Σεπ
26

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στο «φουλ» οι διεργασίες ενόψει Δημοτικών εκλογών
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

- Γρ. Γκίκας, Φ. Σιάκας εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ηγηθούν της προσπάθειας στο Δήμο Ιωαννιτών, «παρών» από τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Ν. Γκόντα

- Δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο στήριξης του Μ. Ελισάφ

 

Σε ρυθμούς Δημοτικών εκλογών μπήκε και η τοπική ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας με στόχο να καταγράψει τις απόψεις και το ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου στα Γιάννενα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Νίκος Γκόντας, δήλωσε απλά «παρών» στη διαδικασία, ενώ ενδιαφέρον να ηγηθούν της συγκεκριμένης προσπάθειας εκδήλωσαν ο σημερινός πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας και ο γιατρός Φίλιππας Σιάκας.

Πέραν των παραπάνω προτάσεων για υποψηφιότητα για να τεθούν επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας στο Δήμο Ιωαννιτών, στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του πρώην προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και πρώην δημοτικού συμβούλου, καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Ελισάφ, προ ολίγων ημερών ξεκαθάρισε δημόσια ότι θα διεκδικήσει ως επικεφαλής παράταξης το Δήμο Ιωαννιτών και προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Θ. Τζαρούχης, ερωτηθείς για τις διεργασίες έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δήλωση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα δώσει χρίσματα αλλά θα στηρίξει προσωπικότητες που εργάζονται για το δημόσιο καλό.

«Με προτροπή της γραμματεία του κόμματος κάναμε μια καταγραφή του ενδιαφέροντος και των απόψεων που υπάρχουν για τις εκλογές τόσο σε περιφερειακούς δήμους όσο και στο δήμο Ιωαννιτών. Τις προτάσεις αυτές θα πρέπει να τις καταθέσουμε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Τζαρούχης ξεκαθαρίζοντας ότι «έχει μεγάλη διαφορά η στήριξη από το χρίσμα».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Μωυσή Ελισάφ και την πιθανότητα στήριξης του από την ΝΔ, ο κ. Τζαρούχης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι ο Καθηγητής Παθολογίας έχει συζητήσει με τον Νικήτα Κακλαμάνη που είναι και ο αρμόδιος για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. «Καταγράψαμε τις απόψεις μιας και ο κ. Ελισάφ έχει ζητήσει την στήριξη και έχει συζητήσει με τον Νικήτα Κακλαμάνη» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Τζαρούχης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ. με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα ασχοληθεί παρά μόνο με τους τρεις μεγάλους δήμους.

«Τώρα, εάν υπάρξει ενδιαφέρον για τους μεγάλους περιφερειακούς δήμους αυτό θα το αποφασίσει το κόμμα. Δεν παίζουμε σε στενά κομματικά πλαίσια», απάντησε αναφορικά με το ενδεχόμενο στήριξης Ελισάφ, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «εάν η ΝΔ πειστεί ότι μια υποψηφιότητα είναι για το συμφέρον της πόλης, μπορεί και να βγάλει ανακοίνωση στήριξης του υποψηφίου».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος