Ιαν
09

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - Στο επίκεντρο η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

Ανακοίνωση για τη διαχείριση του προγράμματος «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», εξέδωσε χθες η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».

Η παράταξη, παραθέτει τις απαντήσεις που έδωσε για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, και στη συνέχεια αναφέρει και τα εξής: «Είναι προφανές ότι το μοντέλο ανάπτυξης στο οποίο επενδύει η σημερινή περιφερειακή αρχή εδράζεται στη λογική του πλήρους ελέγχου με στόχο την δημιουργία πελατειακών σχέσεων που θα έχουν ανταπόδοση στην κάλπη. Μοντέλο ενός ανδρός αρχής με βάση το οποίο κάθε επιχειρηματίας οφείλει αιώνια ευγνωμοσύνη στον... ευεργέτη του. Ο κ. Καχριμάνης έχει επιλέξει μοντέλα παλαιοκομματικής λογικής που κατανοεί και μπορεί να ελέγχει: Της φέτας, της κατασκευής δρόμων, της κατάτμησης των χρημάτων σε μικρά τοπικά έργα… άμεσης ανταπόδοσης. Αυτά, κατά την διακηρυγμένη θέση των Οριζόντων Ηπείρου, συνιστούν ένα μοντέλο ξεπερασμένο. Χωρίς όραμα και προοπτική. Χωρίς πραγματική ανταπόδοση στους πολίτες και την οικονομία της Ηπείρου. Χωρίς συνεισφορά στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στο σύνολο του πληθυσμού της περιφέρειας. Για ακόμη μία φορά η Ήπειρος πληρώνει τις επιλογές του Περιφερειάρχη της. Μία Περιφέρεια η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια η παράταξη επισημαίνει: «Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν δεσμευθεί ότι στη δική τους διακυβέρνηση η Περιφέρεια Ηπείρου θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας και ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Ενισχύοντας, μέσα από συνεργασίες με δήμους, φορείς, επιμελητήρια και τις τοπικές κοινωνίες δράσεις που θα βοηθήσουν την Ήπειρο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, που θα φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και θα καταστήσουν την Ήπειρο τουριστικό hot spot όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από τα εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που φτάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεσμεύονται πως όσα έχουν μείνει αδιάθετα με την ανάληψη της καινούργια Περιφερειακής αρχής θ διατεθούν στο σύνολο τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως κάνουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες έτσι ώστε ή δυνατόν το σύνολο των αξιολογημένων προτάσεων να ενταχθούν προς χρηματοδότηση».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος