Νοε
02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Κίνηση «ματ» με το Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού!
Εκτύπωση

«Πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μεταφορά του Κλειστού, που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στο Ελληνικό, σε έκταση στα Καρδαμίτσια ή στο Νεοχωρόπουλο – Μοναδική ευκαιρία για την πόλη να αποκτήσει ένα Κλειστό, 10.000 θέσεων για τα αθλήματα σάλας

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

 

Μια μοναδική ευκαιρία για την πρωτεύουσα της Ηπείρου, να αποκτήσει, μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων που έπεσαν στο κενό, ένα Κλειστό Γυμναστήριο, 10.000 θέσεων, ανοίγεται μετά την κίνηση «ματ», της Περιφέρειας και τη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ήδη ο υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης, έχει δώσει το «πράσινο φως», για την παραχώρηση του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ στο Ελληνικό, στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς όπως αποκάλυψε χθες ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν σε γνώση της Περιφέρειας περιήλθε το ενδεχόμενο αξιοποίησης του συγκεκριμένου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας 10.000 θεατών, το οποίο βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού που παραχωρούνται προς αξιοποίηση στην LAMDA Development SA συμφερόντων της οικογένειας Λάτση.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Καχριμάνης, συναντήθηκε με τον κ. Γεωργιάδη, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας LAMDA κ. Αθανασίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το αεροδρόμιο.

Τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η εταιρεία εξέφρασαν την συγκατάθεσή τους στην πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου να παραχωρηθεί η λυόμενη εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε για τους αγώνες ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η πιθανή παραχώρηση της εγκατάστασης στην Περιφέρεια Ηπείρου δημιουργεί νέα δεδομένα και για την προοπτική της χωροθέτησής του, που είναι προφανές για λόγους μεγέθους και χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνει, ότι δεν μπορεί να είναι το οικοδομικό τετράγωνο στο Βοτανικό.

Παράλληλα, όπως είπε χθες ο κ. Καχριμάνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σύμφωνα με τη μελέτη και τις προμετρήσεις κόστους που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία για το 2ο Κλειστό στο Βοτανικό, ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ.

Από αυτά ποσό 5 εκ. είναι δεσμευμένο από την παλιά ΣΑΕ 016 στο Π.Δ.Ε, όμως και πάλι η απόσταση μέχρι την κάλυψη του συνολικού κόστους κατασκευής είναι τεράστια.

Αντιθέτως, με τους πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης εκ νέου της προκάτ εγκατάστασης μπορεί να είναι και κάτω από 2 εκ. ευρώ.

Συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών

Επίσης, χθες ο κ. Καχριμάνης, ανέφερε πως ήδη υπάρχει συνεργασία και επαφή με τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ και για τη νέα προοπτική, όπως και για την χωροθέτηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου είτε στα Καρδαμίτσια είτε σε έκταση 15 στρεμμάτων στο Κ. Νεοχωρόπουλο, που ανήκει στην Περιφέρεια.

«Είναι μία εγκατάσταση σε σχεδόν άριστη κατάσταση, με εξαίρεση το παρκέ που έχει αφαιρεθεί και θεωρούμε ότι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης που απάντησε και σε ερώτηση για το οικόπεδο στο Βοτανικό το οποίο προορίζεται για ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου εάν ευοδωθεί η παραπάνω προσπάθεια.

«Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού, θεωρείται δικαίως, το πιο μπασκετικό γήπεδο της Ελλάδας, λόγω και της ιδιαίτερης θέσης που βρίσκονται οι πρώτες κερκίδες και σε αυτό μπορούν να γίνουν όλα τα αγωνίσματα σάλας, κάτι που θα δώσει σημαντική ώθηση στα δεκάδες αθλητικά σωματεία που υπάρχουν στα Γιάννενα και ασχολούνται με το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ.

Επίσης, να σημειώσουμε πως το Κλειστό του Ελληνικού περιλαμβάνει και ένα ακόμη βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ, με χωρητικότητα 100 θέσεων, που σε κάθε περίπτωση, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, κυρίως με τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων των Ακαδημιών.

 

 

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος