Ιουν
28

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Στόχος το νέο μοντέλο της «βιώσιμης πόλης»
Εκτύπωση

Στην Ηγουμενίτσα, ο Σ. Φάμελλος, για την 50η συνάντηση των εθνικών συντονιστών των χωρών μελών της Ε.Ε, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

Στην Ηγουμενίτσα, τη νικήτρια του ευρωπαϊκού βραβείου Βιώσιμης Κινητικότητας 2017, πραγματοποιείται η διήμερη 50η συνάντηση των εθνικών συντονιστών των χωρών μελών της Ε.Ε, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, καλωσόρισε εκ μέρους της κυβέρνησης, της Ελλάδας, τους εθνικούς συντονιστές, ενώ απέδωσε τα εύσημα στην Δημοτική Αρχή και ειδικά στους πολίτες της μικρής πόλης - λιμάνι της δυτικής Ελλάδας, που συνδέει την χώρα μας με την Κεντρική Ευρώπη.

Πρόκειται για μία συνάντηση που έρχεται ως συνέχεια της βράβευσης της πόλης στις Βρυξέλλες, κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, που πήρε τα εύσημα αναφορικά με την επιτυχία της πόλης που κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση ευρωπαϊκά ανάμεσα στις δεκάδες πόλης της Ευρώπης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη δράσεων που θα συνταιριάζουν την ανθρώπινη δραστηριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Φάμελλος συνεχάρη και δημόσια τον δήμαρχο και συνολικά όλους τους φορείς για το επίτευγμά τους ενώ συμμετείχε στις εργασίες των συντονιστών για όλα όσα πρόκειται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ηγουμενίτσα.

«Να γίνει η Ηγουμενίτσα μια πόλη που αξίζει να ζεις. Τουλάχιστον 200 συντονιστές σε όλους τους δήμους συναγωνίζονται στα θέματα της κινητικότητας προκειμένου να εφαρμόσουν σχέδια που βελτιώνουν την κίνηση και συνολικά την ποιότητα της ζωής. Όλη η συζήτηση να δούμε πως θα μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων και φυσικά να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης δήλωσε ικανοποιημένος για το βραβείο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

«Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και να φέρουν το βραβείο στην Ηγουμενίτσα. Ο λόγος της ικανοποίησης είναι η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού. Είναι γνώστης όλων των ζητημάτων και νομίζω ότι από τις επισκέψεις του μπορούν να αναδειχτούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και μας διαφοροποιούν από την συντηρητική παράταξη όπως η διατήρηση των φορέων διαχείρισης. Πρέπει αυτό το βραβείο να αποτελέσει την απαρχή αλλαγής κουλτούρας», τόνισε ο βουλευτής.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος