Ιουν
01

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ - Μήνυμα αντίστασης στέλνει η πρωτοβουλία πολιτών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Μια νέα προσπάθεια να στείλει το δικό της μήνυμα κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, ξεκινά η πρωτοβουλία πολιτών, που σήμερα Παρασκευή, στις 6.00 το απόγευμα, πραγματοποιεί συγκέντρωση, μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στελέχη της πρωτοβουλίας, όπως ο Βαγγέλης Παπιγκιώτης και η Αγγελική Γκρέμου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους πολίτες των Ιωαννίνων, προαναγγέλλοντας και άλλες αντίστοιχες κινητοποιήσεις και δράσεις συμμετοχικού χαρακτήρα.

Ο κ. Παπιγκιώτης έκανε λόγο για μύθους που κρύβονται πίσω από την πραγματικότητα και την αλήθεια σχετικά με τις εξορύξεις και οι οποίοι αναφέρονται στο δήθεν εθνικό συμφέρον, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προοπτική ανάπτυξης των περιοχών.

Η Αγγελική Γκρέμου από την πλευρά της τόνισε πως στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή το σύνολο των αντίστοιχων πρωτοβουλιών από την Ήπειρο και άλλες συλλογικότητες.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΔΡΑΣΥ ο Β. Καφαράκης σημείωσε πως ο τρόπος εξόρυξης υδρογονανθράκων θα καταστρέψει τα υπόγεια ύδατα της Ηπείρου και την παραγωγική της δραστηριότητα.

Στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μετέχει και η Αριστερή Παρέμβαση, με τον επικεφαλής της στο Δήμο Ιωαννιτών Χρ. Πατσούρα να τονίζει πως είναι ορατές οι απειλές για το φυσικό περιβάλλον και τον ήδη ταλαιπωρημένο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό μπλοκ ενώ μειώνουν και υπερφορολογούν το πετρέλαιο θέρμανσης προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν βρεθεί πετρέλαιο, θα πηγαίνουμε με τα μπιτόνια να γεμίζουμε τον καυστήρα του καλοριφέρ…

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως η ύπαρξη και εξόρυξη υδρογονανθράκων μόνο όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μπορεί να επιφέρει σε μία ήδη έκρυθμη κατάσταση στη νοτιανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Όσο και να προσπαθούν ο υπουργός, οι τοπικοί βουλευτές, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι να μας πείσουν για το αντίθετο, το παράδειγμα της Χαλκιδικής είναι πρόσφατο και δίπλα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος