Σεπ
11

«Αλλάζει τα φώτα» στο διαγωνισμό
Εκτύπωση

- Η δημοτική αρχή προχωρά στην ακύρωση του διαγωνισμού για τα φωτιστικά LED και προωθεί το έργο μέσω ΣΔΙΤ

Ειλημμένη είναι η απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον δήμο Ιωαννιτών για την αντικατάσταση του 8% των φωτιστικών σωμάτων του οδοφωτισμού της πόλης, με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ.

Την πρόθεση αυτή της δημοτικής αρχής επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, υπενθυμίζοντας, ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά για μία προεκλογική δέσμευση και μετεκλογική εξαγγελία της παράταξης, που θεωρεί, υπερβολικό και ασύμφορο για τον δήμο, τον τρόπο που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, να κινηθεί.

Το θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που συγκαλείται την Παρασκευή με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βάββα.

«Θεωρώ ότι η αντικατάσταση ενός μικρού μόνο ποσοστού των φωτιστικών σωμάτων με δαπάνες από τον προϋπολογισμό του δήμου δεν είναι συμφέρουσα. Θα επιλέξουμε διαφορετική διαδικασία για το σύνολο του φωτισμού στο δήμο –περίπου 30.000 λάμπες- από την οποία δεν θα υπάρξει κανένα κόστος για τον δήμο και τους πολίτες. Υπάρχουν τρόποι που δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου», τόνισε ο κ. Ελισάφ, δείχνοντας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, μέσω και της σύμπραξης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται άλλωστε για την ίδια μέθοδο που έχει επιλέξει και ακολουθεί και η Περιφέρεια Ηπείρου, για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Εκείνο βέβαια που έχει ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσουν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επί του θέματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κοσμάς και Στέφανος Μάντζιος, με τις παρατάξεις Τατ. Καλογιάννη και Ν. Γκόντα αντίστοιχα, οι οποίοι καλούνται πλέον, να συμφωνήσουν με την ακύρωση της διαδικασίας, την οποία όμως στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, ως μέλη του δημ. συμβουλίου, με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αμφότεροι, είχαν εγκρίνει.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος