Οκτ
06

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ - Η Πολιτεία να στηρίξει στην πράξη την Αυτοδιοίκηση
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

- Στα Γιάννενα βρέθηκε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας

- Εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θ. Μπέγκα

 

Επιβεβλημένη, αλλά παράλληλα και προς τη σωστή κατεύθυνση, πετυχαίνοντας τον στόχο της, ήταν η αλλαγή του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 44 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του μία αξιόλογη νέα και ρεαλιστικά εφαρμόσιμη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε, η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης αθλητισμού και πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις νέες ιδέες και τη φιλοσοφία του νέου πολιτικού προτάγματος της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Κυρ. Μητσοτάκη και αναφορές στις αρχές, αξίες και ιδανικά του Κ. Καραμανλή.

Επί της κριτικής που ασκείται στο αφαιρετικό σχήμα του σήματος της Ν.Δ τοποθετήθηκε ο Κ. Τασούλας τονίζοντας ωστόσο πως το σήμα δεν είναι το σημαντικότερο, αλλά ο συμβολισμός διαμηνύει την αισιοδοξία, την ανανέωση και την πορεία της Ν.Δ. προς τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Εγώ δεν διέκρινα τρίγωνα, αλλά σαΐτες. Και οι σαΐτες πετάνε και μας πάνε μπροστά. Είμαστε λίγοι ως χώρα για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε μείνει πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι», σημείωσε χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας μία από τις φράσεις με τις οποίες έκλεισε την ομιλία του την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση με τον Θ. Μπέγκα

Εξάλλου, την τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, υποδέχτηκε στο γραφείο του χθες, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η κα. Κεφαλογιάννη βρίσκεται στα Γιάννενα προκειμένου να παραστεί στη 2η Συνάντηση του Δικτύου των 9 πόλεων με Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Η τομεάρχης της Ν.Δ. συνοδευόταν από τον βουλευτή Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα, και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων στα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την τομέαρχη πολιτισμού και αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα. Είχα την ευκαιρία να τις αναλύσω τον σχεδιασμό που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή σε σχέση με τον συνδυασμό δράσεων που αφορούν τους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο στην περιοχή και πως χρειάζεται μεγαλύτερη συμβολή από το κεντρικό κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί».

Από την πλευρά της η κα. Κεφαλόγιαννη ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή, εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τόσο ο Δήμος όσο και η Ήπειρος γενικότερα για την προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να σταθεί πιο κοντά στην αυτοδιοίκηση και να στηρίξει κι αυτή τις δράσεις που πραγματοποιούν δήμοι και Περιφέρειες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη διατήρηση και την προαγωγή του πολιτιστικού μας κεφαλαίου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος