Σεπ
22

ΠΡΕΒΕΖΑ - Σοκ και θλίψη στην μικρή κοινωνία της Μυρσίνης
Εκτύπωση

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, κατέληξε δυστυχώς το μεσημέρι της Δευτέρας, ένα από τα δυο θύματα του περιστατικού που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Μυρσίνη Πρέβεζας.

 

Πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα μόνιμο κάτοικο της Μυρσίνης, που δέχθηκε τα πυρά από το κυνηγετικό όπλο του δράστη, όπως και ο αδελφός του δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά το θάνατο του 41χρονου, που αφήνει πίσω του τη σύζυγο και ένα νήπιο, οι αστυνομικές αρχές που «χτένιζαν» την περιοχή αναζητώντας τον δράστη που είχε εξαφανιστεί, τον εντόπισαν στη γέφυρα στο Σκεπαστό και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης είχε διανύσει μία απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη, προκειμένου να διαφύγει, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Το πρωτοφανές περιστατικό ωστόσο βύθισε στο πένθος τη μικρή κοινωνία της Μυρσίνης μετά το θάνατο του 41χρονου και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη στήριξη της οικογένειάς του.

Από την άλλη όμως, υπάρχει και η δικαστική οδός με τον δράστη πλέον να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ανθρωποκτονίας στο ίδιο περιστατικό, το οποίο αποδόθηκε εξαρχής σε προσωπικές διαφορές του δράστη κυρίως με τον αδελφό του και όχι με το δεύτερο θύμα.

Από το Σάββατο, στην περιοχή της Μυρσίνης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναζητώντας τον δράστη που μετά την πράξη του, εξαφανίστηκε, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που του έδινε η άριστη γνώση της περιοχής. Στην περιοχή οι δυνάμεις

ενισχύονταν συνεχώς και χρησιμοποιήθηκαν ακόμη ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του ατόμου, όπως και drones για τον εντοπισμό του από αέρος.

Τελικά, ο δράστης συνελήφθη στη γέφυρα στο Σκεπαστό χθες το μεσημέρι, χωρίς να προβάλλει αντίσταση στους αστυνομικούς.

Αργά χθες το απόγευμα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εξέδωσε και το σχετικό δελτίο τύπου για το περιστατικό του εντοπισμού και της σύλληψης του δράστη, η οποία ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας και στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς και τέσσερις αστυνομικοί σκύλοι περιπολίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο σπίτι του συλληφθέντος και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, ενώ από τον τόπο του εγκλήματος περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος