• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιουλ
25

«Επτά επί Θήβας» στην αρχαία Δωδώνη
Εκτύπωση

 

 

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος«Επτά επί Θήβας», που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος».

Ιουλ
22

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Επανεξέταση και επανέλεγχος εκπτώσεων 50% στον ΕΝΦΙΑ
Εκτύπωση

Τι προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή

 

Σε επανεξέταση και επανέλεγχο των εκπτώσεων κατά 50% από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που θα χορηγηθούν φέτος σε όσους φορολογούμενους έχουν δηλώσει πολύ χαμηλά εισοδήματα για το έτος 2016, καθώς επίσης και των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ που θα χορηγηθούν σε τρίτεκνους και πολύτεκνους με χαμηλά εισοδήματα έτους 2016 θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Φεβρουάριο του 2018, διασταυρώνοντας εξονυχιστικά τα δεδομένα των εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται φέτος.

Ιουλ
22

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ - Τιμά το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας
Εκτύπωση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Μουσιωτίτσα, διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους τοπικούς φορείς.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου του 1943 γράφτηκε η πιο τραγική σελίδα στο χωριό. 152 νεκροί... Εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ιουλ
22

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Και πάλι σε λειτουργία από Δευτέρα, το Οφθαλμολογικό Ιατρείο
Εκτύπωση

Κανονικά θα λειτουργεί από την Δευτέρα, το Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο, στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Κι αυτό γιατί, ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο, επικουρικός ιατρός ειδικότητας Οφθαλμολογίας, με τριετή θητεία.

Ιουλ
22

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Σημαντικά έργα στο διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg»
Εκτύπωση

Εγκρίθηκε η δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών στο Γραμμένο, καθώς και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων

 

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων που αφορούν στην δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών στην Τοπική Κοινότητα Γραμμένου καθώς και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων έλαβε ο Δήμος Ζίτσας από τη Διαχειριστική Επιτροπή του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Ιουλ
22

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Στα Γιάννενα το 24ο πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας
Εκτύπωση

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, έκανε γνωστό χθες πως το Πανεπιστήμιο επελέγη από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανάμεσα σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, να υλοποιήσει το 24ο πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, οκτάμηνης διάρκειας και το οποίο θα παρακολουθήσουν πενήντα φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Ιουλ
22

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συνεδριάζει για προσλήψεις και νέες συμβάσεις στην καθαριότητα
Εκτύπωση

Στην ημερήσια διάταξη της Δευτέρας οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την ανάπλαση

της Πλατείας Πύρρου και για τηνενσωμάτωση του χώρου των παλαιών στρατιωτικών φυλακών

στον αστικό ιστό ως κέντρο παροχής αστικών εξυπηρετήσεων

Ιουλ
22

ΗΠΕΙΡΟΣ - Αλλαγή σελίδας στη διαχείριση των απορριμμάτων
Εκτύπωση

  • Πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, φέρνει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων – Στα 52,6 εκ. ευρώ το ύψος της επένδυσης - 200 νέες θέσεις εργασίας στους 18 μήνες κατασκευής και δημιουργία 90 θέσεων μόνιμης εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία

 

Σε αλλαγή σελίδας στο σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προχωρά η Ήπειρος, μετά την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ, για το έργο της εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από μια μακρά περίοδο προεργασίας, συνεργασιών και επίπονων προσπαθειών, υπέγραψε χθες με τον Όμιλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, τη σύμβαση, σε μια διαδικασία που παρέστη και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευ. Καπετάνιος, και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας.

Ιουλ
22

ΗΠΕΙΡΟΣ - Κάθε χρόνο και περισσότεροι τουρίστες
Εκτύπωση

Για ένα ακόμη καλοκαίρι στην περιοχή, αυξήθηκε το τουριστικό ρεύμα, σκορπίζοντας

ικανοποίηση στους επαγγελματίες

 

Μια σταθερά αυξητική τάση, παρουσιάζει στην Ήπειρο, τα τελευταία χρόνια, το τουριστικό ρεύμα, με αποτέλεσμα κάθε εποχή του χρόνου, οι επαγγελματίες του τουρισμού να γεμίζουν από ικανοποίηση και ταυτόχρονα, να παίρνουν βαθιές οικονομικές «ανάσες».

Ήδη και το φετινό καλοκαίρι, η αύξηση των επισκεπτών είναι δεδομένη, καθώς οι αφίξεις κινούνται αρκετά πάνω από την περσινή χρονιά, όμως το πιο θετικό και ενδιαφέρον συνάμα είναι το γεγονός, ότι κινούνται σε υψηλά επίπεδα και οι πληρότητες για την περίοδο του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, δίνοντας νόημα και αξία στην προσπάθεια της περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και των επαγγελματιών για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ιουλ
22

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΖΙΤΣΑΣ - Την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Σπύρου Μέμου
Εκτύπωση

«Ζωγραφίζοντας ένα πουλί» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του εκπαιδευτικού Σπύρου Μέμου που οργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας και η οργανωτική επιτροπή του Γενικού Λυκείου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Γραμμένου από 23 έως 30 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 19.30 μ.μ. με ομιλητές τους Μιχάλη Παντούλα, φιλόλογο - συγγραφέα και τον πατέρα Γεώργιο Χουζούρη, πτυχιούχο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μονάχου – εικαστικό.

Ιουλ
22

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ - «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…»
Εκτύπωση

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για 9η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

 

Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση, το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή…», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 21.30, στο Υπαίθριο Θέατρο Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ).

Ιουλ
22

Στο Ιτς Καλέ με τον «Νιόνιο»
Εκτύπωση

Ένα ακόμη μεγάλο όνομα της Ελληνικής μουσικής, θα συμμετέχει στο φεστιβάλ του Ιτς Καλέ. Πρόκειται για τον Δ. Σαββόπουλο, ο οποίος έρχεται την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

 

Μαζί του ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Στάθης Άννινος.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος