Νοε
02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Νέες αντιδράσεις για τον πλειστηριασμό του ακινήτου της Spider
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, απέστειλε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Δημητρίου, αναφορικά με την εμπλοκή της Περιφέρειας στον πλειστηριασμό για το ακίνητο της μεταλλοβιομηχανίας Spider.

Αρχικά, ο κ. Δημητρίου, επισημαίνει πως για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να είναι δική της ιδιοκτησία και στη συνέχεια ρωτά τον Περιφερειάρχη: «Έχετε κάποιο, οποιοδήποτε, επιστημονικό στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι είναι συμφέρουσα η αγορά του κτιρίου της Spider από την Περιφέρεια ή απλώς ικανοποιείτε την εκλογική σας πελατεία, σπαταλώντας τα δημόσια χρήματα; Με ποια κριτήρια κάνετε την αγορά αυτή; Υπάρχει στρατηγική, οικονομική ή τεχνική μελέτη που να την εντάσσει στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου; Το κτίριο είναι πλέον ερείπιο. Υπάρχει τεχνική μελέτη για το οικονομικό κόστος της αποκατάστασής του; Πέρα από το κόστος αγοράς του, ποιο είναι το κόστος ανακατασκευής του, όχι μόνο των κτιριακών αλλά και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, των συστημάτων ψύξης - θέρμανσης, των υποδομών ΑΜΕΑ κλπ;

Ανακοινώσατε, κ. Περιφερειάρχα, ότι αγοράζετε το κτίριο της SPIDER για να το μετατρέψετε σε εκθετήριο αγροτικών – διατροφικών προϊόντων. Πιστεύετε ότι το σημείο που βρίσκεται καθώς και η προβληματική τοποθέτησή του (βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου) το κάνουν ιδανικό για τη χρήση αυτή; Το κτίριο έχει έκταση περίπου 7.000 τ.μ. Προτίθεστε να το αγοράσετε όλο ή τμήμα του; Αν μεν το αγοράσετε όλο, πως σκέφτεστε να διαχειριστείτε όλα τα λειτουργικά έξοδά του; Πιστεύετε ότι θα είναι κερδοφόρο ή θα φορτώσει επιπλέον έξοδα στις πλάτες των πολιτών της Περιφέρειας; Έχετε κάνει μελέτη εσόδων – εξόδων ή δράτε μόνος σας, χωρίς καμία τεκμηρίωση;». Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου, τονίζει πως θέλει έγγραφες απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά.

Η Περιφερειακή Αρχή

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Περιφερειακή Αρχή Ιωαννίνων, εξέδωσε ανακοίνωση για τη χρήση του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην Εκπαιδευτηρίου «Παλλάδιον», σημειώνοντας πως σχολιαστές που είτε ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων, είτε είναι περαστικοί από αυτή, επιχειρείται να συνδεθεί η προ δεκαετίας αγορά του διδακτηρίου «Παλλάδιον», με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου στον πλειστηριασμό ακινήτων της μεταλλοβιομηχανίας Spider.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνονται και τα εξής: «Το «Παλλάδιο» που κατά τα γραφόμενα «ρημάζει», παραμένει «αναξιοποίητο» και για το οποίο ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα των φορολογουμένων, σήμερα στεγάζει:

Στο Ισόγειο: το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων.

Στον πρώτο όροφο: την ΑΣΠΑΙΤΕ, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου και το 30ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.

Στο υπόγειο: τον Αθλητικό Σύλλογο «Γ. Μαρκούλας», την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων Περιφέρειας Ηπείρου, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτων και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων.

Δομές για τις οποίες (εκτός των Συλλόγων) θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθώματα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων: στο παρελθόν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τώρα από το Δήμο Ιωαννιτών. Σήμερα έναντι αυτών, καταβάλλεται πολύ μικρότερο ποσό - και μέχρι εξόφλησης του δανείου - ως δόση στην Τράπεζα. Αυτή είναι η δήθεν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που υποστηρίζουν ορισμένοι οι οποίοι έχουν πάρει «διαζύγιο» με την εγκυρότητα.

Οι πολίτες και το αναγνωστικό κοινό ας κρίνουν, αν το πράττουν από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Η Περιφερειακή Αρχή αισθάνεται περήφανη και δικαιωμένη για την απόκτηση - σε περίοδο που η σχολική στέγη ήταν αρμοδιότητα της Ν.Α.- του διδακτηρίου του Παλλαδίου - το οποίο διαθέτει για την κάλυψη τόσο σπουδαίων αναγκών της Εκπαιδευτικής κοινότητας».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος