• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
12

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Με ηρεμία και καλές εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα
Εκτύπωση

Η ηρεμία και τα χαμόγελα επέστρεψαν στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μετά το… ξέσπασμα της ομάδας επί του Λεβαδειακού και τη θριαμβευτική πρόκριση του «Άγιαξ της Ηπείρου», στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν μη τι άλλο όμως ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες του κρατούν χαμηλά τους τόνους, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό και με εξίσου καλές εμφανίσεις και στο πρωτάθλημα.

Ιαν
12

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ - Ο υπουργός Παιδείας οφείλει να αναβαθμίσει το ΤΕΙ Ηπείρου
Εκτύπωση

Το θέμα της στήριξης της Άρτας μέσω της αναβάθμισης των Τμημάτωντου ΤΕΙ Ηπείρου έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε πρόταση που έχει υποβάλει η επιτροπή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με τη συνένωση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται η μετεξέλιξη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, με έδρα την Άρτα, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Ιαν
12

Έρχεται η πληρωμή φόρων με κάρτα μέσω Taxisnet
Εκτύπωση

Οι τράπεζες χρεώνουν προμήθεια που φθάνει έως και τα 2 ευρώ τους φορολογούμενους που πληρώνουν τους φόρους τους στα γκισέ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις τράπεζες για να μειώσουν την προμήθεια αλλά υπόσχεται ότι σύντομα η πληρωμή φόρων θα είναι δυνατή με κάρτα μέσω Taxisnet.

Ιαν
12

Βάζουν «πλάτη» για την προστασία της φέτας
Εκτύπωση

Το δικό τους «πλέγμα» για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ, δημιουργούν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και οι βιομηχανίες της Ηπείρου

 

Ένα «πλέγμα» για την προστασία της φέτας και των άλλων τυροκομικών προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.)., δημιουργούν οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα, πόσο σημαντικό είναι για τον πρωτογενή τομέα, η προστασία των συγκεκριμένων προϊόντων.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν πλέον ενεργά οι άνθρωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι παραγωγοί, οι συνεταιριστικές οργανώσεις, οι γαλακτοβιομηχανίες και λοιπές τυροκομικές μονάδες της Ηπείρου.

Ιαν
12

ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ - Αυξάνονται αντιδράσεις και ενστάσεις στο Δήμο Πωγωνίου
Εκτύπωση

 

Αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών της δημοτικής αρχής και κατοίκων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Ενημερωτική ημερίδα για τις έρευνες και στον Βουτσαρά Ζίτσας

 

Με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών της δημοτικής αρχής Πωγωνίου και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ιαν
12

ΠΡΕΒΕΖΑ - Τα κέρδη από την κοκαΐνη πήγαιναν σε… παράνομες ανασκαφές!
Εκτύπωση

 

Σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με την εξάρθρωση δυο εγκληματικών οργανώσεων και τη σύλληψη 15 ατόμων - Μετά από έρευνες σε σπίτια και οχήματα κατασχέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης, νομίσματα, λίθοι, εκρηκτική ύλη, οχήματα, χρήματα και μια καραμπίνα

 

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους, οι αστυνομικοί της Ηπείρου, που καθημερινά δίνουν τη δική τους «μάχη» για την εξάρθρωση οργανώσεων και την πάταξη του εγκλήματος.

Αυτή τη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών, είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, που χάρη σε δυο επιχειρήσεις εξάρθρωσαν δυο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν αντίστοιχα στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών, προς ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Ιαν
12

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Συνέχιση του έργου με νέους αντιδημάρχους
Εκτύπωση

Με απόφαση του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι για το υπόλοιπο της θητείας της δημοτικής αρχής, μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Θεματικός αντιδήμαρχος για τους τομείς έργων, οικονομικών, προμηθειών, περιβάλλοντος, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Αρμένης.

Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τις Δημοτικές Ενότητες Κεντρικού Ζαγορίου και Παπίγκου τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Εξάρχου.

Ιαν
12

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - «Όχι» στην κατάργηση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου
Εκτύπωση

Την αντίθεσή του στην κατάργηση του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ζίτσας που προβλέπει το σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος.

Το θέμα της συγχώνευσης – κατάργησης του μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ζίτσας είχε απασχολήσει και πάλι, πριν δύο χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, το οποίο με ψήφισμά του στις 18 Ιανουαρίου 2016 εξέφραζε τη διαφωνία του στο σχεδιασμό ,τότε, του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ιαν
12

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στους δρόμους σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
Εκτύπωση

Στους δρόμους βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι των Ιωαννίνων, αντιδρώντας αυτή τη φορά στο πολυνομοσχέδιο που ήδη έχει φτάσει για συζήτηση στη Βουλή, με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Ιαν
12

1ο Ανοιχτό Animation και Video Art από το Photometria Festival
Εκτύπωση

 

Το Photometria International Photography Festival κλείνει δέκα χρόνια διεξαγωγής στο χώρο των φωτογραφικών περιηγήσεων. Στα πλαίσια της φετινής αυτής, επετειακής διοργάνωσης και με σκοπό να αναδείξει νέους τρόπους αξιοποίησης της εικόνας, σας καλεί για δημιουργία Animation και Video Art.

Ιαν
12

Πέντε παραστάσεις για την «Παναγία των Παρισίων»
Εκτύπωση

Στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η νέα παραγωγή του Θεάτρου «Έκφραση»

 

 

Κι όμως… αξίζει να παλεύει κανείς για έναν καλύτερο κόσμο, με σεβασμό στην ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα! Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της ολοκαίνουριας παράστασης του Θεάτρου Έκφραση «Η Παναγία των Παρισίων», βασισμένης στο ομώνυμο κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, που ανεβαίνει το τριήμερο 13 έως 15 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ιαν
11

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Με τεσσάρα στους «8» του Κυπέλλου!
Εκτύπωση

Ο «καυτός» Κόντε οδήγησε τους Γιαννιώτες στην πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού

 

Μία ομάδα υπήρχε χθες στους «Ζωσιμάδες» και αυτή ήταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Με σούπερ Πέδρο Κόντε (δύο γκολ), η ομάδα των Ιωαννίνων νίκησε 4-0 τον Λεβαδειακό, ανέτρεψε το σκορ της Λιβαδειάς (είχαν νικήσει οι Βοιωτοί 1-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με κορυφαίο τον Βιδάλ και «εκτελεστή» τον Κόντε, οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος