Αυγ
13

Στο 16.6% η ανεργία στην Ήπειρο
Εκτύπωση

Ήταν προφανές το «λάθος» και τα αυθαίρετα συμπεράσματα που εξήγαγε λόγω αυτού, ο Σπ. Ριζόπουλος, που επιτέθηκε για μία ακόμη φορά με ανακοίνωσή του στην περιφερειακή αρχή, με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τα ποσοστά ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο.

Έτσι, οι αυθαίρετες ερμηνείες και τα συμπεράσματα, χωρίς καμία περαιτέρω ανάλυση αποτέλεσαν προνομιακό πεδίο για την περιφερειακή αρχή και τον Αλ. Καχριμάνη, που απάντησε χθες με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται μεμονωμένα και αποσπασματικά στοιχεία, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών.

 

Η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δημόσιες αναφορές του για τα ποσοστά ανεργίας τριμήνου που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ, διαχώριζε – ως είναι ευνόητο - την Ήπειρο από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες αποτελούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο περιφερειάρχης αυταπόδεικτά μιλάει βάσει των πραγματικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας για το μήνα Μάιο, που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ως δήθεν μόνο της Ηπείρου.

Η Ήπειρος, ήταν και είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τη Δυτική Μακεδονία (η οποία προεκλογικά είχε αναχθεί σε … υπόδειγμα από υποψήφιο) και η εικόνα που δίνονταν και δίνεται ως ενιαία Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραμορφώνουν τα στοιχεία της Περιφέρειάς μας.

Τόσο τα στοιχεία για την ανεργία της ΕΛΣΤΑΤ του δ΄ τριμήνου του 2018, όσο και του α΄ τριμήνου του 2019, δείχνουν την Ήπειρο να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη Δυτική Μακεδονία. Το δ΄ τρίμηνο του 2018 η διαφορά τους ήταν 8 μονάδες, ενώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 10 και πλέον μονάδες, με την Ήπειρο να κατέχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (16,6%) σε επίπεδο χώρας. Κι αυτή είναι η αλήθεια που μπορεί να μη τη γνωρίζουν στο… Κολωνάκι, τη γνωρίζουν όμως και στο τελευταίο καφενείο της Ηπείρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος