Αυγ
08

ΠΕΔΜΕΔΕ - Προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και στο Ελεγκτικό για τα LED
Εκτύπωση

Η Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών ζητά την εκ νέου δημοπράτηση του έργου

 

Για «αβλεψία» έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), Γ. Ντάτσης, με αφορμή την προσφυγή της Ένωσης για τον διαγωνισμό του δήμου Ιωαννιτών, για 2700 φωτιστικά σώματα LED.

Μία προσφυγή με την οποία ζητά την εκ νέου δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ με τους ενδιαφερόμενους να έχουν προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ στην επιστολή της εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία γιατί ένα έργο 3 εκ. ευρώ αντιμετωπίζεται στο σύνολό του ως προμήθεια, τη στιγμή που υπάρχει προϋπολογισμός για εκτέλεση εργασιών ύψους 700.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΠΕΔΜΕΔΕ Γ. Ντάτσης, ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είναι ξεχωριστός τουλάχιστον για το τμήμα των εργασιών.

«Με τον τρόπο αυτό ένας προμηθευτής θα πάρει το σύνολο του έργου, όμως δεν είναι πιστοποιημένος ως εργοληπτική επιχείρηση για να εκτελέσει εργασίες αντικατάστασης στύλων φωτισμού και τοποθέτησης νέων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή της η ΠΕΔΜΕΔΕ κάνει λόγο για φωτογραφικές απαιτήσεις στο διαγωνισμό που «δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή των πιστοποιημένων εργοληπτικών επιχειρήσεων και αφήνουν υπόνοιες για αδιαφάνεια και παράβαση του υγιούς ανταγωνισμού, γεγονός που προφανώς δεν επιθυμεί η αναθέτουσα αρχή».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος