Ιουν
01

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Η Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών με σχετικό ψήφισμα διακήρυξε για πρώτη φορά την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανταποκρινόμενος στο ψήφισμα, διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 6.30 το απόγευμα μια ποδηλατοβόλτα με χώρο εκκίνησης το Δημαρχείο.

Στόχος, πέρα από την άθληση και ψυχαγωγία είναι η ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Άλλωστε, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έχοντας ως σχεδιασμό μελλοντικά να περάσουμε σε ένα υγειές, ασφαλές, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό μεταφορικό σύστημα, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει και το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους να πάρουν τα ποδήλατά τους και να συμμετέχουν στην ποδηλατοβόλτα της Δευτέρας, μεταφέροντας τα ανάλογα μηνύματα. Απαραίτητο είναι φυσικά το κράνος και ο λοιπός εξοπλισμός των αναβατών ενώ παιδιά κάτω των 15 ετών μπορούν να συμμετέχουν με τη συνοδεία ενηλίκων. Στην είσοδο του Δημαρχείου θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής περιορισμένου αριθμού ποδηλάτων για συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετέχουν αλλά δεν έχουν ποδήλατο», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η διαδρομή αναλυτικά είναι η εξής: Εκκίνηση από το Δημαρχείο – Δωδώνης – Δομπόλη - Πλατεία Ομήρου - Σουλίου - Χρ. Πάτση - Πλ. Πάργης - Σακελλαρίου - Σπύρου Λάμπρου - Μ. Αλεξάνδρου - Βορείου Ηπείρου - Λ. Παπανδρέου - Παρ. Ευαγγελίδη - Λ. Καραμανλή - Διον. Σκυλόσοφου –ποδηλατόδρομος - Λ. Καρόλου Παπούλια - Λ. Μακαρίου - Πλαστήρα - Κατσάρη – Γερβασίου - Μητροπόλεως - Αβέρωφ – Τερματισμός στο Δημαρχείο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος