Φεβ
15

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - Διευκρινίσεις Μιχελάκη για τις παράνομες ελληνοποιήσεις
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 1.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'}

Την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων

 

Για πλημμελή έλεγχο των εγγράφων και δικαιολογητικών για την απόδοση ιθαγένειας, έκανε χθες λόγο ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Βασίλης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του, απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός σκέλους του πορίσματος, ο κ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι αυτό που πραγματικά φαίνεται πως υπάρχει είναι ένας πλημμελής έλεγχος από πλευράς υπαλλήλων…

«Δεν αθωώνω κανέναν, ειδικά τη στιγμή που δεν έχω στα χέρια μου κάποιο πόρισμα, αλλά δεν μπορώ και να ενοχοποιήσω κάποιον. Αυτό που λέω είναι ότι τουλάχιστον αυτό που φαίνεται είναι μία έλλειψη ουσιαστικού, ενδελεχούς και πραγματικού ελέγχου των δικαιολογητικών. Θα έπρεπε να ελέγχονται τα ακριβή αντίγραφα που ταχυδρομούνταν από Αθήνα εάν υπάρχουν τα πρωτότυπα, θα έπρεπε να ελέγχονται τα πιστοποιητικά με ημερομηνία γέννησης του 1880.

Δεν μπορώ να πω ποιοι έκαναν τον έλεγχο, ούτε να ενοχοποιήσω την υπηρεσία. Κάποιοι όμως που έπρεπε να ελέγχουν και είχαν χρεωμένους τους φακέλους δεν λειτούργησαν ως όφειλαν. Ελπίζω να κοινοποιηθεί γρήγορα το πόρισμα και σε μας για να ελέγξουμε τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα και να κλείσει η ιστορία γρήγορα, γιατί όσο σέρνεται δεν κάνει καλό σε κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μιχελάκης πάντως ρωτήθηκε για το εάν στο τέλος του 2017 και ενώ ο έλεγχος εξελισσόταν, είχε πληροφορίες για κάτι ύποπτο και αν αυτός ήταν ο λόγος στον οποίο προχώρησε σε αντικατάσταση του προϊσταμένου.

«Η αντικατάσταση έγινε για λόγους ελλιπούς ενημέρωσης από τον προϊστάμενο για συγκεκριμένες λειτουργίες της υπηρεσίας και για να επανέλθει η λειτουργία αυτή σε ικανοποιητικό επίπεδο. Πληροφορηθήκαμε στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2017 και μάλιστα με «εντέλλεσθε», ότι γινόταν ο έλεγχος», κατέληξε.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων

Εξάλλου, εκ νέου χθες, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχει εκδοθεί πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για «κύκλωμα ελληνοποιήσεων αλλοδαπών».

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωση τονίζει και τα εξής: «Εμπιστευόμαστε απολύτως το έργο της Δικαιοσύνης και των λοιπών φορέων ελέγχου της δράσης της Δημόσιας Διοίκησης και ότι θεωρούμε επιβεβλημένη την ενημέρωση των πολιτών, πλην όμως είναι εξίσου σημαντικό να μην πλήττεται το κύρος υπαλλήλων και υπηρεσιών, ειδικά όταν η διαδικασία απόδοσης ευθυνών δεν έχει ολοκληρωθεί. Η αόριστη αναφορά στην εμπλοκή υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «φωτογραφίζει» και εν τέλει «δυσφημεί» και τους ίδιους και την υπηρεσία εν γένει, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στη λειτουργία της ίδιας της υπηρεσίας όσο και στην κοινωνική ζωή των συναδέλφων. Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους και τα ΜΜΕ να σεβαστούν τα ανωτέρω, αφήνοντας τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η σχετική διαδικασία, δικαστική και πειθαρχική».

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος