Σεπ
27

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - Εκπροσώπησε τη Βουλή στην επέτειο για την εθνική ανεξαρτησία της Σ. Αραβίας
Εκτύπωση

li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'} ul.ul1 {list-style-type: disc} Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικήςανεξαρτησίας της Σαουδικής Αραβίας, που διοργάνωσε την Τρίτη η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην ΑθήναEssamBaitalmalκαι με Σαουδάραβες εμπορικούς ακολούθους, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις δυνατότητες ενδυνάμωσηςτης διμερούς εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας.
"Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές προώθησης και παρουσίας ελληνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο τομέας των τροφίμων, μαζί με τους τομείς των δομικών υλικών και των κατασκευών παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία.Άλλοι τομείς στους οποίουςυπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για συνεργασία και συμπράξεις με Σαουδαραβικές επιχειρήσεις, είναι ο τομέας των εναλλακτικών μορφών ενέργειαςκαθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στρατηγικούς για την ανάπτυξη της Σαουδαραβικής Οικονομίας τομείς, όπως η δημόσια υγεία, η νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διαχείριση υδάτων και υδάτινων πόρων", ανέφεραν οι Σαουδάραβες διπλωμάτες.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης σημείωσε: «Η αγορά της Ελλάδας δεν αποτελεί μόνομία παραδοσιακή αγορά για την σαουδαραβική επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και πύλη εισόδου για τις σαουδαραβικές επιχειρήσεις στις αγορές της ΕΕ. Ένας από τους τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, είναι ο τουρισμός.Η προώθηση και διαφήμιση της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού, μέσω της συμμετοχής της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ριάντ (RiyadhTravelFair) και στη Τζέντα (JeddahInternationalTravelFair) θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας, τόσο στους Σαουδάραβες τουρίστες, όσο και σε Σαουδάραβες επενδυτές».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος