Ιουλ
12

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Ζητά δεσμεύσεις για το Ιωάννινα - Κακαβιά
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Η νέα – αόριστη και γενικόλογη και αυτή – αναφορά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, ότι προωθείται η υλοποίηση του τμήματος του οδικού άξονα της Ιόνιας από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά προκάλεσε την παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και του τομεάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντόπουλου.

Σε ανακοίνωσή την οποία υπογράφει ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζεται πως η εν λόγω επέκταση θεωρείται ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή και καλείται η κυβέρνηση να δεσμευτεί για την υλοποίησή του, όπως και να εξασφαλίσει τη σχετική χρηματοδότηση, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει.

«Το έργο μετατροπής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο του τμήματος Ιωάννινα-Κακαβιά είναι πλέον ένα από τα βασικά αναπτυξιακά έργα της περιοχή μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ακούμε από τη σημερινή κυβέρνηση πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου χωρίς όμως κανείς να ενημερώσει πως πρόκειται να κατασκευαστεί με τι χρονικό ορίζοντα έναρξης της κατασκευής αλλά και το πιο σημαντικό με ποια χρηματοδότηση.

Το έργο αυτό είναι απαραίτητο στην πορεία ολοκλήρωσης του άξονα της Ιόνιας Οδού καθώς η ίδια αποτελεί το νότιο άκρο του Mediterranean corridor {Κροατία (Rijeka-Ploce), Μοντενέγκρο (Bar), Αλβανία (Tirana-Durres-Lezhe), Ελλάδα (σύνορα-Ηγουμενίτσα).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δεσμευτεί άμεσα στο να προχωρήσει η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά με χρονοδιαγράμματα και εξεύρεση συγκεκριμένων πόρων για την κατασκευή του έργου καθώς επίσης και η οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος