Οκτ
01

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - Αρωγός στην ενίσχυση των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας
Εκτύπωση

Συνεχής είναι η συνδρομή της στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης – Νέα πυρά Καχριμάνη κατά του ΕΟΔΥ

 

Η Περιφέρεια έχει συνδράμει τα νοσοκομεία της Ηπείρου σε ότι της έχει ζητηθεί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, υπογράμμισε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε προ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσθέτοντας όμως ότι η Περιφέρεια «δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος».

Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19, ανέφερε πως ότι ζητηθεί από τη Διοίκησή του θα γίνει, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν κοντέινερ για αποσυμφόρηση χώρων.

Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, απόρροια της οποίας είναι η διενέργεια άμεσων ιχνηλατήσεων από την Περιφέρεια, ενώ αντίθετα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ.

«Εμάς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνουν ούτε το δικαίωμα να εκδίδουμε ανακοινώσεις και παρότι βοηθήσαμε στα πάντα. Κάπου υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας», υπογράμμισε, για να απευθύνει κάλεσμα προς τον κόσμο «να ακούει» και να εφαρμόζει τα μέτρα.

Ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε τους λανθασμένους χειρισμούς στην καταγραφή αριθμού κρουσμάτων στην δομή της Αγίας Ελένης ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στους ελέγχους στην Κακαβιά, τονίζοντας ότι «δεν είναι σίγουρος για το αν θα καταφέρει η περιοχή μας να αποφύγει την επιβολή μέτρων εξαιτίας και του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων» καλώντας όλους να πειθαρχήσουν στις υποδείξεις των ειδικών για χρήση μάσκας και μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού λαμβάνοντας το λόγο μίλησε για ελλείψεις σε κρεβάτια στα νοσοκομεία και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να ενισχύσει με περισσότερα χρήματα τα δυο νοσοκομεία και ειδικά το ΠΓΝΙ που είναι κέντρο αναφοράς.

Η αντίδραση του κ. Καχριμάνη ήταν άμεση: «Είμαστε παρόντες και έχουμε δώσει χρήματα για ό,τι έχει ζητηθεί από τα νοσοκομεία. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τα νοσοκομεία. Έχουμε καλή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία κεντρικά και κάνουμε τις ιχνηλατήσεις. Δεν μας αφήνει ο ΕΟΔΥ να κάνουμε ανακοινώσεις και άργησαν στην Κακαβιά να κάνουν ελέγχους με αποτέλεσμα να δηλώνουν κρούσματα εδώ, ενώ δεν ήταν της περιοχής. Ακολούθησε η ανάρτηση των ονομάτων με τα κρούσματα στον ΕΟΔΥ που αφορούσαν την Αγία Ελένη. Υπάρχει θέμα με τον ΕΟΔΥ. Ο κόσμος πρέπει να ακούει και να καταλάβει το πρόβλημα. Θέλει προσοχή γιατί δεν ξέρουμε εάν θα αποφύγουμε τα μέτρα εξαιτίας κοινωνικών συναναστροφών. Βρισκόμαστε καθημερινά σε μια έκτακτη κατάσταση και χρειάζονται λύσεις. Δεν είναι δική μας ευθύνη, αλλά των διοικήσεων των νοσοκομείων. Δεν θα κάνουμε τον υπηρέτη των πάντων…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι επικεφαλής για ακόμη μια φορά αναφέρθηκαν στην κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και δεν έκρυψαν την ανησυχία τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας στάθηκε στην κόντρα του περιφερειάρχη με την διοίκηση του ΕΟΔΥ, ο Σπύρος Ριζόπουλος από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» υπενθύμισε πως η πρόταση της παράταξής του για τη δημιουργία ταμείου για τον κορωνοϊό είχε στον πυρήνα της τη λογική πως το πρόβλημα της πανδημίας θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ο Δημήτρης Δημητρίου από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και διατύπωσε την σκέψη ότι διαφαίνεται πως «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αφήσει τις Περιφερειακές Αρχές έξω από τη διαχείριση του κορωνοϊού».

Γιώργος Πρέντζας, Νίκος Ζήκος και Κώστας Νουτσόπουλος ζήτησαν ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον κορωνοϊό, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πρέντζας είπε ότι η περιφερειακή αρχή φαίνεται να μην θέλει να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας και στις άλλες δομές υγείας.

Για τις καταλήψεις

Τέλος, χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος, ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που έχει να κάνει με τις σχολικές καταλήψεις ζητώντας να μπει ένα τέλος στην όλη κατάσταση που έχει πολλές διαστάσεις.

«Είναι απαράδεκτο. Έχω καταγγελίες γονέων για σχολείο επί της Δωδώνης ότι τα παιδιά πηγαίνουν απέναντι σε καφετέριες» είπε μεταξύ άλλων.

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος