Οκτ
26

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - Τα ορεινά της Ηπείρου «μαγνητίζουν» τους Κινέζους τουρίστες
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Οι επισκέπτες από την μακρινή Κίνα δεν αναζητούν πλέον μόνο τον ήλιο και τα μνημεία, αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στις αθλητικές εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή μας

 

Με «όπλο» τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολύ, στα ορεινά της περιφέρειας μας, η Ήπειρος, έχει ήδη αρχίσει να «μαγνητίζει» τους Κινέζους τουρίστες, μια αγορά που έχει πραγματικά τεράστιες προοπτικές.

Άλλωστε είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια, η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, δημιούργησε νέες προοπτικές για την αναζήτηση ευκαιριών εξωστρέφειας και ταξιδιών για τους πολίτες της.

Ακριβώς την προοπτική αυτή και τη δυναμική αύξηση του ρεύματος από την Κίνα επιχειρεί να αξιοποιήσει και η περιφέρεια Ηπείρου, που συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Φόρουμ και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιπατητικών Αθλημάτων Βουνού, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Η εμβέλεια της διοργάνωσης των δύο εκδηλώσεων αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός, ότι σε αυτές συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 αθλητές, αφού στο πλαίσιο των δύο Φόρουμ πραγματοποιήθηκε και μία σειρά αθλητικών γεγονότων.

Οι επισκέπτες από την Κίνα δεν αναζητούν πλέον μόνο τον ήλιο και τα μνημεία, αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τέτοιες δυνατότητες με έμφαση στον τουρισμό των τεσσάρων εποχών και στις ιδιαίτερες αθλητικές εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή, παρουσιάστηκαν από την αντιπροσωπεία της περιφέρειας Ηπείρου.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης παρουσίασε αναλυτικά τις περιοχές της Ηπείρου στις οποίες μπορούν να διεξαχθούν δρομικά, περιπατητικά και αθλήματα βουνού.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και επαφών, που ακολούθησαν της προβολής, ο κ. Γοργόλης ενημερώθηκε, ότι η Ήπειρος είναι υποψήφια για τη διεξαγωγή αθλητικής εκδήλωσης, μετά από αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Ιαπωνία το 2020.

Ωστόσο, ο κ. Γοργόλης σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε, ότι εκείνο που φαίνεται, ότι μπορεί να κάνει την διαφορά για την Ήπειρο είναι η δυνατότητα που έχει να κινηθεί και εκτός του πλαισίου των οργανωμένων αθλητικών διοργανώσεων, προσφέροντας τεράστιες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα για τον τουρισμό τεσσάρων εποχών, σε οργανωμένα γκρουπ και μεμονωμένους επισκέπτες.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος