• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Φεβ
27

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - 450.000 ευρώ για αναβάθμιση των οδικών υποδομών
Εκτύπωση

Τα τρία νέα έργα που προωθεί ο δήμος θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών

 

Μια σημαντική προσπάθεια για να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε Δημοτικές Ενότητας, έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να κάνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

Φεβ
26

ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κτιρίου
Εκτύπωση

Μια σημαντική είδηση έδωσε χθες το Ioannina TV, σε ρεπορτάζ που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και αφορά ένα μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία.

Φεβ
26

Στη «φάκα» εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές
Εκτύπωση

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών, με το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 210.000 ευρώ – Η δράση της ομάδας είχε φτάσει σε Γιάννενα, Άρτα, Τρίκαλα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη

 

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης.

Φεβ
26

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - Αγωνία για το μέλλον, μετά τις εξαγγελίες Χατζηδάκη
Εκτύπωση

Σε ένα νέο καθεστώς αβεβαιότητας φαίνεται πως μπαίνουν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος στη συνάντησή του με τους Περιφερειάρχες, αναφέρθηκε σε ένα νέο σχέδιο λειτουργίας των Φορέων.

Φεβ
26

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Στο ζενίθ η αγωνία, συνεχείς συσκέψεις και μέτρα
Εκτύπωση

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του ιού, από την κυβέρνηση – Φτάνουν στα Γιάννενα οι μαθητές του Δημόσιου ΙΕΚ που ήταν στην Ιταλία - Σήμερα το πρωί στην Ηγουμενίτσα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

 

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναμένεται να βρεθούν σήμερα το πρωί οι σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων του τμήματος Αρχιμαγείρων που βρέθηκαν στην Ιταλία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Φεβ
26

ΠΕΑΚΙ - «Πρότυπο» ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων
Εκτύπωση

Άμεσα ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, με ρεαλιστικό στόχο να ξεκινήσει το έργο μέσα στο καλοκαίρι

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ υποδέχτηκε τα θετικά σχόλια εκ μέρους του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου όλων των διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το ΠΕΑΚΙ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Χάρης Λαζάνης.

Φεβ
26

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αλλαγή σελίδας για τα δημόσια κτίρια
Εκτύπωση

18 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων «Χατζηκώστα», Άρτας, Πρέβεζας και των Αστυνομικών Μεγάρων Ιωαννίνων και Άρτας – Σημαντικά έργα που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος

 

 

Ένα πραγματικά σημαντικό βήμα κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του ευρύτερου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της, και με στόχους την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών, της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των αστικών κέντρων της Περιφέρειας και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ.

Φεβ
19

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ - Ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση του κτιρίου
Εκτύπωση

Αποφάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών και βελτιώσεις του οδικού δικτύου, για σχολική στέγη καθώς και για την εκπόνηση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχή της Άρτας, έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Αναλυτικά, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε την προσφυγή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγουσας ανάγκης για την εκπόνηση «μελέτης αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρας» με προεκτιμώμενη αξία σύμβασης 241.530,46 ευρώ με ΦΠΑ.

Φεβ
19

ΠΣΑΤ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στο «κάδρο» η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού
Εκτύπωση

Με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα θετική δυναμική, πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με θέμα: «Ο Αθλητικός Τουρισμός στην Ήπειρο» που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Περιφέρεια Ηπείρου, στις 14 και 15 Φεβρουάριου, στα Γιάννενα.

Φεβ
19

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών, τα όρνια της Δυτ. Ελλάδας
Εκτύπωση

Δεκάδες εθελοντές, φορείς του δημοσίου και οργανώσεις των πολιτών της Ελλάδας και του εξωτερικού συνεργάστηκαν συντονισμένα για πρώτη φορά στα χρονικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με στόχο την συνολική απογραφή των εναπομενόντων γυπών της Δυτικής Ελλάδας.

 

Ο πληθυσμός αυτός, ήταν ο μεγαλύτερος, μέχρι πρόσφατα, βιώσιμος της ηπειρωτικής Ελλάδας και ένας από τους 5 τελευταίους υποπληθυσμούς όλων των Βαλκανίων.

Φεβ
19

«Μαγνήτης» για τους Ιταλούς η ακτογραμμή της Ηπείρου
Εκτύπωση

Επιτυχημένη και με απτά αποτελέσματα η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή

 

Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου – Στο επίκεντρο των συναντήσεων η «Ήπειρος των 4 εποχών»

Φεβ
19

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Πολύτιμο «εργαλείο» για την κίνηση στην πόλη
Εκτύπωση

Σε λειτουργία και πάλι όλες οι εφαρμογές που δίνουν σε πραγματικό χρόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο, την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις θέσεις στάθμευσης

 

Ένα πραγματικά πολύτιμο «εργαλείο» έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι Γιαννιώτες οδηγοί, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους της πόλης, αλλά και την προσπάθειά τους για να βρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια θέση στάθμευσης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος