Ιουλ
11

Κριτική επί παντός επιστητού…
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Σφοδρά πυρά στη δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση για τον απολογισμό έργου

 

Με εξαίρεση κάποιες επισημάνσεις που δεν αφορούσαν κιόλας μείζονα ζητήματα της πόλης, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα το απόγευμα της Δευτέρας, η δημοτική αρχή βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αν και κάποιες από τις αναφορές των επικεφαλής των παρατάξεων είχαν την απαρχή τους στις τοποθετήσεις του δημάρχου κ. Μπέγκα, οι οποίες προηγήθηκαν, εντούτοις, φάνηκε, πως υπήρξε προετοιμασία για την άσκηση κριτικής εφ όλης της ύλης.

Τον… χορό της κριτικής άνοιξε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Ν. Γκόντας, που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, πως επιχειρεί να ωραιοποιήσει την ανυπαρξία έργων, κάνοντας λόγο για προχειρότητα και ανικανότητα σε πολλά επίπεδα.

«Ο κ. δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει ρίξει το βάρος στα μεγάλα έργα, ξεχνώντας ότι η πόλη μας πάσχει στα έργα της καθημερινότητας, με τους πολίτες να απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο. Δυστυχώς γι αυτόν αλλά και για όλους μας, αυτή η πόλη δεν είδε ακόμη ούτε ένα μεγάλο έργο, που να σηματοδοτεί το πέρασμα της από αυτή. Απτό παράδειγμα η σημερινή εικόνα σε αυτή εδώ την αίθουσα σ αυτή την κορυφαία στιγμή, όπως είναι ο απολογισμός, όπου οι ίδιοι οι συμπολίτες απουσιάζουν επιδεικτικά, όχι διότι εμπνέονται από αίσθημα εμπιστοσύνης προς την δημοτική αρχή, αλλά επειδή οι ίδιοι είναι απογοητευμένοι από την παντελή απραξία και απουσία αυτής της δημοτικής αρχής στην αναμόρφωση της πόλης μας», σημείωσε αρχικά για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «η παράταξή μας λειτούργησε εποικοδομητικά και αυτό φαίνεται να μη το αντιλαμβάνονται στην δημοτική αρχή. Είχαμε και έχουμε την διάθεση συνεργασίας για απαραίτητες παρεμβάσεις όπως αυτή της κατασκευής του δακτυλίου Γεννηματά - Πανηπειρωτικού, της οποίας όμως δυστυχώς απορρίφθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, στερώντας την πόλη μας από ένα χρήσιμο έργο. Γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες και στη δημοτική αρχή που πρέπει να καταβάλει προσπάθειες αποκατάστασης της τάξης έχοντας και την αμέριστη στήριξη της παράταξής μας».

Στη συνέχεια ο κ. Γκόντας έκανε ειδική αναφορά στο νέο εκλογικό νόμο που προβλέπει απλή αναλογική, λέγοντας, πως σε αντίθεση με τον δήμαρχο, είναι αντίθετος στην απλή αναλογική, «…διότι ο δήμος δεν θα διοικείται και θα μένει πίσω σε έργα».

Ακόμη αναφέρθηκε στην ελλιπή λειτουργία του τομέα της καθαριότητας, η οποία λειτουργεί στοιχειωδώς και αυτό χάριν στο φιλότιμο των εργαζομένων. Μεγάλη μάστιγα χαρακτήρισε τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στην πόλη, για τον οποίο δεν τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης από το δήμο.

Τέλος ο κ. Γκόντας αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεις που έγιναν επί θητείας του στο δήμο Περάματος.

Οι άλλες παρατάξεις

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λ. Νάτσης χρησιμοποίησε τη φράση «οικογενειακή γιορτή» επιχειρώντας να περιγράψει τη διαδικασία του απολογισμού, λόγω της απουσίας πολιτών, επιρρίπτοντας και ξεχωριστές ευθύνες στο προεδρείο και προσωπικά στον πρόεδρο Γ. Παπαδιώτη, για τον χειρισμό διαφόρων θεμάτων, αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του δήμου.

Κατά την τοποθέτησή του είχε και μία έντονη φραστική στιχομυθία με τον Φ. Τσουμάνη, η οποία όμως έληξε χωρίς περαιτέρω ένταση.

Στο ουσιαστικό περιεχόμενο της τοποθέτησής του ο κ. Νάτσης υποστήριξε, ότι η διαδικασία του απολογισμού και ο τρόπος με τον οποίο αυτός γίνεται δεν εξυπηρετεί ούτε την ενημέρωση του Σώματος, ούτε και την ενημέρωση των πολιτών.

Ο Άρης Μπαρτζώκας από την πλευρά του ξεκίνησε με τον απολογισμό της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», για να προσθέσει στη συνέχεια, πως δεν προκύπτει ουσιαστικός απολογισμός έργου από τη δημοτική αρχή, παρά μόνο παράθεση στοιχείων, πολλά εκ των οποίων είναι αριθμητικά και όχι μετρήσιμα ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της καθημερινότητάς τους.

Από την ειδική συνεδρίαση απουσίασαν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και ΔΡΑΣΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαδικασία.

Οι φορείς

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην πόλη, λόγω της έλλειψης χώρων στα νεκροταφεία.

Τοποθετήθηκαν ακόμη, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο Δημ. Δημητρίου από το Επιμελητήριο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος