• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
18

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - Λύσεις με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
Εκτύπωση

Έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία με τη βοήθεια των έντεκα scanner, που προμηθεύτηκε ο Δήμος

 

Η αύξηση των ελέγχων με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, είναι ένας από τους τρόπους που αποφασίστηκε να προχωρήσουν για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ήδη, άλλωστε, η αλλαγή της νομοθεσίας που επιτάσσει την υποχρεωτική επανένταξη των αδέσποτων ζώων που διαχειρίζονται από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται πως πραγματικά μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος.

Ιαν
18

ΗΠΕΙΡΟΣ - Τα βλέμματα όλου του κόσμου στραμμένα στα Αρχαία Θέατρα!
Εκτύπωση

Παγκόσμια πρώτη για τις «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», στις 20 Οκτωβρίου – Πρωτοπορεί η Περιφέρεια με το καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο σε συνεργασία με το «Διάζωμα», θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή

 

Εννέα μήνες ακριβώς απομένουν προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα το καινοτόμο και ίσως μοναδικό στον κόσμο, πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, οι «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα».

Όπως έγινε γνωστό χθες, από τα Γιάννενα, το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα λειτουργήσει επίσημα στις 20 Οκτωβρίου 2018, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωσή του.

Ιαν
18

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ - Ένας θεατρικός «Περίπατος» για τις ανθρώπινες σχέσεις
Εκτύπωση

Η Πειραματική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» παρουσιάζει ένα θεατρικό «σχόλιο» πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, κάνοντας έναν θεατρικό «περίπατο» με βάση πέντε σχετικά κείμενα:

Ιαν
17

ΗΠΕΙΡΟΣ - Γερά «θεμέλια» για ισχυρή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Εκτύπωση

 

Ευοίωνες προοπτικές για την περιοχή από το ενδεχόμενο κοινής πορείας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ηπείρου – Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας

 

Σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία αναμένεται να εισέλθει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο, εφόσον τελικά υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου και ακολουθήσουν κοινή πορεία το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή έχει καταθέσει το πόρισμά της στο υπουργείο Παιδείας και όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να μπουν γερά «θεμέλια» για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ιαν
17

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Έξι ματς «φωτιά» σε 20 ημέρες!
Εκτύπωση

Ένα εξαιρετικά δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα έχει μπροστά του ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών καλείται να δώσει έξι πολύ δύσκολα ματς, τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για το Κύπελλο.

Από την Κυριακή που μας έρχεται μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, καλούνται να ξεχάσουν τη λέξη «κόπωση» και με πάθος και αγωνιστικότητα να πάρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε παιχνίδια απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Ιαν
17

Υψηλές επιδόσεις για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ
Εκτύπωση

Aύξηση κατά 60% παρουσίασε κατά το 2017, το ενεργητικό των υπό διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ και διαμορφώθηκε στο τέλος του έτους στα €558 εκ. Την ίδια στιγμή το συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς Α/Κ παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο.

Η πλειοψηφία των Α/Κ της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ σημείωσε θετικές αποδόσεις το 2017. Την κορυφαία ετήσια απόδοση για το 2017, κατέγραψε το Πειραιώς Α/Κ Ομολόγων Εσωτερικού με απόδοση 35,44%, ενώ ακολούθησαν το Πειραιώς Α/Κ Μικτό Εσωτερικού με απόδοση 29,27% και το Πειραιώς Α/Κ Δυναμικών Επιχειρήσεων Μετοχικό Εσωτερικού με απόδοση 28,69%.

Ιαν
17

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα Γιάννενα το Σάββατο ο Λ. Αυγενάκης
Εκτύπωση

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 8.00 το απόγευμα στο Cesaria, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας.

Παρών στην εκδήλωση, που αναμένεται να έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, θα είναι μεταξύ άλλων και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ιαν
17

Τα Ιωάννινα τιμούν τον Πολιούχο τους, Άγιο Γεώργιο
Εκτύπωση

Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων τιμά τον Πολιούχο της πόλης μας, τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο, οργανώνοντας εκδηλώσεις τιμής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της εορτής του Πολιούχου των Ιωαννίνων, δηλαδή σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Πάργης.

Ιαν
17

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - 300.000 ευρώ για να σωθεί το «Σπίτι του Δεσπότη»
Εκτύπωση

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε Περιφέρεια Ηπείρου, υπουργείου Πολιτισμού και Μητρόπολης, ξεκίνησαν τα έργα για την αναστήλωση του γνωστού αρχοντικού της πόλης

 

Χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια κα να δοθεί μια ακόμη «μάχη» με τον γραφειοκρατικό μηχανισμό για να φτάσουμε στις αρχές του 2018, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναστήλωση του γνωστού αρχοντικού των Ιωαννίνων, της Οικίας Χουσεϊν Μπέη, ή όπως το γνωρίζει ο κόσμος το «Σπίτι του Δεσπότη».

Πριν από χρόνια, το αρχοντικό αυτό, αποτελούσε εξοχική κατοικία του Χουσεϊν Μπέη. Σήμερα, βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τις πολυκατοικίες στην οδό Πινδάρου. Χθες ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ, συνοδευόμενος από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει το έργο της διάσωσης, βρέθηκαν στο σπίτι του Δεσπότη.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Στο ΕΣΠΑ η πρόταση για την αξιοποίηση του Ξενία
Εκτύπωση

Την υποβολή της πρότασης για την αξιοποίηση του πρώην «Ξενία», μέσα στο Κάστρο, μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να μην χαθεί μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

 

Η πρόταση για την αξιοποίηση του «Ξενία» ως ένα πολυχώρο αναψυχής (καφέ- εστιατόριο) και πολιτισμού υπεβλήθη σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ, με συνολική χρηματοδότηση 2.500.000 ευρώ.

Ιαν
17

E’ KOH - Προβληματισμός για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων
Εκτύπωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Δήμο Ιωαννιτών και τη Δημοτική Αρχή, που διέθεσε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας δύο ειδικές συσκευές αναγνώρισης (scanner) του κωδικού αριθμού που είναι μοναδικός για κάθε σκύλο.

Η Ε’ ΚΟΗ είναι από τις πρώτες οργανώσεις και τους πρώτους φορείς γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα, που εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην προμήθεια ειδικών συσκευών, τις οποίες χρησιμοποιούν για τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των κωδικών των κυνηγετικών σκύλων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Ιαν
17

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Δικαίωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επιστροφή 120.000 ευρώ
Εκτύπωση

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη απόφασή του δικαίωσε το Δήμο Ζαγορίου στην διαμάχη του με το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από επτά και πλέον χρόνια, για υπόθεση που αφορούσε δημοσιονομική διόρθωση ύψους 120.763,58 ευρώ για έργο στον πρώην Δήμο Κεντρικού Ζαγορίου.

Το ποσό αυτό θα πρέπει να επιστραφεί στο Δήμο Ζαγορίου μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται.

Σχετική ενημέρωση, για την θετική αυτή εξέλιξη, έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος