Αυγ
09

«Προτεραιότητες η Παιδεία και η Υγεία για την κυβέρνηση»
Εκτύπωση

Την πρώτη της ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η Μαρία Κεφάλα για το διυπουργικό νομοσχέδιο

 

Για το διυπουργικό νομοσχέδιο μίλησε στην πρώτη της ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες των Ιωαννίνων για την εκλογή της τόνισε «ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε στις εκλογές του Ιουλίου το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας περίτρανα και αυτοδύναμα και τώρα διαπιστώνει την εντυπωσιακή αντιστοιχία εξαγγελιών και μέτρων που ακολουθούν τον παλμό της κοινωνίας».

Για την κατάργηση του ασύλου ανέφερε ότι «ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από άσυλο και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα».

Αναφερόμενη στο χώρο της υγείας τόνισε την ανακούφιση των ασθενών από τα μέτρα του Υπ. Υγείας ωστόσο «θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στο χώρο της υγείας συνολικά αλλά και στα Ιωάννινα. Θα πρέπει για παράδειγμα γρήγορα να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων των δύσβατων κυρίως περιοχών της Ηπείρου και των Ιωαννίνων. Σύγχρονο σύστημα υγείας, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό με γνώμονα τον άνθρωπο και ιδίως τον ασθενή».

Αναλυτικότερα για την κατάργηση του ασύλου, η κα Κεφάλα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Eίμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα βάλει επιτέλους τέλος στην παρακμή τους. Θέλουμε πανεπιστημιακά ιδρύματα που τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και οι φοιτητές θα νιώθουν ασφαλείς. Θέλουμε ακαδημαϊκούς χώρους που θα προάγεται η έρευνα, η καινοτομία, η εξέλιξη των φοιτητών. Η κατάργηση του ασύλου δεν εξασφαλίζει μόνο την ασφάλεια, προάγει και την ελεύθερη σκέψη.

Όσοι ανησυχούν για τη διαφαινόμενη απώλειά του, μάλλον τρέμουν την επιστροφή του θεσμού των πανεπιστήμιων στην κοινωνία.

Γιατί είναι καιρός τα πανεπιστήμιά μας να ανθίσουν και πάλι.

Είναι καιρός να αφοσιωθούν, χωρίς περισπασμούς και εμπόδια, στην εκπαιδευτική και ερευνητική τους αποστολή».

Ακολούθως για τον τομέα της υγείας στάθηκε περισσότερο στην πρόβλεψη διασφάλισης αλλαγών για την παραλαβή φαρμάκων του υψηλού κόστους από το κοντινότερο ιδιωτικό φαρμακείο για τους καρκινοπαθείς.

«Η παραλαβή μπορεί να γίνει και από τον χώρο διαμονής τους χωρίς καμιά επιβάρυνση του ασθενούς.

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι δόγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά παραδοσιακά επιχειρούν να καπηλευθούν.

Είναι μια υπέρτατη αξία, που υπηρετείται σωστά όταν υπάρχει σχέδιο, στρατηγική και αποφασισμένοι άνθρωποι να την υπηρετήσουν.

Ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλες θεωρίες, αλλά πράξεις.

Παιδεία και υγεία αποτελούν τομείς προτεραιότητας για την νέα κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία.

Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη Ελλάδα και το όραμά μας έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης».

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος