Οκτ
04

Προσέλκυση τουριστών με «όπλο» την εξωστρέφεια
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

«Σημείο αναφοράς» στο Παρίσι και τη Λυών ο τουριστικός προορισμός Ιωάννινα - Ήπειρος – Ως «παράδειγμα προς μίμηση» για τον ελληνικό τουρισμό, χαρακτήρισε η υπουργός Τουρισμού, τις ενέργειες της Γιαννιώτικης αποστολής, που βρέθηκε στη Γαλλία για την αξιοποίηση δυνατοτήτων της Διπλωματίας Πόλεων

 

Με κύριο «όπλο» την εξωστρέφεια και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζει τις δράσεις του, για την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Ευρώπη, και την ανάδειξη του προορισμού Ιωάννινα-Ήπειρος.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, το οδοιπορικό του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στη Γαλλία, στο πλαίσιο της αξιοποίησης δυνατοτήτων της Διπλωματίας Πόλεων και εξωστρεφών δράσεων .

Όπως έγινε γνωστό χθες, από το Δήμο Ιωαννιτών, το πρόγραμμα περιλάμβανε συμμετοχή στη Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού «International Frenchtravel Market (I.F.T.M.)–TOP RESA» στο Παρίσι και δυναμική παρουσία στην πόλη της Λυών, με κεντρικό σκοπό την περαιτέρω διείσδυση στη γαλλική αγορά, αλλά και την ενδυνάμωση των δεσμών με την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και επαγγελματικές κοινότητες.

Κατά την επίσκεψη της Γιαννιώτικης αποστολής στη Γαλλία, αναπτύχθηκαν εξειδικευμένες δράσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος «Ιωάννινα-Ήπειρος» και έγινε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Αυτοδιοίκησης, διπλωματικών Αρχών, των ελληνικών Κοινοτήτων, Γραφείων του ΕΟΤ και επαγγελματικών Ενώσεων του Τουρισμού, του Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, bloggers κ.α.

Σε κάθε περίπτωση και κρίνοντας κανείς από τα αποτελέσματα της επίσκεψης στη Γαλλία, φαίνεται πως επιτεύχθηκε ο στόχος για ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, τόσο μέσω της έκθεσης Τουρισμού IFTM-TOPRESA στο Παρίσι, όσο και με επιμέρους ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και το Τεχνολογικό Ίδρυμα στη Λυών.

Επιπρόσθετα, αναλήφθηκαν παράλληλες πρωτοβουλίες ενημερωτικού χαρακτήρα και υπήρξαν πολλαπλές επαφές προσέγγισης, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, το Επίτιμο Προξενικό Τμήμα Λυών, με το Δ.Σ. της ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού και Περιχώρων, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού της Λυών, τη διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και το διευθυντή Τουρισμού και συνεδρίων του Δήμου της Λυών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δευκαλίων και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας PaulBocuse στη Λυών, με τις αεροπορικές εταιρείες VOLOTEA και AEGEAN, επαγγελματίες του Τουρισμού, δημοσιογράφους και bloggers.

Στο πλαίσιο της δυναμικής διείσδυσης στη γαλλική αγορά που επιχειρεί η πόλη των Ιωαννίνων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και οργάνωση, έχει καταθέσει υποψηφιότητα και διεκδικεί με αξιώσεις τη φιλοξενία - διεξαγωγή του επερχόμενου Συνέδριου Τουριστικών Πρακτόρων Γαλλίας και Περιχώρων για το έτος 2019.

Η πολυδιάστατη προβολή του προορισμού «Ιωάννινα-Ήπειρος», με στοχευμένες δράσεις και μεθοδολογικό επαγγελματισμό, εντυπωσίασε, όχι μόνο τους εν δυνάμει παραλήπτες του «μηνύματος» στη γαλλική αγορά, αλλά και την πολιτική αντιπροσωπεία του ελληνικού τουρισμού.

Όπως ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, ενώπιον όλων των παρισταμένων-συμμετεχόντων στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, οι ενέργειες της Γιαννιώτικης αποστολής αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

Επικεφαλής της αποστολής, εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας με την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλο Αλέκα Βακαλοπούλου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας της Δημήτρης Σιώλος. Την αντιπροσωπεία πλαισίωσαν ακόμη, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός

Με αφορμή την ολοκλήρωση του οδοιπορικού στη Γαλλία ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Σιώλος, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Γκόλας μίλησε για μια «επιτυχημένη αποστολή εξωστρέφειας» στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχή μας.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αποστολή είχε σαν στόχο και την προβολή του πολιτισμού της περιοχής προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματά της ήταν άκρως ικανοποιητικά.

«Αναδείξαμε πέρα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τον πολιτισμό μας. Κάναμε τα πρώτα βήματα και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά», σημείωσε ο κ. Γκόλας, ο οποίος έκανε γνωστή και την πρόθεση Γάλλων τουριστικών πρακτόρων να διοργανώσουν στα Γιάννενα το επόμενο συνέδριο τους που θα γίνει μέσα στο 2019.

Ο Δ. Σιώλος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών τονίζοντας ότι μέσα από τη συνέργεια η τουριστική προβολή της περιοχής μας επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε δημόσια Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών για τις συντονισμένες δράσεις τους σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία αυτή ως υπόδειγμα και κατατάσσοντας την Ήπειρο ως πρώτη περιφέρεια στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος», ανέφερε ο κ. Σώλος.

Ο ίδιος σημείωσε τέλος, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει την προσπάθεια διείσδυσης στη γαλλική αγορά συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων του Παρισιού.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ με τη σειρά της επισήμανε ότι για έλληνες και γάλλους οι έννοιες τουρισμός και πολιτισμός είναι αλληλένδετες.

«Οι επαφές που πραγματοποιήσαμε ήταν πολύ σημαντικές και το ενδιαφέρον των γάλλων αποδείχτηκε μεγάλο τόσο για το φεστιβάλ αρχαίου δράματος, όσο και για τις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου αλλά και για τον γαστρονομικό και θρησκευτικό τουρισμό», είπε η κα. Βακαλοπούλου.

Τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για μια επιτυχημένη αποστολή με στόχο την προσέλκυση γάλλων τουριστών στην περιοχή μας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος