• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Μαϊ
18

ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Για 3η χρονιά η μεγάλη «γιορτή» του ερασιτεχνικού θεάτρου
Εκτύπωση

Με τη συμμετοχή επτά ομάδων ο φετινός «Μήνας Ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας στην Ήπειρο»

 

Για μια ακόμη χρονιά, την 3η συνεχόμενη, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ως αρωγός του ερασιτεχνικού θεάτρου, διοργανώνει και αυτόν τον Μάιο, τον μήνα ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας στην Ήπειρο.

 

Επτά θεατρικές ομάδες, εκ των οποίων δυο ομάδες της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου, συναντώνται τις επόμενες 20 ημέρες, σε έναν «μαραθώνιο» παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο «Καμπέρειο».

Μαϊ
16

Εκατοντάδες μαθητές στην 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού
Εκτύπωση

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών γυμνασίων, αλλά και δημοτικών από την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν και επίσημα χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού οι εκδηλώσεις για την 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου με τη συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων και με κυρίαρχο στόχο να αναδειχθεί η αξία και η χαρά της συμμετοχής των παιδιών σε Ολυμπιακά αγωνίσματα, με την διάκριση να περνά σε δεύτερο πλάνο.

Μαϊ
16

Παραλύει το κράτος, για τα νέα μέτρα
Εκτύπωση

Στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι μέσω της γενικής απεργίας που κήρυξαν για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Σήμερα Τρίτη η απεργία των δημοσιογράφων σε όλη τη χώρα

 

Εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους όλης της χώρας καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην 24ωρη γενική απεργία αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον.

Μαϊ
16

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - Κοινές στρατηγικές για την τουριστική ανάπτυξη
Εκτύπωση

Στην Πρέβεζα η συνάντηση εργασίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, όπου τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας και των δράσεων που οργανώνουν οι Περιφέρειες - Στην πράξη αποδεικνύεται πλέον πως η Ήπειρος αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό «τεσσάρων εποχών»

 

Ουσιαστικά και πολύτιμα, τόσο για την Ήπειρο, όσο και για τη χώρα, ήταν τα συμπεράσματα της συνάντησης εργασίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, που έγινε το Σάββατο στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το υπουργείο Τουρισμού, από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, ο Δημ. Μπλούκος και από τον ΕΟΤ η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης Πηνελ. Νομπιλάκη.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, ο προεδρεύων Στράτος Ιωάννου, η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Βασίλης Γιολδάσης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Βασιλάκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη.

Μαϊ
16

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Από το 2018 η επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση στα ΑΕΙ
Εκτύπωση

Οι πρώτες ευχάριστες ειδήσεις για τα Πανεπιστήμια ακούστηκαν μετά από αρκετό καιρό

στη Σύνοδο των Πρυτάνεων – Αναγκαία η άμεση ψήφιση νομοσχεδίου για τη λειτουργία

των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας

 

Στις εργασίες της 84ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Αθήνα, συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών των ιδρυμάτων, με επιπλέον επιχορήγηση ύψους 65 εκ.  ευρώ.

Μαϊ
16

Το Politheatro παρουσιάζει το έργο «Mississippi stories»
Εκτύπωση

Μια παράσταση βασισμένη σε τέσσερα μονόπρακτα του Tennessee Williams και που την σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος. Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιείται από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου, στο νέο χώρο τέχνης Politheatro | performing arts που βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Ιωαννίδη 4. 

Μαϊ
13

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Εκτύπωση

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 17 και 18 Μαΐου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στα «αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει πως «το 4ο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τσακίζει το λαό για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση».

Μαϊ
13

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Συνάντηση ουσίας με τον Μορφωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ
Εκτύπωση

Το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα επισκέφτηκε χθες ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Michael Snyder.

Η συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, Παντέλης Κολόκας, περιστράφηκε σε θέματα παιδείας, που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή φοιτητών και μαθητών σε προγράμματα επιμόρφωσης, ανταλλαγής, εκμάθησης ξένων γλωσσών καθώς και την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών επιχειρηματικότητας μέσω του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το οποίο υπάρχει ήδη συνεργασία.

Μαϊ
13

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - «Δικαίωση» για την επιδότηση του εισιτηρίου στο Αστικό ΚΤΕΛ
Εκτύπωση

Για δικαίωση της Δημοτικής Αρχής στην απόφαση που έλαβε για σύναψη σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προκείμενου να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων, γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του δήμου.

Όπως σημειώνεται αρχικά, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε, κατά πλειοψηφία, εγκρίνει την σύναψη της σύμβασης αυτής με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκφράζει την αντίθεσή της, εφευρίσκοντας διάφορους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν τελικά στην καταψήφιση του θέματος, με εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τσόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ.

Μαϊ
13

ΗΠΕΙΡΟΣ - Σπείρα είχε «ρημάξει» σπίτια και καταστήματα
Εκτύπωση

Το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας έβαλε «φρένο» στη δράση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών σε Λούρο, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννενα - Συνελήφθησαν επτά άτομα, κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, οχήματα, ακόμη και… όπλα

 

Μια πολύ σημαντική επιτυχία, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα πέτυχε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, που χάρη στη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του κατάφερε να εξαρθρώσει μια

εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Μαϊ
13

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Συμμετείχε στην Αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου
Εκτύπωση

Το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου επισκέφθηκε την Πέμπτη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Γιώργος Καψάλης, ύστερα από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Καθηγητή Bektash Mema, για να συμμετάσχει στην Εξωτερική Αξιολόγηση του Ιδρύματος, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με σκοπό τη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. 

Μαϊ
13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στο νέο ΕΣΠΑ η μέτρηση ατμοσφαιρικών ρύπων στα Ιωάννινα
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

H ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων» στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020.

Στο πλαίσιο της πράξης, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, προβλέπεται προμήθεια συστήματος (σταθμού) μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων και γενικότερα της ποιότητας της ατμόσφαιρας, με βάση τις προδιαγραφές που τίθενται σε σχετικά Υπουργική Απόφαση. 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος