Ιουλ
29

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Βρέθηκε λύση, ξεκινά η αποκομιδή...
Εκτύπωση

Παραμένει ωστόσο ο προβληματισμός, αλλά και ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας και κυρίως για τις σχέσεις του υπαλληλικού προσωπικού με την υπηρεσιακή διοίκηση

 

Χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες συναντήσεις, αλλά και μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, προκειμένου να βρεθεί τελικά λύση στο θέμα που είχε προκύψει με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το οποίο είχε οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι εντελώς ξαφνικά, από τα ξημερώματα, θα ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών, μετά την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ του Ioannina TV, αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη, γιατί μέχρι και στη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ ήταν εμφανής η διάσταση απόψεων και φιλοσοφίας, όχι τόσο στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, όσο στον τρόπο λειτουργίας και κατανομής αρμοδιοτήτων στην ίδια την υπηρεσία.

Στα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε μεταξύ των εργαζόμενων του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών και της δημοτικής αρχής ώστε να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί και να ξεκινήσει εκ νέου η αποκομιδή των απορριμμάτων αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας με δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι, αν η δημοτική αρχή υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για έκδοση ΦΕΚ στις αρχές Αυγούστου, θα προχωρήσουν στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο δήμαρχος, όπως είπε ο κ. Γρίβας, υποσχέθηκε ότι θα πάρει μετρά και θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να δοθεί λύση.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η προκήρυξη δύο συνεχόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ιωαννιτών, που απειλεί να τινάξει στον αέρα, τη δημόσια υγεία στην πόλη, με τους σωρούς σκουπιδιών, να έχουν καταλάβει ήδη πεζοδρόμια και δρόμους και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, αποτέλεσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μία τόσο σοβαρή κινητοποίηση, μπορεί να έχει άλλες αιτίες από τις προφανείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Ioannina TV, ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ των Ιωαννίνων από την περασμένη εβδομάδα, όταν προκηρύχτηκε η απεργία της Δευτέρας ήταν οι ευθύνες της διοίκησης στην αλλαγή των προγραμμάτων υπηρεσίας, για τους εργαζόμενους.

Προστέθηκαν βέβαια σε αυτό και άλλα ζητήματα, που κάνουν συχνά – πυκνά την εμφάνισή τους, στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, πλην όμως αυτό που τελικά έμεινε, ήταν η επιβεβαίωση της κακής λειτουργίας και των σχέσεων του υπαλληλικού προσωπικού με την υπηρεσιακή διοίκηση.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για περισσότερο από μία ώρα στη συνάντηση στο δημαρχείο οι συμμετέχοντες επιχειρούσαν να ξεμπλέξουν το κουβάρι των αρμοδιοτήτων μεταξύ της πολιτικής ιεραρχίας, της υπηρεσιακής διοίκησης, των προϊσταμένων, του ιατρού εργασίας και των υπαλλήλων, κάτι που προκαλεί τεράστια εντύπωση, γιατί δεν παρατηρείται σε άλλους ΟΤΑ α’ βαθμού.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος