Ιουν
05

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Επιλύει προβλήματα ετών του αγροτικού κόσμου
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} li.li2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} span.Apple-tab-span {white-space:pre} ul.ul1 {list-style-type: disc}

«Πράσινο φως» σε αρκετές προγραμματικές συμβάσεις με ΤΟΕΒ, Δήμους και φορείς πολιτισμού – Προτεραιότητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου προς Δήμους και ΤΟΕΒ, θα προωθηθεί σειρά έργων που αφορούν την καθημερινότητα κατοίκων πόλεων και τοπικών διαμερισμάτων και θα αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Για την υλοποίησή τους, χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνας Καλογιάννη, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους αντίστοιχους φορείς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους ΤΟΕΒ, με την Αντιπεριφερειάρχη κα. Καλογιάννη, να τονίζει ότι υπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους Οργανισμούς της Ηπείρου για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα σε ο, τι αφορά τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από την Περιφέρεια.

«Στον ένα χρόνο που η εποπτεία τους περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί επί δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζεται ένα συνολικό πρόγραμμα έργων που απαιτούνται για τη βελτίωση των δικτύων άρδευσης και την αντικατάσταση των ηλεκτροβόρων δικτύων, μέσω τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μέχρι να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα, η Περιφέρεια αντιμετωπίζει έκτακτα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στη σημερινή ημερήσια διάταξη», εξήγησε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τις οφειλές των ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, ανέφερε ότι είναι ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια, καθώς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Κεντρικής Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, λήφθηκαν αποφάσεις για τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων με τους ΤΟΕΒ:

Με τον ΤΟΕΒ Αχέροντα, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια Πίνακα Μ.Τ αποστραγγιστικού αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ ΑΧΕΡΟΝΤΑ (θέση Βαλανιδορράχη)», προϋπολογισμού 24.614 ευρώ.

Με τον ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση Πίνακα Μέσης Τάσης Β2 Αντλιοστασίου άρδευσης του ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 24.552 ευρώ.

Με τον ΤΟΕΒ Χαμηλής Ζώνης Φιλιατών Κυπάρισσος, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων για αντικατάσταση δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Χαμηλής Ζώνης Φιλιατών Κυπάρισσος», προϋπολογισμού 12.932 ευρώ.

Με τον ΤΟΕΒ Πόρου, για την υλοποίηση του έργου: «Προστασία κρουνών υδροληψίας ΤΟΕΒ Πόρου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 12.500 ευρώ.

Με τον ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή για την υλοποίηση έργου βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ.

Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε την υλοποίηση έργου για την αποκατάσταση δρόμων πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες παραπλεύρως αποστραγγιστικών τάφρων, γεωγραφικής εμβέλειας ΤΟΕΒ Λούρου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Συμβάσεις με Δήμους

Παράλληλα, λήφθηκαν αποφάσεις για τη σύναψη των εξής προγραμματικών συμβάσεων με δήμους:

Με το Δήμο Πρέβεζας, για οδικά έργα/ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές πάροδος Κολοκοτρώνη 2ου Λυκείου, ΚΤΕΟ και Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης, συνολικού προϋπολογισμού 68.500 ευρώ,

Με Δήμο Ζηρού, για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση –επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 21.000 ευρώ.

Με Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια και παράδοση επί τόπου σιδηρών υλικών επικάλυψης στεγάστρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περδικοράχης ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 11.000 ευρώ.

Με Δήμο Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια φρεατίων ελέγχου ροής (ταμπουρέτα) στον Δήμο Πωγωνίου», προϋπολογισμού 24.552 ευρώ.

Με Δήμο Πωγωνίου, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων ύδρευσης και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων Τ.Κ Κουκλιών και Αγίου Κοσμά του Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 22.162 ευρώ.

Με Δήμο Σουλίου, για την υλοποίηση του έργου: «Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού στην Τ.Κ Πλακωτής», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Με Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης στα όρια του Δ.Δ Πλατανούσας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Με Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δήμο Ιωαννιτών για την υλοποίηση του έργου: «Άμεσες επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δημοτικού σχολείου Κράψης», προϋπολογισμού 61.600 ευρώ.

Με το Δήμο Κόνιτσας για το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας».

Άλλες προγραμματικές συμβάσεις

Εν τω μεταξύ, λήφθηκαν αποφάσεις για τη σύναψη και των εξής προγραμματικών συμβάσεων με τους τη Μητρόπολη και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης, για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση στέγης και αποκατάσταση χαγιατιού Ιερού ναού προφήτη Ηλία Μαυροβουνίου δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών, και του ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. για το έργο «Οργάνωση και Ανάπτυξη ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ ετών 2018-2020», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ακόμη, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί φακέλων Μ.Π.Ε., για λειτουργία πτηνοτροφικών μονάδων, σε Κουτσελιό, Βασιλικό Πωγωνίου, Άνω Λαψίστας Ζίτσας, την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο Παλαιοχώρι Αγίων Πάντων Φιλιατών και για τα Λουτρά Αμαράντου Κόνιτσας.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης για χορήγηση 200 αδειών πλανόδιου εμπορίου σε παραγωγούς της Ηπείρου, κατανεμημένες ισόποσα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με τίμημα 10 ευρώ το χρόνο.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Ευάγγελος Βαγενάς σημειώνοντας πως εκείνο που προβλέπει η νομοθεσία είναι ότι όσοι παραγωγοί συμμετέχουν σε λαϊκές αγορές δεν μπορούν να αποκτήσουν και άδεια πλανόδιου εμπορίου.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος