• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Νοε
08

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Στα «σκαριά» ψηφιακή εφαρμογή για στάθμευση οχημάτων
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Τη δυνατότητα χρήσης μίας «έξυπνης» ψηφιακής εφαρμογής που θα τον βοηθά να διαπιστώνει εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, παράλληλα όμως και να λαμβάνει χρηστικές πληροφορίες, θα έχει ο πολίτης εφόσον προχωρήσει και υλοποιηθεί η σχετική εφαρμογή μέσα από το πρόγραμμα e-motivate που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Νοε
08

Γραφειοκρατικά εμπόδια για τη μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}


Συνεχίζεται η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά του 1ου και του 2ου νηπιαγωγείου από την Παπαζόγλειο Σχολή σε αίθουσες προκάτ που θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του παλιού «Χατζηκώστα»

Με αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια να εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Παπαζόγλειο Σχολή, συνεχίζεται η σημαντική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, να βάλει τέλος, σε μια υπόθεση που εδώ και χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Νοε
08

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} ul.ul1 {list-style-type: disc}

Πλούσια η δράση των Αρχών της Ηπείρου τον μήνα Οκτώβριο, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας – «Μπλόκο» των αστυνομικών στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συνεχείς εξιχνιάσεις κλοπών και διαρρήξεων

Πλούσια ήταν και τον μήνα Οκτώβριο η δράση των αστυνομικών της Ηπείρου, σε ότι αφορά την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, και την εξιχνίαση δεκάδων περιπτώσεων που έχουν ως στόχο τη μείωση της μικροεγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο των συνεχόμενων παρεμβάσεων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., αρκετές σημαντικές υποθέσεις εξιχνιάστηκαν τον μήνα που μας πέρασε, ενώ ταυτόχρονα, σημαντική ήταν η δράση των Αρχών και στη μείωση των υποθέσεων διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Νοε
08

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πόλος έλξης και για τους Ισραηλινούς τουρίστες
Εκτύπωση

  • Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τουριστική εταιρεία από το Ισραήλ, βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Ξενοδόχων – Νέους ορίζοντες για την πόλη άνοιξε η επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο

Μόνο θετικές ειδήσεις και ευχάριστα νέα αναφορικά με την προσέλκυση τουριστών από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο, φτάνουν για τα Ιωάννινα, μετά την επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά κυρίως μετά τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Νοε
08

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Συνεχής η προσπάθεια για αναβάθμιση των σχολικών μονάδων
Εκτύπωση

Το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, πήρε η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για την ίδρυση του 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή.

Η εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας εγκρίθηκε από το Σώμα, ωστόσο η προτεινόμενη λειτουργία του δημοτικού σχολείου στο πρώην 2ο Γυμνάσιο Ανατολής συνέπεσε με την αντίστοιχη πρόταση λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στον ίδιο χώρο από τον ΟΚΠΑΠΑ.

Νοε
08

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Και πάλι στο προσκήνιο η εισαγωγή στα ΑΕΙ με το απολυτήριο
Εκτύπωση

Τι αναφέρει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου και για την πρόταση να εξεταστούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου στα απολυτήρια διαγωνίσματά τους

 

Την εισαγωγή σε σχολές με μόνο το απολυτήριο από το 2020 επανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κάτι που εύλογα θέτει ένα είδος βάσης εισαγωγής, αφού όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν απολυτήριο τουλάχιστον με 10.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου, όταν το 2020 φοιτήσουν στην Γ΄ Λυκείου.

Νοε
07

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - Συνάντηση Β. Μιχελάκη - Γ. Καραγιάννη, για τα αγροτικά ζητήματα
Εκτύπωση

Τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη υποδέχτηκε στο γραφείο του στα Γιάννενα, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε καλό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων καθώς και στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο κ. Καραγιάννης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Συντονιστή κ. Μιχελάκη για το ρόλο, την οργάνωση και το έργο που επιτελεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως ενιαία μονάδα διοίκησης του κράτους στους τομείς αρμοδιότητάς της.

Νοε
07

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Μήνυμα υπέρ του δημόσιου θηλασμού από δεκάδες μητέρες
Εκτύπωση

Δεκάδες μητέρες αγκαλιά με τα μωρά τους, βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Θεατράκι Σκάλας, για να συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, μια γιορτή για την μητρότητα.

Λίγο μετά τις 12, περισσότερες από 60 μητέρες θήλασαν ταυτόχρονα τα μωράκια τους, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για τα οφέλη του θηλασμού και σπάζοντας τα ταμπού.

Νοε
07

ΑΓΣΙ - Σημαντική νίκη με buzzer beater του Μπαρτζώκα
Εκτύπωση

Πολύ σημαντική νίκη με 69-68 χάρη σε ένα buzer beater του Σπύρου Μπαρτζώκα πήρε σήμερα το απόγευμα ο ΑΓΣΙ απέναντι στη Νίκη Βόλου για την 4η αγωνιστική της Γ' Εθνικής.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον ΑΓΣΙ να ξεκινά καλύτερα και να παίρνει διαφορά 7 πόντων στην πρώτη περίοδο, την οποία κράτησε και στο ημίχρονο.

Νοε
07

ΠΑΣ – Απρόσμενη ήττα, «κακή» απόδοση
Εκτύπωση

 

Η ομάδα του Γ. Πετράκη, έχασε την ευκαιρία στη Ριζούπολη, να ανέβει θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα

 

Ένα παιχνίδι από αυτά που κανείς ίσως δεν περίμενε, είδαν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ, προχθές στη Ριζούπολη, με την ομάδα του Γ. Πετράκη, να γνωρίζει την ήττα από τον καλύτερο Απόλλωνα με 4-3!

Ο ΠΑΣ με την εμφάνισή του σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, σε μια έδρα που αποδεικνύεται «εφιάλτης» για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι αν και κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ εκτός έδρας, έκαναν τραγικά λάθη στο κέντρο και την άμυνα πους τους κόστισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Νοε
07

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Επιβεβαίωση του «όχι» για τα αποθεματικά των δήμων
Εκτύπωση

Την ξεκάθαρη θέση για τη μη διάθεση των αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέφρασε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου.

Το Σώμα, με νέο ψήφισμά του, ξεκαθαρίζει αρχικά πως παρότι αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, εκτιμά ότι οι συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας του 2015 έχουν ξεπεραστεί και κατά συνέπεια δεν υφίσταται πλέον επείγουσα ανάγκη μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Νοε
07

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ - Πυλώνας ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας
Εκτύπωση

Στα Γιάννενα για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης και ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης

 

Η ανάπτυξη της μελισσοκομίας με την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας που παράγει σημαντική γνώση στην Ελλάδα, αποτέλεσε το κύριο ζητούμενο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας, που ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλη τη χώρα.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος