Ιουν
05

ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ - Οι συνέργειες οδηγούν σε έναρξη εργασιών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Ο συντονισμός των φορέων και η συνεργασία, έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη των εργασιών στερέωσης, αποκατάστασης, αναστήλωσης και ανάδειξης του Γεφυριού, από το φετινό καλοκαίρι – Ικανοποίηση στο Δήμο Β. Τζουμέρκων και για τη σύνδεση της περιοχής με την Ιόνια Οδό

 

Σε ιδιαίτερα βατό δρόμο φαίνεται πως προχωρούν οι… διαδικασίες για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, καθώς η σωστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν όλες οι εργασίες για την αποκατάσταση του μνημείου, το φετινό καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό, η τελευταία συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» στην οποία προέδρευσε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών όλων των συμβαλλομένων της προγραμματικής σύμβασης για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου.

Μετά μάλιστα το τέλος της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννης Σεντελές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές ως προς την πορεία αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας εκτιμήσεις της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Επιτροπής, με τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι εργασίες προχωρούν εντός του χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει ότι τα έργα για την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη την τρέχουσα θερινή περίοδο. Μάλιστα, εντός του τρέχοντος μήνα, θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του κεφαλόδεσμου από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ που συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής μετέφερε τη συγκρατημένη αισιοδοξία των μελών της ότι όσα έχουν αποφασιστεί το προηγούμενο διάστημα θα υλοποιηθούν από το φετινό καλοκαίρι, χρονικό σημείο ιδιαίτερα κρίσιμο, που δεν πρέπει να χαθεί, αφού ουσιαστικές εργασίες μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

«Ξεκινά επιτέλους η διαδικασία που θα επιτρέψει να πάρει σάρκα και οστά η αποκατάστασή του γεφυριού, που εδώ και τρία χρόνια, από την κατάρρευσή του, αποτελεί στόχο όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ελπίζουμε η καλή συνεργασία να συνεχιστεί και με την ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο να δούμε ξανά το Γεφύρι της Πλάκας όρθιο. Εμείς, από την πλευρά μας, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί, στο επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε σε δήλωσή του κ. Σεντελές.

Η σύνδεση με την Ιόνια Οδό

Παράλληλα, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα για το δήμο Βορείων Τζουμέρκων, πως αν η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας είναι ένα έργα εμβληματικού και συμβολικού χαρακτήρα για την περιοχή, η σύνδεση μέσω του Α/Κ Τερόβου με την Ιόνια Οδό αποτελεί ένα έργο με τεράστια αναπτυξιακή προοπτική που προσδίδει μεγάλη υπεραξία στα Τζουμέρκα.

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό με την επαρχιακή οδό προς τα Τζουμέρκα στο ύψος των Πηγαδίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ και η προθεσμία υλοποίησής του λήγει την 1η Ιουνίου του 2021.

«Προφανώς και αποτελεί έργο προτεραιότητας για την ευρύτερη περιοχή και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων που σε συνδυασμό με τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου από την Πλάκα μέχρι τα Πράμαντα, δημιουργεί νέες ευνοϊκές προοπτικές ανάπτυξης. Υπάρχει ένα τμήμα του οδικού άξονα από το Καλέντζι μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας που είναι το πλέον δύσκολο από τεχνικής – κατασκευαστικής άποψης όμως ευελπιστούμε ότι και εκεί θα βρεθεί η δυνατότητα έστω της βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου», κατέληξε ο Γ. Σεντελές.

 

 

 

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος