Οκτ
05

«ΔΩΔΩΝΗ» - Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων για εξαγορά της
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

 

Η Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας, παραμένει πιστή στην κατάρτιση του πολυετούς

πλάνου ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα

καθώς και αγορές, εντός και εκτός συνόρων

 

Μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική απάντηση στα σενάρια και τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για εξαγορά της εταιρείας, δίνει με ανακοίνωσή της η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».

Η «Δωδώνη», σημειώνει αρχικά πως με αίσθημα ευθύνης προς το καταναλωτικό κοινό, σεβασμό προς τους εργαζομένους, τους χιλιάδες κτηνοτρόφους και προς όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς που τόσα χρόνια στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ο καθένας με τη δική του ιδιότητα την αδιάλειπτη και ξεκάθαρη αφοσίωση της εταιρείας στη παραγωγή υψίστης ποιότητας προϊόντων με 100% Ελληνικό γάλα, διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά όσα δημοσιεύματα φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της.

«Ο συνεχής εντυπωσιασμός από ορισμένα μη επαρκώς ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε αβάσιμες και εσφαλμένες δηλώσεις και συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ, η Strategic Initiative Food, δεν είναι fund αλλά ιδιώτες μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγκεκριμένη «ωρίμανση» στην επένδυσή τους. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι πως ο απώτερος σκοπός των άρθρων αυτών, είναι αποκλειστικά η δημιουργία σύγχυσης. Αντιθέτως, η Διοίκηση της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα καθώς και αγορές - εντός και εκτός συνόρων - δηλώνει για μια ακόμη φορά ρητά και απερίφραστα τη δέσμευση της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο CEO της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» Tom Seepers και ο Αναπληρωτής CEO, Μιχάλης Παναγιωτάκης δηλώνουν: «Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε εξαρχής, κατάφερε στα πέντε και πλέον χρόνια θητείας της υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξυγιάνει και να αναπτύξει την εταιρία, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με διπλασιασμό των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και λειτουργία νέων παραγωγικών δομών και την προσήλωσή μας στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Απερίσπαστοι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ καθιστώντας την κορυφαία στον κλάδο της, χαράσσοντας προσεκτικά και μεθοδικά τα βήματα της επόμενης δεκαετίας μέσω του σχεδιασμού νέων επενδύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα καταδείξουν τη ΔΩΔΩΝΗ ως το σημαντικότερο Ελληνικό παίκτη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς».

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος