Ιουλ
01

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - Η πανδημία δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες
Εκτύπωση

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

 

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και για το τοπικό «επιχειρείν», έφεραν το θέμα του απολογισμού του 2019, που ήταν το κύριο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη, σε δεύτερη μοίρα με τα μέλη της διοίκησης, τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων να αναφέρονται στις συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση στην επιχειρηματικότητα και στο κατά πόσον είναι αρκετά τα μέτρα που ανακοίνωσε και υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, όπως όμως και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ένα ακόμη ζήτημα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν και η εξαγγελία της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ΚΕΠ Plus με δυνατότητα εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των αναγκών, που έχουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Δημητρίου και ο Γεν. Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής Βασ. Βασιλείου στάθηκαν κατά κύριο λόγο στις ενστάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην λειτουργία και τη φιλοσοφία των ΚΕΠ Plus με το σκεπτικό, ότι έρχονται να επικαλύψουν κάποιες αρμοδιότητες που ήδη παρέχονται από τα Επιμελητήρια, απλώς για να παραμείνει ένας φόρτος εργασίας στα ΚΕΠ, που την περίοδο της κρίσης, λόγω της επιτυχούς εφαρμογής του gov.gr, έχασαν ένα σημαντικό μερίδιο στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε παράλληλα στην απόλυτη ανάγκη, για την υλοποίηση μίας δεύτερης δέσμης μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Ειδική αναφορά έκανε τέλος στην πρόταση για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων της αγροτικής πολιτικής, στην απλοποίηση των διαδικασιών για τα Σχέδια Βελτίωσης και τέλος, στη δημιουργία Μητρώου ανέργων αγροτικής γης.

Ο Γρηγ. Γκίκας από την πλευρά της παράταξης Ισχυρό Επιμελητήριο, άσκησε κριτική στη διοίκηση, γιατί περιορίστηκε όπως είπε, να καταγράφει την πραγματικότητα και τις δυσκολίες των επιχειρήσεων, αλλά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω.

«Να συμφωνήσουμε, ότι το Επιμελητήριο δε μπορεί να φέρει κόσμο στην αγορά, αλλά όλο το χειμώνα δεν ήμασταν πουθενά, ούτε είμαστε σήμερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να παρέμβουμε για τα μέλη μας και να διεκδικήσουμε, γιατί σε λίγο καιρό θα είμαστε Επιμελητήρια χωρίς επιχειρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο οικονομικός επόπτης Μ. Χρυσοστόμου παρουσίασε στα μέλη της διοικητικής επιτροπής τον οικονομικό απολογισμό του 2019 και ακολούθησε η έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος