Ιουν
09

Τη Δευτέρα οι πρυτανικές εκλογές
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 5.0px 0.0px 5.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px Tahoma} p.p2 {margin: 5.0px 0.0px 5.0px 0.0px; text-align: justify; font: 12.0px Tahoma; min-height: 14.0px}

Καταδικάζει – με αιχμές – ο Γ. Γεωργίου τις ενέργειες ομάδας φοιτητών που «…επιβάλει

τη θέλησή της στο Πανεπιστήμιο»

 

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία ανάδειξης των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μετά τη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο τρόπος και κυρίως οι αιτίες που προκάλεσαν την ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας μπαίνουν στο στόχαστρο του υποψήφιου πρύτανη Γ. Γεωργίου που με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας από μία ομάδα φοιτητών που κινείται οργανωμένα και επιβάλει τη θέλησή της στο Ίδρυμα. Αφήνει υπόνοιες μάλιστα, ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει να αποτρέπονται εν τη γενέσει τους, κάτι που προφανώς δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Το δικαίωμα της αβίαστης έκφρασης, μέσω της ψήφου τους, των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καταπατήθηκε με βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο από ομάδα φοιτητών, που κινείται οργανωμένα και επιβάλλει τη θέλησή της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ενέργειες αυτής της μορφής δεν είναι μόνο καταδικαστέες, αλλά πρέπει, με τη συνεργασία όλων, να αποτρέπονται εν τη γενέσει τους και να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Ένα Ισχυρό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο που οραματιζόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας, δεν μπορεί να χτιστεί με εξαγγελίες και αμφίβολης τεκμηρίωσης σχέδια νόμου ούτε να στηριχτεί σε υποσχέσεις και αόριστες δεσμεύσεις. Η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, της δημοκρατικότητας και της ακαδημαϊκότητας συνιστούν τις απαραίτητες βάσεις του οικοδομήματος, για τον σκοπό αυτό. Η νέα Πρυτανική αρχή πρέπει να αναλάβει, προς όφελος των φοιτητών και των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Περιβάλλοντος, της στηλίτευσης πρακτικών άλλων εποχών και του σεβασμού βασικών ακαδημαϊκών αρχών και κανόνων.

Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας αισθάνονται επιτακτική την ανάγκη να αποδιώξουν κάθε έκφανση ‘κατεστημένων’ συμπεριφορών, από όπου κι αν προέρχονται, και με εμπιστοσύνη, σεβασμό, αξιοκρατία και διαφάνεια να ακολουθήσουν μια φερέγγυα πορεία για ένα δημόσιο, αυτοδιοίκητο και ποιοτικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργίου.

 

Οι εκλογές

Η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική ψήφο θα πραγματοποιηθεί μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος (Σύστημα «ΖΕΥΣ») του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η πρόσβαση στο οποίο πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική διεύθυνση: zeus.minedu.gov.gr. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» υποστηρίζεται τεχνολογικά από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ορίζεται η Δευτέρα 11-06-2018 με ώρες διεξαγωγής ψηφοφορίας 09:00 έως 17:00.Εάν προκύψει επαναληπτική διαδικασία, λόγω μη συγκέντρωσης της απόλυτης πλειοψηφίας (ανάδειξη Πρύτανη) ή/και σε περίπτωση ισοψηφίας (ανάδειξη Αντιπρυτάνεων), η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα Τρίτη 12-06-2018 και τις ίδιες ώρες διεξαγωγής (09:00-17:00), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος