Οκτ
05

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ - Υψηλή επισκεψιμότητα, ευχάριστα νέα για τη Νότια Πύλη
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Στα Γιάννενα η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου των εννέα Μουσείων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς - Ανακοίνωση και για την κανονική λειτουργία της Νότιας Πύλης του Κάστρου

 

Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς πραγματοποιείται αύριο Σάββατο η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου των εννέα Μουσείων του Ομίλου.

Μία επιλογή για την οποία είχε προϊδεάσει σχετικά η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάικου στην τελετή των εγκαινίων λειτουργίας του Μουσείου Αργυροτεχνίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από δύο χρόνια.

Η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου των εννέα Μουσείων φέρει τον τίτλο «Εννέα μουσεία – Εννέα τόποι – Συνδέοντας τον πολιτισμό με την εκπαίδευση και τον τουρισμό» και αποτελεί το επιστέγασμα και της διάθεσης του Ιδρύματος αλλά και της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Δήμο Ιωαννιτών.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λαπούρτας, υπεύθυνος των μουσείων του ΠΙΟΠ ήδη από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Μουσείου Αργυροτεχνίας εκπληρώνονται οι προσδοκίες και οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στην υψηλή επισκεψιμότητα σε ετήσια βάση, με τον κ. Λαπούρτα να τονίζει πως οι αριθμοί αποτελούν μόνο την αρχή και ένα στοιχείο εκείνων που επιδιώκει το Ίδρυμα να προσδώσει και στην τοπική κοινωνία με τη λειτουργία του Μουσείου.

«Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες συνέργειες με τους τοπικούς φορείς. Ήδη το Μουσείο Αργυροτεχνίας είναι ένα ζωντανό κύτταρο των Ιωαννίνων και οι εργασίες της συνάντησης προσφέρουν μεταξύ άλλων και την ευκαιρία να δούμε πως το Μουσείο των Ιωαννίνων μπορεί να έρθει πιο κοντά με άλλα μουσεία ή με περιοχές όπως η Δημητσάνα, στην οποία λειτουργεί σχολή αργυροτεχνίας», σημείωσε ο κ. Λαπούρτας.

Η νότια πύλη

Εν τω μεταξύ, μια θετική είδηση, είχαμε κατά τη διάρκεια των χθεσινών δηλώσεων, καθώς με αφορμή τη διεξαγωγή της συνάντησης το Σάββατο, έγινε γνωστό και το άνοιγμα της νότιας πύλης του Κάστρου.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι φορείς δε συμφώνησαν απλά για το άνοιγμα της Νότιας Πύλης όταν παρίσταται ανάγκη ή όταν υπάρχουν εκδηλώσεις, αλλά για μία κανονική λειτουργία ως πύλη εισόδου του Ίτς Καλέ.

Το σχετικό νέο επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κ. Σουέρεφ τονίζοντας πως υλοποιούνται αυτή την περίοδο ενέργειες που ενισχύουν την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος