Μαϊ
16

ΗΠΕΙΡΟΣ - Μπροστά σε ένα νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας το 2018
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Οι προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, προς τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων, αλλά και η Ιόνια Οδός, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το τουριστικό ρεύμα τη φετινή χρονιά – Αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερες χρονιές στο μέλλον, οι φορείς της περιοχής

 

Λίγους μήνες από το να σπάσει ένα νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας, βρίσκεται τη χρονιά που διανύουμε η Ήπειρος και οι επαγγελματίες της περιοχής, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, αλλά και με βάση τις προκρατήσεις και τις προγραμματισμένες αεροπορικές αφίξεις.

Ήδη και για πρώτη φορά ίσως φέτος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επισκεψιμότητα φέτος, ενώ παράλληλα εξέφρασε και τη βεβαιότητά του, για ανάλογα καλές χρονιές και στο μέλλον.

Για να επιβεβαιωθούν μάλιστα όσα είπε ο κ. Ιωάννου, αρκεί να επισημάνουμε πως ήδη το επίπεδο των προκρατήσεων και των θετικών εκτιμήσεων δείχνουν , από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, ότι η Ήπειρος πηγαίνει να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ επισκεψιμότητας το 2018.

Σε αυτό συνηγορούν ήδη οι κλεισμένες αεροπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ακτίου που ξεπερνούν τις 850 από το εξωτερικό, αριθμός 20% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, καθώς επίσης και οι συμφωνίες που ήδη υλοποιούνται για πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Χθες σε δηλώσεις του, από την Πρέβεζα, ο κ. Ιωάννου αφού τόνισε πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο παγιώνεται η αντίληψη ότι το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου είναι μοναδικό αποσύνδεσε τους θετικούς δείκτες επισκεψιμότητας από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια γειτονικές χώρες, που λειτουργούν ανταγωνιστικά με την Ελλάδα.

Επικαλέστηκε μάλιστα τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που δείχνουν ότι σε ετήσια βάση υπάρχει μία αύξηση του αριθμού των πολιτών που κάνουν διακοπές κατά 50 εκ.

«Αυτό που εκτιμούμε είναι πως η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια δεν σχετίζεται με τη χρονική συγκυρία και τα προβλήματα των γειτονικών χωρών. Αυτό απαντά και στον προβληματισμό που αναπτύσσεται φέτος, ότι ίσως αντιμετωπίσουμε προβλήματα επειδή φαίνεται να πηγαίνουν καλά η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο. Εμείς εισπράττουμε διαφορετικά μηνύματα στην πράξη και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί η Ήπειρος δεν έχει ακόμη εισπράξει τα οφέλη από την λειτουργία της Ιόνιας Οδού», σημείωσε αρχικά ο κ. Ιωάννου.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Παράλληλα, χθες ο κ. Ιωάννου, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα δεδομένα, στα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων, τονίζοντας με έμφαση πως το αεροδρόμιο της ηπειρωτικής πρωτεύουσας είναι πλέον καταδικασμένο να πάει καλά.

Κράτησε αποστάσεις πάντως από όσα ανακοινώνονται κατά καιρούς για την έναρξη πτήσεων από διάφορες χώρες, προσθέτοντας πως το βέβαιο είναι ότι ο αριθμός των πτήσεων θα αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια.

«Πήρε τη σειρά του με τις παρεμβάσεις που έγιναν και την αναβάθμισή του, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει εξαιρετικά. Δε γνωρίζω αν υλοποιηθούν όλα όσα λέγονται, για τις πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά αν δεν γίνουν αυτές, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν άλλες και ο αριθμός θα αυξηθεί. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι είναι πως έχει μεγάλη σημασία η συνεργασία με τις εταιρείες, γιατί είναι άλλο να συζητάς με έναν κρατικό φορέα που έχει τη διαχείριση ενός αεροδρομίου και άλλο με μία ιδιωτική εταιρεία που θέλει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, άρα να φέρει περισσότερα αεροπλάνα, άρα να φτάσει στην Ήπειρο περισσότερος κόσμος», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος