Ιουν
14

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ - Τραβούν «χειρόφρενο» λόγω… ιδιωτικών εταιρειών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc}

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία και οι ιδιοκτήτες ταξί των Ιωαννίνων, προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών που ξεκλειδώνει τη δυνατότητα που έχουν ιδιωτικές εταιρείες να εκτελούν μεταφορικό έργο

 

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν από χθες το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες Ταξί, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων και φυσικά και οι ιδιοκτήτες ταξί των Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σημειώνεται αρχικά πως η κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό, είναι ένα μείζον ζήτημα που ζητήθηκε από τους θεσμούς και ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ.

Η Ομοσπονδία μάλιστα υπογραμμίζει πως «η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Η κατάθεση της τροπολογίας έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στον κλάδο που κινητοποιήθηκε άμεσα και έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν από τις 3.00 χθες το μεσημέρι και στα Γιάννενα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Μιχ. Ψήνας πρόκειται για μία ακόμη απαίτηση των «εγχώριων και ξένων νταβατζήδων που επιχειρούν εδώ και χρόνια να απελευθερώσουν το μεταφορικό έργο σε βάρος του κλάδου. Θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να αποσυρθεί η τροπολογία που εάν περάσει θα οδηγήσει στον οριστικό αφανισμό του κλάδου», σημείωσε ο κ. Ψήνας.

Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι και το ότι ο νόμος που έρχεται να «ξεκλειδώσει» η τροπολογία ψηφίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον Μάρτιο και βασίστηκε και σε σχετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Με βάση την απόφαση αυτή η εθνική νομοθεσία προβλέπει την ελάχιστη χρονική διάρκεια μίσθωσης ενός Ι.Χ στις τρεις ώρες, ενώ με την τροπολογία η παραπάνω πρόβλεψη καταργείται και δεν υπάρχει κανείς χρονικός περιορισμός.

Και ο νόμος 4530 του Μαρτίου αλλά και η τροπολογία φέρουν την... υπογραφή του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη.

Ο κ. Ψήνας ζήτησε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, ωστόσο θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου εξυπηρέτηση με αυτοκίνητα επιφυλακής προκειμένου να εκτελούνται δρομολόγια έκτακτων αναγκών κυρίως προς τα νοσοκομεία.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος