Ιουν
07

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι πρυτανικές εκλογές
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Μια ομάδα φοιτητών από τη Σχολή Καλών Τεχνών, προχώρησε χθες σε κατάληψη στο κτίριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τα μέλη ΔΕΠ, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί διαδικασία

 

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εντός των επόμενων ημερών, θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς η χθεσινή εκλογική διαδικασία, ματαιώθηκε!

Οι πρυτανικές εκλογές, δεν έγιναν ποτέ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καθώς κανείς δεν κατάφερε να αποτρέψει την απόφαση μίας ομάδας φοιτητών από τη Σχολή Καλών Τεχνών να πραγματοποιήσει κατάληψη στο κτίριο όπου θα γινόταν η ψηφοφορία για τα μέλη ΔΕΠ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, χθες νωρίς το πρωί μία ομάδα 30 περίπου φοιτητών απέκλεισε την είσοδο της αίθουσας «Λόγου και Τέχνης» στην Επιτροπή Ερευνών και παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Πρύτανη, Γιώργο Καψάλη, τους αναπληρωτές πρυτάνεις και την εφορευτική επιτροπή των εκλογών, οι φοιτητές παρέμειναν στη θέση τους, οδηγώντας στη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Έτσι, η διαδικασία αυτή ακυρώνεται πλέον, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τη διεξαγωγή των εκλογών και οι πρυτανικές αρχές και η εφορευτική επιτροπή θα ανακοινώσουν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με την ψηφοφορία αυτή τη φορά να γίνεται ηλεκτρονικά.

Ο νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εντός επτά ημερών από την προγραμματισμένη αρχικά ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το κλίμα στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών ήταν αρκετά τεταμένο από νωρίς το πρωί και δημιουργήθηκαν στιγμές έντασης όταν μέλη ΔΕΠ, μεταξύ αυτών και υποψήφιοι ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με φοιτητές.

Στο σημείο όπου συγκεντρώθηκαν οι φοιτητές, βρέθηκε χθες και ο Κοσμήτορας του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης κ. Μπήτσικας, ο οποίος επιχείρησε να πείσει τους φοιτητές, ότι το κυρίαρχο αίτημά τους, όπως και του τμήματος, που αφορούσε στη μη αποδοχή της ένταξης του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής από το ΤΕΙ Ηπείρου, έχει ικανοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Σχετική ήταν η δήλωση του υπουργού Κ. Γαβρόγλου μία ημέρα πριν τις εκλογές, που ανακοίνωσε ότι αφού δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τη Σχολή Καλών Τεχνών, θα ιδρυθεί Σχολή Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μονοτμηματικού χαρακτήρα, στην οποία θα ενταχθεί το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Παρότι μάλιστα το συγκεκριμένο αίτημα περιέχεται και στο έντυπο υλικό που διένειμαν οι φοιτητές της Σχολής ως ένα «προαπαιτούμενο» που πρέπει να ικανοποιηθεί, όπως και έγινε, τελικά η στάση των φοιτητών δεν άλλαξε και οι εκλογές ματαιώθηκαν.

Ο Γ. Καψάλης

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Καψάλης, απέφυγε να αποδώσει ευθύνες σε εκείνους που προφανώς ενίσχυσαν μία έντονη επιχειρηματολογία για τη Σχολή Καλών Τεχνών, τονίζοντας όμως πως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μετέφερε τις θέσεις της Γ.Σ του Τμήματος και υποστήριξε το αίτημά της, το οποίο υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

«Περιμέναμε αυτή την ημέρα, όπως και κάθε άλλο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας ως κάτι σημαντικό για τη διοίκηση του Ιδρύματος. Δυστυχώς, μία ομάδα φοιτητών παρεμπόδισε την εκλογική διαδικασία, με αιτήματα, με τα οποία δε συμφωνούμε και τα οποία άλλωστε έχουν ικανοποιηθεί σε ότι έχουν να κάνουν με το Τμήμα από το ΤΕΙ Ηπείρου. Οφείλουμε μία συγγνώμη ως πρυτανική αρχή και ως εφορευτική επιτροπή από όλους ταλαιπωρήθηκαν και πλέον θα «τρέξουμε» τις διαδικασίες ώστε εντός του προβλεπόμενου ορίου, να διεξαχθεί ηλεκτρονική ψηφοφορία», σημείωσε ο κ. Καψάλης, με τις δηλώσεις του να διακόπτονται από συνθήματα των φοιτητών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος