• Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
Αυγ
18

Βρήκαν συμπαραστάτες για την επίσχεση οι ιατροί και συνεχίζουν
Εκτύπωση

Παρά τη μειωμένη συμμετοχή στη χθεσινή γενική τους συνέλευση και παρότι ήδη αρκετοί έχουν επιστρέψει κανονικά στην εργασία τους, οι ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα αποφάσισε τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Αυγ
18

Αναγκαιότητα η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Εκτύπωση

Μείωση της τάξης του 40% παρατηρείται στην αγορά καυσίμων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, εικόνα που δεν διαφέρει στο Νομό Ιωαννίνων με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Παντελή Κολόκα να εκτιμά ότι ενδεχομένως να φτάνει και σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα.

Αυγ
18

Φ. Φίλιος: «Δε ρυπαίνει τον Καλαμά ο βιολογικός»
Εκτύπωση

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, ελέγχεται απόλυτα και στην εκροή του δε διαπιστώνεται η παραμικρή υπέρβαση των ορίων που έχουν καθοριστεί από την άδεια λειτουργίας και τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Φ. Φίλιος.

Αυγ
17

Συνεχίζουν την επίσχεση οι ειδικευόμενοι
Εκτύπωση

Με επίδοση ψηφίσματος στην Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που για δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των εφημεριών.

Αυγ
17

Στην εποχή του... κρυφού και παγωμένου σχολειού
Εκτύπωση

Τους φόβους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς πετρέλαιο και χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων φαίνεται πως συμμερίζονται και οι Δήμοι της χώρας, που έχουν πλέον την αρμοδιότητα της λειτουργίας των σχολείων.

Αυγ
17

Περικοπές στα... τετραγωνικά του αεροδρομίου
Εκτύπωση

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της κατασκευής του κτιρίου στο νέο αερολιμένα των Ιωαννίνων, αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και υπηρεσιακοί παράγοντες φαίνεται πως επανεξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο σύνταξης μίας νέας μελέτης, αυτή τη φορά για ένα μικρότερο κτίριο από το προβλεπόμενο που καταλαμβάνει συνολικά 10.000 τ.μ.

Αυγ
17

Επιστροφή των εικόνων στον τόπο του εγκλήματος
Εκτύπωση

Τέσσερις μόλις μήνες πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από την κλοπή των εικόνων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι, οι 16 από τις 80 περίπου εικόνες, επέστρεψαν στη θέση τους.

Αυγ
15

Συνεχίζεται η αναζήτηση στέγης για το ΚΕΘΕΑ
Εκτύπωση

Με μία κοινή επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης επαναφέρει το ζήτημα της παραχώρησης αχρησιμοποίητων δημόσιων κτιρίων που υπάρχουν στην περιοχή των Ιωαννίνων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή. Ανάγκες που είναι ήδη αυξημένες στην Ήπειρο ειδικά μετά την επέκταση των δομών του Κέντρου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Αυγ
15

Προ των ευθυνών τους οι Ενώσεις και οι παραγωγοί
Εκτύπωση

Σε διπλό ταμπλό αναμένονται πλέον οι εξελίξεις για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, με αφορμή αφενός την εκχώρηση του ποσοστού των μετοχών της ΑΤΕ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και αφετέρου τις δεσμευτικές προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι αγωνιστές, οι οποίες όμως υπολείπονται σημαντικά των αρχικών προσδοκιών της ΑΤΕ.

Αυγ
15

Η εξωστρέφεια έφερε αποτελέσματα
Εκτύπωση

Δε χρειάστηκε να περάσουν περισσότερο από δύο χρόνια από τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, κυρίως όμως να καταστεί εφικτή η σύνδεση στην πράξη του Μουσείου με την τοπική κοινωνία, για να αποτυπωθεί και στατιστικά η αποδοχή και αναγνώρισή του.

Αυγ
14

Κατηγορηματική η διάψευση για τους πλειστηριασμούς
Εκτύπωση

Την αντίδραση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκάλεσαν δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να ασκεί πιέσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για χρέη στεγαστικών δανείων.

Αυγ
14

Οι αντιδράσεις έστησαν (οδό)φραγμα για το υδροηλεκτρικό
Εκτύπωση

Με χειροκροτήματα και ιαχές έγινε δεκτή η είδηση της απόσυρσης της προοπτικής κατασκευής του φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου από το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Λεκανών Απορροής της Ηπείρου, από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη γέφυρα Τζαρή.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος