Μαϊ
14

Προεκλογικό «δώρο» Τσίπρα το νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο!
Εκτύπωση

Ικανοποίηση στη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, για τη δέσμευση του πρωθυπουργού για δημιουργία νέου κλειστού, 3.000 θέσεων, στον Βοτανικό – Εφόσον η δέσμευσηυλοποιηθεί, αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα για τον τοπικό αθλητισμό στην περιοχή

 

Σε οικόπεδο του Δήμου μέσα στην πόλη θα ανεγερθεί νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, 3.000 θέσεων, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα.

Άσχετα με το αν η εξαγγελία Τσίπρα, ήρθε σε μια προεκλογική περίοδο, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα πραγματικό «δώρο» για την πόλη, αφού ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Τσίπρας, από τα Γιάννενα, στο σκέλος της ομιλίας του που είχε τοπικό περιεχόμενο αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κυρίως μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ δεσμεύθηκε για την ανέγερση νέου Κλειστού γυμναστηρίου χωρητικότητας 3.000 θεατών, στη συνοικία του Βοτανικού, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Ιωαννιτών.

Ανέφερε ακόμη τα έργα που έγιναν στους «Ζωσιμάδες» και τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, για τα έργα στο αεροδρόμιο, ότι θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, αλλά και για το γεφύρι της Πλάκας ότι μέχρι το 2020 θα είναι ξανά στη θέση του. Δεσμεύτηκε επίσης, για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, το οποίο θα ξεκινήσει το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

«Από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα στον δήμο Ιωαννιτών την τετραετία 2015-2019 ύψους 137 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 που ήταν μόλις 38 εκατ. ευρώ. Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα ύψους 463 εκατ. ευρώ, άρα επίσης 3,5 φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014. Και θέλω να σας πω ότι αυτό ήταν στρατηγική μας επιλογή, δεν ήταν τυχαίο. Διότι ήταν στρατηγική μας επιλογή αυτό που ονομάζουμε δίκαιη ανάπτυξη να μην αφορά μονάχα την αναδιανομή πλούτου, των βαρών αλλά και των δυνατοτήτων ανάμεσα στους πολίτες, αλλά να έχει και μια αναφορά στο γεωμετρικό καταμερισμό των δυνατοτήτων της χώρας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΔ Παμβώτιδας, στα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων στο λεκανοπέδιο, στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, για να επαναλάβει όσα ανέφερε το πρωί του Σαββάτου για το έργο επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου. «Χαιρόμαστε που το ολοκληρώσαμε, όπως πολλά άλλα που ολοκληρώσαμε εμείς. Σταματημένα, μπλοκαρισμένα. Εμείς κατά τα άλλα, οι ανίκανοι. Οι ικανοί τα μπλόκαραν. Διότι δεν τα έβρισκαν φαίνεται στη διανομή κάτω από το τραπέζι. Αλλά, προσέξτε κάτι, αυτό είναι ένα παράδειγμα της παθογένειας της δημόσιας διοίκησης. Ένα έργο το οποίο θα μπορούσε να είχε τελειώσει από το 2009, τελειώνει το 2019. Χαιρόμαστε που το τελειώνουμε εμείς, αλλά αυτό σηματοδοτεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει αύριο σε αυτή τη χώρα και οι μόνοι που μπορούμε να το αλλάξουμε είμαστε εμείς που αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε, μπορούμε να ολοκληρώνουμε σταματημένα, μπλοκαρισμένα έργα».

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων

Χθες, το μεσημέρι, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου σε οικόπεδο που δρομολογείται να παραχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών για τον σκοπό αυτό.

«Ελπίζουμε να μπει έτσι ένα τέλος σε μια παλινωδία ετών και μια ασυνέπεια του κεντρικού κράτους απέναντι στο δήμο Ιωαννιτών και τους κατοίκους της περιοχής.

Η ανέγερση του καινούργιου αυτού κλειστού γυμναστηρίου σε συνδυασμό με τη λειτουργία του «Νέου Κλειστού» στο ΠΕΑΚΙ, αλλά και του υπερσύγχρονου αθλητικού Κέντρου στα Καρδαμίτσια που ωριμάζει η Δημοτική Αρχή, θα καταστήσουν τα Γιάννενα έναν από τους κορυφαίους δήμους της χώρας σε επίπεδο αθλητικών υποδομών.

Η λογική της συνεργασίας για την επίτευξη υψηλών στόχων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του δήμου πρώτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος έχει παραχωρήσει μέχρι σήμερα δικό του ακίνητο στην οδό Ν. Ζέρβα για τη στέγαση της 6ης ΤΟΜΥ, φιλοξενεί στο Κεντρικό Δημαρχείο το Κέντρο Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών, ενώ έχει παραχωρήσει γραφεία στο Πέραμα για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφυγών αλλά και διέθεσε έκταση στο ΠΕΑΚΙ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του.

Τέλος, ο δημόσιος έπαινος του πρωθυπουργού στο δήμο Ιωαννιτών για τα 137 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή για νέα έργα, και η αναφορά του στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης ως «το μεγαλύτερο τέτοιο έργο που γίνεται στη χώρα, με καθοριστική συμβολή στην προστασία της λίμνης Παμβώτιδας», είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής στην εξασφάλιση πόρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων», αναφέρεται σχετικά.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος