Φεβ
21

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Στο… περίμενε οι γονείς για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Εκτύπωση

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

Σε αναμονή βρίσκονται τόσο οι άνθρωποι της εκπαίδευσης, όσο και χιλιάδες οικογένειες, γονείς και μαθητές, ενόψει των τελικών ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας, για το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσμα προς μαθητές και γονείς, απεύθυνε χθες η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, Αγγελική Φωτεινού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αλλαγές δεν θα είναι μεγάλες ενώ η πρόταση του

Υπουργείου για το εξεταστικό σύστημα των μαθητών Γενικών Λυκείων είναι έτοιμη και αναμένει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για να προχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι υποψήφιοι θα εξετάζονται υποχρεωτικά σε 4 μαθήματα, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να εξεταστούν σε ένα επιπλέον, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε σχολές και ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι τα ίδια με το σημερινό σύστημα, όπως αυτά προσδιορίζονται από την κατεύθυνση των υποψηφίων (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά, Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Πληροφορική), πλην δύο αλλαγών. Στη θέση των Λατινικών θα εισαχθεί η Κοινωνιολογία, ενώ η Λογοτεχνία θα συνεξετάζεται με τα Νέα Ελληνικά, (η εξέταση θα είναι σε άγνωστο λογοτεχνικό κείμενο κατά τα πρότυπα της εξέτασης των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων).

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα δεν θα προσμετράται κατά 10% ο βαθμός του απολυτηρίου στις συνολικές μονάδες που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στόχος είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις πως εάν συνυπολογίζονται οι βαθμοί των καθηγητών της τάξης, θα ενισχυθούν οι πιέσεις των γονιών προς τους καθηγητές για άριστους βαθμούς.

Ωστόσο, η κα. Φωτεινού υποστήριξε ότι θα πρέπει οι μαθητές να περιμένουν το νομοσχέδιο μιας και εκεί θα αναλύεται τόσο το σχέδιο όσο και όλα όσα θα σχετίζονται με την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα αναφορικά με τις όποιες αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών.

Θα πρέπει όμως να περιμένουμε το νομοσχέδιο καθώς μόνο έτσι θα έχουμε ξεκάθαρη άποψη για τις αλλαγές που κάνει το υπουργείο» ανέφερε η κα. Φωτεινού ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές αφορούν όχι τους φετινούς υποψήφιους αλλά της επόμενης χρονιάς.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος