Ιουν
13

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στόχος η συνεργασία με τα Επιμελητήρια Τιράνων
Εκτύπωση


Επίσκεψη, για πρώτη φορά, στα Τίρανα, πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Μήτσης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Σπυρίδωνα Μπέκα, Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και Δημήτρη Δημητρίου, Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, καθώς και από τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα, P. Gjikuria.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Νομού Ιωαννίνων στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Μήτση με τον ομόλογό του, Πρόεδρο του ΕΒΕ Τιράνων, N. Jaka, παρουσία και των υπολοίπων Μελών της Ελληνικής Αποστολής, καθώς και του Συμβούλου ΟΕΥ Α’, Σαράντη Μοσχόβη Εμπορικού Ακόλουθου της Ελλάδας στα Τίρανα.
Η ανταπόκριση στην ελληνική πρωτοβουλία από πλευράς του ΕΒΕ Τιράνων υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή και ενθαρρυντική για τη συνέχεια, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης σχολιάστηκε η περιορισμένη μέχρι στιγμής επιχειρηματική δραστηριότητα από τον Ν. Ιωαννίνων στην Αλβανία, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών των δύο πόλεων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, προτάθηκε μάλιστα η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, με την προετοιμασία του να ανατίθεται στην ελληνική πλευρά, προκειμένου αυτή να λάβει χώρα στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής του ΕΒΕ Τιράνων, εντός του έτους, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Παράλληλα, τέθηκαν επί τάπητος οι επιμέρους τομείς αμοιβαίου επενδυτικού ενδιαφέροντος, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής και ιδιαίτερα της εμπορικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στους τομείς τροφίμων και ποτών, καθώς επίσης και στην σύμπραξη στον αγροτικό τομέα, όπου η εμπειρία και η τεχνογνωσία της ελληνικής πλευράς στη διαμόρφωση προτάσεων προγραμμάτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IPAR, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο της Αλβανίας για τον Αγροτικό Τομέα, κρίνεται πολύτιμη.
Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας «KLIK EXPO», επίσημου φορέα διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων στην Αλβανία, με τον Πρόεδρό της, L. Muhametaj να καλεί το ΕΒΕ Ιωαννίνων, πιθανώς και σε συνεργασία με το ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχει με κεντρικό περίπτερο στην 24η Διεθνή Έκθεση Τιράνων (23-26 Νοεμβρίου), πρόταση η οποία και εξετάζεται θετικά.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο
για τις εξαγωγές
Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο υποστήριξης της εξωστρέφειας των ενεργών Επιχειρήσεων-Μελών του και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), διοργανώνει δωρεάν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίες», τη Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρες 17:00 – 21:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε), στα Ιωάννινα.
Εισηγητής θα είναι ο κ. Παπαστεργιόπουλος Γεώργιος – Δ/ντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece.
Το σεμινάριο απευθύνεται στις ενεργές Επιχειρήσεις-Μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και προσφέρεται δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι αυτά έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο.
Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο και τις δύο ημέρες, θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις Συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων / Enterprise Europe Network–Hellas: Άννα Ζέρβα (Τηλ.: 26510 76589, Φαξ: 26510 25179, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Ιστοσελίδες: http://www.cci-ioannina.gr/)

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος