Αυγ
04

Προειδοποιητικά πυρά σε επίδοξους λαθροθήρες
Εκτύπωση

Την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών επισημαίνει ο Ευαγ. Λύτρας – Ξεκίνησε η θεώρηση των αδειών θήρας

 

Στην αφετηρία μίας νέας κυνηγετικής σεζόν ετοιμάζονται να πάρουν θέση δεκάδες χιλιάδες κυνηγοί σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την υπογραφή της Ρυθμιστικής απόφασης από το υπ. Περιβάλλοντος.

Το κυνήγι στις ζώνες διάβασης ξεκινά στις 15 Αυγούστου, ωστόσο για τα τριχωτά θηράματα που αποτελούν το κύριο αντικείμενο της κυνηγετικής δραστηριότητας για τους κυνηγούς και στην περιοχή, η άσκηση θήρας ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου. Ήδη από χθες ξεκίνησε η διαδικασία θεώρησης των αδειών θήρας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, στα γραφεία του Συλλόγου με απαραίτητο αξεσουάρ την προστατευτική μάσκα και την τήρηση των αποστάσεων. Τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Ευάγ. Λύτρας θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 08.30 - έως τις 13.30 και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής από τα 18.00 έως τις 20.00.

Το κόστος της θεώρησης των αδειών θήρας είναι 105,98 ευρώ για την τοπική άδεια, 125,98 ευρώ για την περιφερειακή και 155,98 για τη γενική άδεια θήρας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων μαζί με κάθε ανανέωση προσφέρει στους κυνηγούς το τελευταίο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου καθώς επίσης και ένα σουγιά, ενώ στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με μεγάλα δώρα με βάση τον αριθμό της άδειας.

Ο κ. Λύτρας απηύθυνε έκκληση στους κυνηγούς να σπεύσουν το συντομότερο για την ανανέωση της άδειας και να αποφύγουν την προσέλευση την τελευταία στιγμή, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα τη νέα σεζόν.

«Κάποιοι άρχισαν νωρίς…»

Καταλήγοντας ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση των αγριόγιδων λέγοντας, ότι οι ποινές θα πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο, ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε κάποιους, που όπως τουλάχιστον είπε, απειλούν τους θηροφύλακες.

«Κάποιοι έχουν αρχίσει το κυνήγι από τώρα. Θα είμαστε απέναντί τους, χωρίς εκπτώσεις ή χάρες και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους που τελευταία εμφανίζονται να απειλούν θηροφύλακες για να συνεχίζον να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Θα αντιμετωπίσουν τον Εισαγγελέα κατά πρόσωπο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος