Ιουλ
24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Έντονη απαισιοδοξία για το τουριστικό προϊόν
Εκτύπωση

Λιγοστές οι ελπίδες ανάκαμψης και προσέλκυσης τουριστών στην ευρύτερη περιοχή – Νέα προσπάθεια να αξιοποιήσει η πόλη την επιτυχή διαδρομή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, ως μία υγειονομικά ασφαλής περιοχή

 

Δυο ήταν τα κύρια στοιχεία που προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του τουρισμού, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ιουλ
24

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Αυλαία στο Rock City και ραντεβού για το Castle Rock
Εκτύπωση

Την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουλίου τα Ιωάννινα έζησαν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός. To Ioannina Rock City Festival 2020 που πραγματοποιήθηκε εν κινήσει στους δρόμους της πόλης με κινητή μουσική σκηνή και εν πλω Rockarolla στη λίμνη Παμβώτιδα ενθουσίασε το κοινό και έδωσε το σύνθημα ότι ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει εκδηλώσεις με σεβασμό στην υγεία των πολιτών αλλά και διάθεση για υπέρβαση με χρήση διαφορετικών μέσων και εναλλακτικών τρόπων παρακολούθησης ενός φεστιβάλ.

Ιουλ
24

ΣΧΟΛΕΙΑ - Εν αναμονή για τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας
Εκτύπωση

Όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας αναμένεται να χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ιουλ
24

ΝΕΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» - Αυξάνονται οι επιλέξιμες δαπάνες και οι δικαιούχοι
Εκτύπωση

Το φθινόπωρο ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, το οποίο θα μετονομαστεί σε «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» - Προβλέπονται επιδοτήσεις για smart home, φωτοβολταϊκά και φορτιστές Ι.Χ.

 

Σε αλλαγή της δομής του προγράμματος επιδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ιουλ
24

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Στην αφετηρία η ψηφιακή απονομή των συντάξεων
Εκτύπωση

Ηλεκτρονικά το 85% των νέων συντάξεων έως το τέλος του 2021 – Κατά την πρώτη φάση υλοποίησης του συστήματος θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων

 

Ως την αρχή του τέλους για την ταλαιπωρία των συνταξιούχων χαρακτήρισε τη χθεσινή «συμβολική μέρα» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση στο υπουργείο Εργασίας του συστήματος «Άτλας», στα εγκαίνια της διαδικασίας για την έκδοση των πρώτων ηλεκτρονικών συντάξεων.

Ιουλ
23

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Κάλεσμα στις επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ
Εκτύπωση

Πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την επίτευξη εμπορικών συνεργασιών η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στα πλαίσια των συνεχών πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων-Μελών του, θα συμμετάσχει με Περίπτερο στην «85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Ιουλ
23

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο «μικροσκόπιο» η εξεταστική του Σεπτεμβρίου
Εκτύπωση

Οι συνελεύσεις των Τμημάτων καλούνται να αποφασίσουν εγκαίρως για τον τρόπο που θα διενεργήσουν τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, είτε πρόκειται για φυσική παρουσία των φοιτητών, είτε εξ αποστάσεως

 

Σε ρυθμούς… πανδημίας μαθαίνει να ζει και να κινείται και η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Ηπείρου, καθώς η εξέλιξη της τους επόμενους μήνες θα κρίνει και τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργηθούν και οι εξετάσεις των φοιτητών τον Σεπτέμβριο.

Ιουλ
23

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού
Εκτύπωση

Με τα εισαγόμενα αλλά και εγχώρια κρούσματα να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρξει και στην Ελλάδα, ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

 

 

Το ενδεχόμενο να ξεκινά στη χώρα δεύτερο κύμα πανδημίας είναι κάτι που θα διαφανεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι «εστίες υπερμετάδοσης», δηλαδή οι χώροι όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Ιουλ
23

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αναγκαία, για να βρεθεί λύση, μια πολιτική απόφαση
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για την άμεση λειτουργία του Πρότυπου Πάρκου

 

Συνεδριάζει την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, με φυσική παρουσία αλλά και με τηλεδιάσκεψη με μοναδικό θέμα συζήτησης την άμεση λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα.

Ιουλ
23

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - «Στοίχημα» η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού
Εκτύπωση

Βαρύτητα στον εσωτερικό τουρισμό και κυρίως στην ανάπτυξη των συνεδρίων και την προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, δίνει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης – Μείζον ζήτημα για τους επαγγελματίες οι χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία

 

Σε μια νέα βάση επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης την στήριξη του τουρισμού, με στόχο να βγει κερδισμένη η πόλη και οι επαγγελματίες του κλάδου, στην πολύ δύσκολη συγκυρία που έχει προκύψει εξαιτίας της πανδημίας.

Ιουλ
22

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - Έντονη ανησυχία για τις χερσαίες διαβάσεις
Εκτύπωση

Έντονη παραμένει η ανησυχία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με τοςυ ελέγχους για κορωνοϊό στα χερσαία σύνορα της χώρας και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Ιουλ
22

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Ψηλά στις παραβάσεις του ΚΟΚ για κράνος και «κόκκινο»
Εκτύπωση

Τους ελέγχους στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» συνεχίζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος