Φεβ
06

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Συχνή και επικίνδυνη η παράβαση του ερυθρού σηματοδότη
Εκτύπωση

Συχνά φαίνεται πως παραβιάζουν οι οδηγοί οχημάτων στα Γιάννενα, αλλά και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου, τους ερυθρούς σηματοδότες, όπως αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία που δίνουν κάθε μήνα τα Τμήματα Τροχαίας.

 

Αν μη τι άλλο το δυσάρεστο αυτό γεγονός, επιβεβαιώνει ότι ένας ικανός αριθμός οδηγών εξακολουθεί να οδηγεί επικίνδυνα και να κάνει παραβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν άμεσα σε δυστύχημα και αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Σε χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, αναφέρθηκε πως μόλις την Τρίτη η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην Ήπειρο, στα απολογιστικά μηνιαία στοιχεία της Τροχαίας, έκανε γνωστό ότι τον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις για την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Φαίνεται όμως πως οι αριθμοί των οδηγών που κάνουν την ίδια επικίνδυνη παράβαση είναι πολύ μεγαλύτεροι και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον τηλεοπτικό φακό του Ioannin TV το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της πόλης.

Για ένα διάστημα μόλις πέντε λεπτών, στον ερυθρό σηματοδότη απέναντι από το δικαστικό μέγαρο που δίνει κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Δωδώνης και την Πλατεία Πύρρου, ένας μεγάλος αριθμός οδηγών περνούσε τον σηματοδότη όταν αυτός ήταν κόκκινος.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ioannina TV, με το που άναβε το πορτοκαλί προειδοποιητικό σήμα στον σηματοδότη, οι περισσότεροι «πατούσαν» γκάζι, για να περάσουν το φανάρι και τη διασταύρωση, ενώ δυστυχώς ήταν πολλοί και εκείνοι που περνούσαν με το φανάρι να έχει ανάψει κόκκινο.

Αν μάλιστα η εικόνα αυτή καταγράφηκε μόλις σε πέντε λεπτά της ώρας στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μπορεί καθένας να φανταστεί πόσο χειρότερη είναι η κατάσταση σε άλλες διασταυρώσεις με φωτεινούς σηματοδότες.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα αυτή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης στα Γιάννενα Γ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για σαφές έλλειμμα παιδείας, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την μία μέρα στην άλλη.

«Από την εμπειρία μας αυτό που βλέπουμε και κρίνουμε είναι ότι ο Έλληνας κοιτά περισσότερο αν τον έχει δει κάποιος να παρανομεί ή εάν υπάρχει Τροχαία στο δρόμο, παρά να ανησυχεί για το αποτέλεσμα της πράξης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος