Οκτ
14

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Αυξάνονται τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή
Εκτύπωση

Καθημερινά και περισσότερα είναι τα σχολεία ή τα σχολικά τμήματα που τελούν σε αναστολή εξαιτίας κρούσματος σε εκπαιδευτικούς ή σε μαθητές.
Η ανησυχία είναι φυσικά μεγάλη, καθώς βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του φθινοπώρου και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα που απαιτεί πρώτα απ’ όλα την τήρηση των μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, έκκληση απευθύνει για ακόμη μια φορά ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης, μιλώντας στο Ioannina TV και σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στη πιο δύσκολη φάση της πανδημίας, ειδικά στα Γιάννενα που έχει πολλά κρούσματα και που αυξάνονται κάθε μέρα οι εστίες.
Μέχρι στιγμής 15 σχολικά συγκροτήματα ή σχολικά τμήματα αυτών βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος αλλά δεν υπάρχει σκέψη για καθολικό κλείσιμο των σχολείων της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία και του αντιδημάρχου Παιδείας, προσπάθησαν να συστηματοποιήσουν τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται.
Ερωτηθείς για το κλίμα στα σχολεία τόνισε, πως η ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών είναι υπαρκτή και κατανοητή και γι’ αυτό θα πρέπει να ενταθούν τα μέτρα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι γονείς, εάν το παιδί παρουσιάσει συμπτώματα, δεν θα πρέπει να το στείλουν στο σχολείο, χωρίς να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση. «Δεν είναι σωστό να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ανέφερε ότι η επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας είναι διαρκής, ώστε να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης σε καθημερινή βάση.
Για τις καταλήψεις
Παράλληλα, οι καταλήψεις έλαβαν τέλος στα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Ωστόσο, πολλά από τα σχολεία θυμίζουν… πεδία «μάχης».
Σπασμένα θρανία, πόρτες, παράθυρα και πολλά άλλα… που καθιστούν πολλά σχολεία μη λειτουργικά ενώ το κόστος αποκατάστασης είναι μεγάλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η δικαιοσύνη κινήθηκε και οι διευθυντές των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν την επίσημη καταγραφή των φθορών που έχουν γίνει.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ήδη κληθεί από τις αρχές προκειμένου να δώσει το χρονικό των καταλήψεων. Στην ουσία ζητήθηκε ο αριθμός των σχολείων που δεν λειτουργούσαν εξαιτίας των καταλήψεων.

 

Share on facebook
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος
  • Εφημερίδα Ανεξάρτητος