Μαϊ
25

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Τρεις εφαρμογές ταξιδεύουν στο Μαραθώνιο Καινοτομίας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στόχος του Citylab να γίνει η πόλη πιο λειτουργική και πιο ελκυστική – Η Δημοτική Αρχή εκπονεί Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Έξυπνη πόλη το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα

 

Το Crowdhackathon Smartcity2 Citylab Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στόχος, να γίνουν τα Γιάννενα μία «έξυπνη πόλη» με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους πολίτες και τις ιδέες τους, που θα κληθεί η δημοτική αρχή να υλοποιήσει.

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στη διοργάνωση του διαγωνισμού city challenge που πραγματοποιείται από την ΚΕΔΕ και φιλοξενήθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο το απόγευμα της Τετάρτης.

Από τις έξι ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, διακρίθηκαν τρεις (με τυχαία σειρά):

• Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων - Μία εφαρμογή που εντοπίζει εύκολα και γρήγορα δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

• Αναστάσιος Λισγάρας - Οικονομικός σύμβουλος του πολίτη και προσωπικός βοηθός αγορών με πλατφόρμα σύγκρισης τιμών.

• Αθανάσιος Κωτσιόπουλος - Έξυπνος δημόσιος φωτισμός, έξυπνη συλλογή-διαλογή απορριμμάτων, έξυπνη άρδευση χώρων πρασίνου και έξυπνη εύρεση θέσης parking με αξιοποίηση τεχνολογιών LoRaWAN

Η συνέχεια θα είναι ενδιαφέρουσα καθώς οι ομάδες θα ταξιδέψουν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκτός των άλλων θα εκπροσωπήσουν και την πόλη μας.

Το Smartcity2 Citylab αποτελεί ένα κρίκο σε μια σειρά ενεργειών για την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στην πόλη μας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας «χρειαζόμαστε τη γνώση και τη φρεσκάδα των νέων ανθρώπων, ως σύμβουλο και οδηγό για να κάνουμε την πόλη μας πιο λειτουργική και πιο ελκυστική. Στην κατεύθυνση αυτή, εκπονούμε Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Έξυπνη πόλη το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα».

Ο Απόστολος Λουλουδάκης, μέλος της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη διοργάνωση, με κύρια στόχευση την εξάπλωσή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος