Αυγ
04

ΦΙΛΙΑΤΕΣ - Επιτυχημένο κρας τεστ για το ελικόπτερο
Εκτύπωση

Καθοριστικής σημασίας οι ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πρώτης «εισαγόμενης» φωτιάς

 

Καθοριστική αποδείχθηκε η συνδρομή του ελικοπτέρου πυρόσβεσης που σταθμεύει από την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στον έλεγχο και τελικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το αλβανικό έδαφος το πρωί της Παρασκευής και πέρασε στο ελληνικό έδαφος το μεσημέρι της Κυριακής.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σε Ήπειρο – Δυτ. Μακεδονία Κων. Παχίδης και η πυρκαγιά τέθηκε υπό παρακολούθηση, μέχρι να περάσει στο ελληνικό έδαφος, Αυτό έγινε το μεσημέρι της Κυριακής και κινήθηκαν για την κατάσβεσή της εκτός από το ελικόπτερο, που έκανε συνεχείς ρίψεις και δύο πεζοπόρα τμήματα με 16 συνολικά πυροσβέστες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της Κυριακής και κατασβέστηκε όπως ανέφερε ο κ. Παχίδης το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο της αντιπυρικής σεζόν για την Ήπειρο γιατί τώρα ξεκινούν από τη γειτονική Αλβανία να βάζουν φωτιές στην ύπαιθρο. Μέλημά μας είναι να μην επιτρέπουμε να φτάνουν οι πυρκαγιές αυτές στο ελληνικό έδαφος αλλά όταν αυτό γίνεται, να επεμβαίνουμε άμεσα. Αυτό κάναμε και την Κυριακή και στην προσπάθειά μας, βοήθησε πολύ, το ελικόπτερο πυρόσβεσης με συνεχείς ρίψεις και την ενημέρωση που μας έδινε από αέρος για την πορεία της πυρκαγιάς», ανέφερε ο κ. Παχίδης.

Καταλήγοντας, απηύθυνε μία ακόμη έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν ειδικά αυτή την περίοδο να κάνουν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες και να εκδηλωθούν πυρκαγιές.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος