Ιουν
30

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ - Εν αναμονή της επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου
Εκτύπωση

 

Ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πλήγμα αποτέλεσε και για το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το κλείσιμο εν μέσω καραντίνας του Πανεπιστημίου, για αυτό και η Διοίκηση και οι μέτοχοί του, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την δήλωση του Πρύτανη, Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, στο Ioannina TV, ότι πρόθεση της διοίκησης του Ιδρύματος είναι να επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο κανονικά και πάλι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από την αναστολή λειτουργίας αρχικά του Ιδρύματος και στη συνέχεια τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας είτε με την εξ αποστάσεως διδασκαλία είτε με τον ίδιο τρόπο διενέργειας των εξετάσεων, ζημιώθηκαν οικονομικά τόσο η πόλη και η οικονομική της λειτουργία, που βασίζεται στο Πανεπιστήμιο, όσο φυσικά και το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ο ίδιος ο κ. Αλμπάνης άλλωστε έκανε λόγο για ένα ποσό περίπου 11 εκ ευρώ που συνεισφέρει στην τοπική οικονομία κάθε μήνα, το Πανεπιστήμιο, με την λειτουργία του.

Έτσι, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής σε χθεσινές του δηλώσεις είπε πως η πόλη ολόκληρη και όχι μόνον το Αστικό ΚΤΕΛ περιμένει να επαναλειτουργήσει κανονικά το ίδρυμα, και να μη χρειαστεί άλλη φορά να μπει η πόλη σε μία παρόμοια διαδικασία.

Ωστόσο, τόνισε πως εάν οι πρυτανικέ αρχές εκτιμούν, ότι απαιτείται ενίσχυση με συγκεκριμένα μέσα και υποδομές για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καλό θα είναι οι τοπικοί φορείς, όπως η περιφέρεια και ο δήμος Ιωαννιτών, να ανταποκριθούν και να υποστηρίξουν το ίδρυμα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ανέφερε, ότι η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού έχει ως αποτέλεσμα και την αντίστοιχη σταδιακή χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και πρόληψης από το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί το Αστικό ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις του.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος