Ιουλ
01

ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Μέτρα για το άνοιγμα, σε ετοιμότητα για τα τεστ
Εκτύπωση

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουλίου και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της διαχείρισης της αναμενόμενης τουριστικής κίνησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ όπου τονίστηκε η ανάγκη τήρησης όλων των πρωτοκόλλων.

 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται οι έλεγχοι στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία, θα γίνεται με ειδικό λογισμικό και στοχευμένα τεστ.

Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους θα καλούνται να συμπληρώνουν μια ιδική φόρμα (ερωτηματολόγιο), το οποίο θα αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, θα φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα είναι υποχρεωτική.

Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι.

Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλει το πρωτόκολλο.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος