Ιουλ
12

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ - Η Ραπουνζέλ στο θέατρο της ΕΗΜ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Το θρυλικό παραμύθι των Αδερφών Γκριμ «Ραπουνζέλ» μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή σε μορφή μιούζικαλ από τις 14 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτέμβρη. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα στα θερινά φεστιβάλ. Στα Ιωάννινα έρχεται την Κυριακή 22 Ιουλίου στο θέατρο της ΕΗΜ υπό τον τίτλο «Ραπουνζέλ, Τα μαλλιά της χίλια κουβάρια».

Η σκηνοθεσία, η θεατρική μεταφορά και οι στίχοι των τραγουδιών είναι της γνωστής ηθοποιού και δημιουργού θεαμάτων για παιδιά Γιούλης Ηλιοπούλου. Ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί και χορευτές καθώς και μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών υπογράφουν τη νέα παράσταση της ομάδας Texnis Genesis.

Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ ένα πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μοχθηρής μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά μαγικά μαλλιά της.

Ο πιο περιζήτητος κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στο μυστηριώδη πύργο και πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ λαχταράει να ζήσει την πραγματική ζωή ελεύθερη, έτσι κλείνει συμφωνία με το νεαρό κλέφτη και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ’ έναν μονόκερο κι έναν μικρό χαμαιλέοντα.

Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει …

Το έργο διδάσκει την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου , συμβολικά δείχνει ότι ο καθένας μας όταν έχει τη θέληση θα βρει τη δύναμη να ξεφύγει από τα όποια δεσμά του, να κυνηγήσει το όνειρό του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του.

Επίσης η δύναμη της αγάπης και της φιλίας και η χαρά της ζωής στη φύση είναι μερικά από τα μηνύματα που προσφέρει το κλασσικό αριστούργημα στα παιδιά.

Σε μία θεαματική παραγωγή με εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές. Ντυμένη με κουστούμια εποχής και 3D Animation. Διάρκεια 85 λεπτά.

Οι συντελεστές είναι:

Θεατρική Μεταφορά-Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλη, Μουσική επένδυση: Κριστέλ Καπερώνη, Στίχοι: Γιούλη Ηλιοπούλου, Χορογραφίες: Φάνη Πάρλη, Σπαθογραφίες: Δέσποινα Κασιώτη,

Σκηνικά κοστούμια: Τζούλια Μάρκο, Φωτισμοί: Αθανάσιος Γιάννος, 3D Animation: Λάμπρος Σούνδιας, Διεύθυνση παραγωγής: Αντώνης Μαρκογιάννης, Παραγωγή Θεατρική Αναγέννηση, Εκτέλεση Παραγωγής: Texnis Genesis.

Πρωταγωνιστούν: Φάνη Πάρλη, Δέσποινα Κασιώτη, Γιώργος Χουσάκος, Γιάννης Χριστοφάνης, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Κώστας Ρωμαίος.

Τιμή εισιτηρίου 10 €, Προπώληση 8€, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Συνταξιούχοι 7 €.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος