Οκτ
12

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Άμεσες εργασίες αποκατάστασης στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Το σχολείο με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας, Παντελή Κολόκα, θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της οροφής σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, καθώς και ο συνολικός έλεγχος των εγκαταστάσεων του σχολείου, μετά την αποκόλληση και πτώση τμήματος του επιχρίσματος.

Το σχολείο με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου για θέματα Παιδείας, Παντελή Κολόκα, θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες, προκειμένου να εκτελεστούν οι συνολικές εργασίες επισκευής στην αίθουσα όπου αποκολλήθηκε τμήμα του επιχρίσματος από το ταβάνι, αλλά και σε άλλα σημεία του σχολικού κτηρίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την επίσκεψη τριών αντιδημάρχων του δήμου στο σχολείο (κ.κ. Κολόκας, Λιόντος και Νάστος) και κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά για να φτάσουμε εκεί έπαιξε ρόλο και η αρνητική διάθεση και η ανησυχία των μαθητών, που αρνήθηκαν να μπουν στις τάξεις χθες, επικαλούμενοι την επικινδυνότητα του κτηρίου.

Έτσι, η απόφαση που ελήφθη ήταν να υπογραφεί σχετική απόφαση του αντιδημάρχου, που θα ορίζει σαφώς, ότι στο σχολείο δε γίνονται μαθήματα για τρεις ημέρες προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε για το θέμα η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, όσο και από τη διευθύντρια του σχολείου, το καλοκαίρι στο σχολείο έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης από το Δήμο Ιωαννιτών.

Ωστόσο, το συμβάν οφείλεται σε τεχνικές αστοχίες, που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν. Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες που εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και τον έλεγχο του υπόλοιπου κτιρίου, καθώς και η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνουν πως εντός των επόμενων ημερών οι μαθητές του σχολείου θα είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητών και εκπαιδευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από την άλλη, εκτιμάται, ότι οι υποδομές θα είναι έτοιμες στο σύνολό τους, ώστε το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές και όλους τους υπόλοιπους χρήστες του κτηρίου.

Το θέμα του 1ου Λυκείου απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, με τον Θωμά Μπέγκα να απαντά στη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Δημήτρη Τασιούλα, υποστηρίζοντας, ότι υπήρξε τεχνική αστοχία, που δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί, πλην όμως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος