• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Ιαν
16

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ - Με ευχές για καλή χρονιά και υγεία, η κοπή πίτας
Εκτύπωση

Στόχος της Δημοτικής Αρχής η περαιτέρω ανάπτυξή του

 

Με ευχές για υγεία και μια καλή χρονιά, πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Ιαν
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Στην κορυφή της χώρας στην εξυπηρέτηση ασθενών
Εκτύπωση

Τη χρονιά που πέρασε απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο, στα ΤΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, πάνω από 420.000 ασθενείς

 

Μια εξαιρετική χρονιά ήταν το 2019 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σε επίπεδο επισκεψιμότητας και εξυπηρέτησης ασθενών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ιαν
16

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Οριακά αντισυνταγματική» η εξομοίωση των πτυχίων
Εκτύπωση

Πως σχολίασε ο Πρύτανης, Τρ. Αλμπάνης, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

 

Τα πάνω – κάτω φέρνει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που αφορά την εξομοίωση των πτυχίων από ιδιωτικά κολέγια με αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων, με τους πτυχιούχους να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη διαδικασία των προσλήψεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ιαν
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Έξι υποψήφιοι στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό
Εκτύπωση

Έξι όμιλοι ή κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ΣΔΙΤ, για τον οδοφωτισμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε 8.038.831 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με το σύστημα του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Ιαν
16

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ στη διακίνηση επιβατών
Εκτύπωση

Το 2019 διακίνησε 134.011 επιβάτες έναντι 108.932 το 2018), παρουσιάζοντας αύξηση στην κίνηση κατά 23%!

 

Nέο ρεκόρ διακίνησης επιβατών και πτήσεων παρουσίασαν τα αεροδρόμια της χώρας την χρονιά που πέρασε, με 65,4 εκατ. επιβάτες να έχουν περάσει από αυτά.

Ιαν
15

Ε.Π. «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» - 2,5 εκ. ευρώ για τα βιοαπόβλητα στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας
Εκτύπωση

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Α’ κύκλος)».

Ιαν
15

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - Σε «τροχιά» αναβάθμισης και καλύτερων υπηρεσιών
Εκτύπωση

Μετά από έξι χρόνια αποχωρεί από τη Διοίκηση του Ιδρύματος ο Σπ. Δερδεμέζης, για να αναλάβει το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

 

Σε πορεία αναβάθμισης και παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Φιλιατών, το οποίο διοικήθηκε την τελευταία εξαετία από τον Σπύρο Δερδεμέζη.

Ιαν
15

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΚΠΑΠΑ - Δέχθηκε περισσότερα από 11.700 αιτήματα το 2019
Εκτύπωση

Μια ακόμη επίσκεψη πραγματοποίησε στο Κέντρο Κοινότητας, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Σοφία Τζιοβάρα.

Ιαν
15

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ - Συναίνεση για την υποψηφιότητα για τα τοπία της Unesco
Εκτύπωση

Η προετοιμασία του φακέλου υποβολής πρότασης για ένταξη του Ζαγορίου στον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της Unesco, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη , κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Γ.Γ Πολιτισμού, Γ. Διδασκάλου και του Δημάρχου Ζαγορίου, Γιώργου Σουκουβέλου.

Ιαν
15

ΣΟΥΛΙ - Ζητούμενο η δημιουργία νέας αναπτυξιακής προοπτικής
Εκτύπωση

Στοίχημα για την Περιφέρεια η διασύνδεση των ιστορικών μνημείων με τα μονοπάτια της περιοχής και η ολοκληρωμένη ανάδειξη του χώρου που θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές

 

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ολοκληρωμένη ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου, ως μία διαδικασία αναγκαία που χρόνια τώρα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί.

Ιαν
15

«Ασπίδα» προστασίας στο εθνικό προϊόν της φέτας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, μεταποιητών και βιομηχάνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησαν σε συμφωνία για την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα

 

 

Ένα σχέδιο καταστατικού με απώτερο σκοπό την προστασία της φέτας θα συνυπογράψουν το επόμενο διάστημα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε άμεσα να προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου που εν συνεχεία το υπουργείο θα εγκρίνει.

Ιαν
14

ΔΕΥΑΙ - Μονόδρομος η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού
Εκτύπωση

Το Δ.Σ. της Επιχείρησης αποφάσισε να αναθέσει την κατασκευή του έργου στον δεύτερη μειοδότη του διαγωνισμού

 

Σημαντικές είναι τα τελευταία 24ωρα οι εξελίξεις αναφορικά με το μείζον ζήτημα για την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος