Αυγ
15

Μία η δήλωση, δύο (τουλάχιστον) οι αναγνώσεις
Εκτύπωση

Διπλή (τουλάχιστον) είναι η ανάγνωση που προσφέρει η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας ή και άλλων περιφερειών της χώρας στη Μονάδα ΑΣΑ στα Ιωάννινα.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο τηλεοπτικής παρουσίας του κ. Γεωργιάδη την Τρίτη και ερμηνεύεται και με πολιτικά – κομματικά κριτήρια, αλλά και με πραγματιστικά, λόγω των εξελίξεων στη διαχείριση των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για κίνδυνο απώλειας 2 δις ευρώ για τη χώρα με κύρια αναφορά στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και στις καθυστερήσεις που παρουσιάζει η χώρα.

Έτσι, άσκησε δριμύτατη κριτική σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πολιτική που εφάρμοσαν Περιφερειάρχες όπως η Ρένα Δούρου στην Αττική και ο Θοδ. Γαλιατσάτος στα Ιόνια νησιά.

Στο πλαίσιο αυτής της κριτικής έκανε ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας που δεν πειθάρχησαν στην εντολή τότε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακύρωσαν, αλλά υλοποίησαν τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Έτσι τόνισε, ότι οι περιφέρειες αυτές (Ήπειρος και Δυτ. Μακεδονία δηλαδή) θα φιλοξενήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (παρενθετικά είπε) απορρίμματα από περιοχές που δεν έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός, όπως είναι τα Ιόνια νησιά.

«Δύο περιφέρειες, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, είναι οι μόνες δύο περιφέρειες στην Ελλάδα, που αποφάσισαν παρά την εντολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην πειθαρχήσουν και να μην ακυρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτές οι δύο Περιφέρειες είναι οι μόνες οι οποίες σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων και θα χρησιμοποιηθούν έστω και παρενθετικώς για ένα χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν περιοχές όπως τα Ιόνια Νησιά, βλέπε τι γίνεται στην Κέρκυρα, όπου ο εκεί Περιφερειάρχης Γαλιατσάτος με το ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα, έχει αφήσει την Κέρκυρα μέσα στα σκουπίδια από την ανικανότητά του. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τα φάμε τα σκουπίδια; Σας λέω: Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία ακολούθησαν το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, σήμερα έχουν τα εργοστάσια, δεν έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ιόνια Νησιά, Αττική, ακυρώσανε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά. Τι κάνανε; Μια τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε», ήταν η δήλωση του κ. Γεωργιάδη.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος