Μαϊ
26

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Αδιαφορούν οι δήμαρχοι της Ηπείρου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Μόνο πέντε δήμαρχοι, εκ των οποίων ο Θ. Μπέγκας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γ. Λώλος, συμμετείχαν χθες στη σύσκεψη που αφορούσε το πανηπειρωτικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων

 

 

 

Προ των ευθυνών τους μπαίνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι της Ηπείρου, οι οποίοι χθες… έλαμψαν δια της απουσίας τους, από την τρίτη συνάντηση της ΠΕΔ, για το πανηπειρωτικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Στη σύσκεψη πήγαν μόνο πέντε δήμαρχοι, κάτι που αν μη τι άλλο, δείχνει την αδιαφορία των αιρετών της Ηπείρου, για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα.

Στα γραφεία της ΠΕΔ, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Λώλος και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκλήθηκε ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας της Μονάδας ΑΣΑ αλλά και της δημοπράτησης των σταθμών μεταφόρτωσης.

Η μη… ανταπόκριση των αιρετών των υπολοίπων δήμων της Ηπείρου, προκάλεσε την αγανάκτηση αλλά και την απογοήτευση όλων των υπολοίπων, για τη μη ανταπόκριση και την αδιαφορία σε ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς ο χρόνος τελειώνει και οσονούπω οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος που θα προκύψει από την διαχείριση των απορριμμάτων.

Όλοι οι παριστάμενοι καταδίκασαν την στάση των υπόλοιπων αιρετών που δεν παρουσιάστηκαν και δεν συμμετείχαν στην σημαντική διαδικασία προκειμένου από κοινού να λάβουν αποφάσεις πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως την μείωση του κόστους μεταφοράς των σκουπιδιών. Ζητούμενο, ειδικά για τους απομακρυσμένους ή τους ορεινούς δήμους που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι.

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναλάβει άλλη πρωτοβουλία και ότι θα προχωρήσει μόνος του για τον δήμο του, όσο και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας που επανέλαβε ότι ο δήμος έχει και εναλλακτικό σχέδιο και θα προχωρήσει σε αυτό αλλάζοντας την τακτική του, έθεσαν προ των ευθυνών τους όλους όσους δεν παρέστησαν.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, υποστήριξαν ότι θα υπάρξει αλλαγή στρατηγικής στέλνοντας τα σχετικά μηνύματα σε όλους τους απόντες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ν. Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, που υποστήριξε ότι όλοι είναι γνώστες του θέματος και των χρηματικών ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν για την μεταφορά των απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι σταθμοί μεταφόρτωσης.

Όπως είπε στάλθηκε σχετική επιστολή στους προέδρους των τεσσάρων φορέων ενώ παράλληλα αναμένεται να στείλει και την επιστολή στον κ. Πιτσιόρλα από τον οποίο ζήτησε να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μονάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος