Ιουλ
15

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχους
Εκτύπωση

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016, δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου, οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί για το παραπάνω χρονικό διάστημα δικαιώνονται.

Ιουλ
15

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - Πτώση των βάσεων δείχνει και η κλιμάκωση των μορίων
Εκτύπωση

Μόλις τρεις είναι οι υποψήφιοι, πανελλαδικά, που συγκέντρωσαν πάνω από 19.500 μόρια - ένας από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, ένας από την Σπουδών Υγείας και ένας από την Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής - ενώ την υψηλότερη συγκέντρωση μορίων σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού έχουν οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν έως 10.000 μόρια, σύμφωνα με τα στατιστικά της κλιμάκωσης των μορίων, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Ιουλ
15

ΦΟΔΣΑ - Πολλαπλά οφέλη από τη νέα τιμολογιακή πολιτική
Εκτύπωση

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Φορέα με τους Δήμους της Ηπείρου να βγαίνουν κερδισμένοι καθώς θα καταβάλλουν λιγότερες εισφορές, επομένως δεν θα υποχρεωθούν να μετακυλήσουν στους δημότες τους, επιπλέον οικονομικά βάρη

Με πολλαπλά οφέλη και για τους 18 Δήμους της Ηπείρου, και φυσικά για όλους τους κατοίκους της Ηπείρου, ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου, που αφορούσε την διαμόρφωση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Ιουλ
15

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Καθαρά και πάλι από κορωνοϊό τα λύματα της πόλης
Εκτύπωση

- Συνεχίζεται η συστηματική δειγματοληψία και ανάλυση των ακαθάρτων υδάτων της πόλης

- Επιβεβαιώθηκε χθες ένα νέο θετικό κρούσμα, το οποίο αφορά έναν 24χρονο άνδρα, στην Άρτα

Καθαρά από κορωνοϊό είναι για μια ακόμη φορά τα λύματα των Ιωαννίνων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνεργασία μεταξύ του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζεται κανονικά. 

Ιουλ
15

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τα πλατάνια στον παραλίμνιο εκπέμπουν SOS
Εκτύπωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, είναι θέμα χρόνου, να χαθεί για πάντα η εμβληματική δενδροστοιχία που περιβάλλει το Κάστρο, εξαιτίας του θανατηφόρου μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου

Νέα δεδομένα για το φυσικό περιβάλλον της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων, αλλά και νέες συνθήκες με οικονομικές προεκτάσεις για την πόλη, δημιουργεί η χθεσινή είδηση που προήλθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και αφορά τα υπεραιωνόβια πλατάνια της παραλιμνίου.

Ιουλ
15

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ - Παρουσιάζει τη σχολική θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος»
Εκτύπωση

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη σχολική θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος», την Πέμπτη 16 Ιουλίου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Ιουλ
15

Ioannina Rock City, από το Πνευματικό Κέντρο
Εκτύπωση

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει στις 21 και 22 Ιουλίου ένα διήμερο αφιερωμένο στη ροκ μουσική.

Ioannina Rock City, δύο μέρες όλη η πόλη μια γιορτή της ροκ μουσικής.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Ιουλίου, από τις 20:30, μία Κινητή Μουσική Σκηνή με το Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers (feat. Bob Saganas) θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης, θα κατέβει την Αβέρωφ, θα κάνει το γύρο του Κάστρου μέχρι και την οδό Γαριβάλδη. 

Ιουλ
14

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - Εκδηλώσεις για τη Γυναίκα της Πίνδου και τους ήρωες του 1940
Εκτύπωση

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνουν εκδηλώσεις για την επέτειο «Μνήμης της Γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κ. Διαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940», οι οποίες θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στην τοπική κοινότητα Φούρκας Κόνιτσας.

Ιουλ
14

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ - Δικαίωση για τη λειτουργία μεγάλων αιολικών πάρκων
Εκτύπωση

Κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος είναι ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, αναφορικά με το μείζον ζήτημα των μεγάλων αιολικών πάρκων στην οροσειρά του Περιστερίου, μετά και την θέση που εξέφρασε δημόσια ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Πράμαντα.

Ιουλ
14

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - Νέα μέτρα στις πύλες εισόδου, τέλος τα πανηγύρια
Εκτύπωση

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά πραγματοποίησε 1.011 τεστ, το Σαββατοκύριακο – Στο ΠΠΓΝΙ, νοσηλεύεται με κορωνοϊό, πενταμελής οικογένεια Σέρβων που παραθέριζε στη Λευκάδα - Τη ματαίωση όλων των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου, εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας

Πρόσθετα μέτρα αποφασίστηκαν χθες το πρωί στη διάρκεια σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό, με δεδομένη την αύξηση των εισαγόμενων θετικών κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες.

Ιουλ
14

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - «Θαύμα πολιτιστικής κληρονομιάς το Γεφύρι της Πλάκας»
Εκτύπωση

- Συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ανακατασκευή του

- Ο Αλ. Καχριμάνης ξενάγησε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Γεφύρι και αναφέρθηκε στην συνεργασία και την ενότητα που χρειάστηκε για την αναστήλωση

Το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, που ξαναστήθηκε στις όχθες του Άραχθου, μετά την κατάρρευση του την 1η Φεβρουαρίου του 2015, επισκέφθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για θαύμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και επέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την ανακατασκευή του.

Ιουλ
14

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Διευκρινίσεις για την πίστα ποδηλάτων στην Κιάφα
Εκτύπωση

Διευκρινίσεις για την πίστα ποδηλάτων στην Κιάφα, δίνει με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Αρχικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Τον Μάιο του 2018 και μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό που κέρδισαν μαθητές των Ιωαννίνων, εταιρία αναψυκτικών δημιούργησε στην Κιάφα πίστα ποδηλάτων pump track.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος