιστούς λόγω κορωνοϊού
Εκτύπωση

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μάξιμου και αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ «Ιερώνυμος Β’» και της «Αποστολής», για όσο χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας αναστέλλει την λειτουργία των σχολικών δομών

 

Εγκύκλιο, με βάση την οποία καλεί τους πιστούς να μην απέχουν από την Θεία Κοινωνία αλλά εάν και εφόσον νιώθουν ασθενείς ή αδιάθετοι τότε, να παραμείνουν σπίτι τους προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους, εξέδωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων και ο Σεβασιμότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος.

Μαρ
12

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Στο ζενίθ η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου
Εκτύπωση

Αναγκαία και η στήριξη επιχειρήσεων που λειτουργούν σε νομούς όπου δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αλλά πλήττονται από τις ραγδαίες εξελίξεις – Τι ζητούν το Επιμελητήριο, οι ξενοδόχοι, οι έμποροι, τι ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο Στ. Καλογιάννης

 

Αναγκαία είναι πλέον και η στήριξη επιχειρήσεων που λειτουργούν σε νομούς και περιοχές της χώρας, όπου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αλλά ωστόσο οι επιχειρήσεις αυτές πλήττονται από την εξάπλωση του ιού.

Μαρ
11

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - Θα επαναπροσδιοριστούν οι αντικειμενικές των ακινήτων στο Δήμο Ζίτσας
Εκτύπωση

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στον βουλευτή Ιωαννίνων

 

Το θέμα των υψηλών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στον Δήμο Ζίτσας είχε φέρει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, μετά από σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) Ζίτσας, στην οποία εκφραζόταν η μεγάλη αδικία που υφίσταται ο Δήμος.

Μαρ
11

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - Εν αναμονή των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό
Εκτύπωση

Έκδηλη η ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο, αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις προκρατήσεις της τουριστικής σεζόν σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα – Στήριξη της αγοράς ζητούν και οι έμποροι των Ιωαννίνων

 

Εν αναμονή των εξελίξεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού βρίσκονται οι επιχειρηματίες του τουρισμού σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα, καθώς οι πιθανές επιπτώσεις θα αποτελέσουν «πλήγμα» για την τουριστική σεζόν, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Μαρ
11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Πρότυπο εξωστρέφειας και προσέλκυσης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
Εκτύπωση

Πολλαπλά τα οφέλη από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο Ελληνογερμανικό Forum του Βερολίνου - Με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Αλ. Καχριμάνης

 

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Forum, με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» , το οποίο υλοποιήθηκε με θετικά αποτελέσματα στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Μαρ
11

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - 14 ημέρες χωρίς σχολεία και Πανεπιστήμια
Εκτύπωση

Κλειστά θα παραμείνουν τα φροντιστήρια, όλες οι βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί – Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός - Εγκύκλιος από το υπ. Εργασίας με μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού σε χώρους εργασίας

 

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνoϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Μαρ
10

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Τέσσερις «πυλώνες» για την στήριξη της οικονομίας
Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε η πρώτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού - Περιλαμβάνει αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, για 4 μήνες, σε κλάδους και περιοχές όπου διακόπτεται η οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης και αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ

 

Δέσμη μέτρων σε τέσσερις πυλώνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το οικονομικό επιτελείο αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες:

1ος Πυλώνας: Πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών.

Μαρ
10

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - «Ανεπίτρεπτη η στοχοποίηση πολιτών»
Εκτύπωση

84 κρούσματα σε όλη τη χώρα, κανένα στην περιοχή μας, προχωρά η σύσταση συντονιστικού οργάνου ιχνηλάτησης - Αναστολή σχολικών εκδρομών, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κλειστά ΚΑΠΗ, και άλλα μέτρα τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή και στα Γιάννενα

Συνολικά 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας, φθάνοντας συνολικά τα 84 κρούσματα.

Μαρ
10

Ακύρωση παραστάσεων από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Εκτύπωση

Τo ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εξελίξεις σε όλη τη χώρα, για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και θέλοντας να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αποφάσισε, την ακύρωση όλων των παραστάσεων και δράσεων που είχε προγραμματίσει, για τον μήνα Μάρτιο.

Μαρ
10

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - Ικανοποίηση για την επιδότηση της φοιτητικής κάρτας
Εκτύπωση

Ικανοποίηση έφερε στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η συμφωνία που έγινε με τον Δήμο Ιωαννιτών, για την επιδότηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους εστιακούς φοιτητές, καθώς πρόκειται για μια απόφαση που θα αξιοποιηθεί προς όφελος της μεγάλης φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος