Μαϊ
23

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - Πυρά για τα «παιχνίδια» στην πλάτη της κτηνοτροφίας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

«Σκληρή» ανακοίνωση για την απώλεια κονδυλίων για τη φέτα, κατά του ΕΛΓΟ και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

 

«Φιάσκο» χαρακτηρίζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Ιωαννίνων την απώλεια των προγραμμάτων για τη φέτα σημειώνοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα είναι πολλά τα παιχνίδια που παίζονται «στην πλάτη της κτηνοτροφίας».

Τα χρήματα που χάθηκαν, ήταν, σύμφωνα με την Ένωση, αποτέλεσμα της ολιγωρίας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Η απώλεια αυτή, έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους που ούτως ή άλλως βλέπουν τις τιμές του γάλακτος να… κατρακυλούν!

Η Ένωση Νέων Αγροτών Νομού Ιωαννίνων και ο Χάρης Λιούρης, ασκούν σκληρή κριτική και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ για τον Γεωργικό Οργανισμό σημειώνει πως περιφρόνησε και τελικά πέταξε στα σκουπίδια κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν το «εθνικό προϊόν».

Η Ένωση στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «παιχνίδια στην πλάτη της κτηνοτροφίας», και προσθέτει πως «σαν να μην έφταναν οι μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, χάσαμε και τα 6,5 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση δυο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στο εξωτερικό». Όπως υπενθυμίζει η Ένωση, για να εισπραχθεί αυτό το ποσό έπρεπε να αναδειχθεί ένας εκτελεστικός φορέας για το έργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΑ Ιωαννίνων έχει ως εξής: «Σήμερα, 2018 και κανείς δεν θα περίμενε να παίζονται τόσα παιχνίδια στην πλάτη της κτηνοτροφίας. Ακούμε κάθε μέρα για μειώσεις στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, μειώσεις που αγγίζουν ακόμη και τα 20 λεπτά.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα ξαφνικά μαθαίνουμε ότι μας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση 6.500.000 ευρώ για την υλοποίηση δυο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στο εξωτερικό. Όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του οργανισμού του, ΕΛΓΟ Δήμητρα τα περιφρόνησε και τα πέταξε στα σκουπίδια. Πως το έκανε αυτό;

Για να εισπραχθεί αυτό το ποσό έπρεπε να αναδειχθεί ένας εκτελεστικός φορέας για το έργο. Ο ΕΛΓΟ δεν πρόλαβε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και ζήτησε μέσω του υπουργείου μία παράταση από την ΕΕ. Βέβαια του ΕΛΓΟ δεν έφτασε και πάλι ο χρόνους. Ζητήθηκε 2η και 3η παράταση αλλά και πάλι ο ΕΛΓΟ δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.

Ανευθυνότητα. Είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει όλο αυτό το φιάσκο. Ανεύθυνοι. Είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους υπαλλήλους αυτού του οργανισμού και τον ίδιο τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος τους είχε υπό την εποπτεία του και βάζοντας πάντα τους λάθους ανθρώπους στις λάθος θέσεις. Δυστυχώς για την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων το υπουργείο είναι το ίδιο ανεύθυνο όπως ο ΕΛΓΟ Δήμητρα. Ο κ. Αποστόλου άφησε εν γνώση του να γίνουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις. Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τα κόλπα του και τις κινήσεις εντυπωσιασμού με το «ξήλωμα» του ΔΣ του ΕΛΓΟ και ας βγει να παραδεχτεί τα δικά του λάθη. Δυστυχώς με τέτοιος ανθρώπους στην ηγεσία του Υπουργείου γίνεται αφανισμός των κτηνοτρόφων και δεν θα μας πάρουν μόνο την φέτα. Θα μας πάρουν τα πάντα».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος